Dodaj do ulubionych

Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ?

05.02.13, 11:59
Czekają mnie dwa miesiące opdoczynku po histeroskopi, a póżniej zabieramy się za konkretną robotę... Bardzo się cieszę ale też bardzo denerwuję ( to będzie moje pierwsze podejście). Pozdrawiam obecnie starające się dziewczyny.
Obserwuj wątek
    • zawsze.re Re: Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ? 09.02.13, 16:54
      Cześć, nie jesteś samasmile my też czekamy na wiosnę, nie mam jeszcze konkretnego terminu, muszę przysiąść i pomyśleć o tym, kiedy dokładnie. Wiem co czujesz kardamon30, przechodziłam przez to w zeszłym roku. Niestety wtedy się nie udało (miałam 3 transfery). Zrobiłam sobie długi urlop od starań i już niedługo ruszam z zapałem do kolejnego podejściasmile
      • wypalona_zarowka Re: Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ? 09.02.13, 17:39
        kardamon a czemu po histeroskopii przerwa??
        mi lekarz zalecił po histeroskopii jak najszybciej starania.
        • ana_pe Re: Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ? 10.02.13, 16:05
          Ja też startuje na wiosnę. Myślę ze w okolicach kwietnia. Jednocześnie szukamy większego mieszkania. Szaleństwo.
        • 80agatka Re: Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ? 10.02.13, 16:47
          hej żaroweczko jak sie czujesz?
          • aisak72 Re: Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ? 10.02.13, 17:25
            Witajcie,
            po nieudanym transferze (we wtorek wynik ujemny) też dajemy sobie trochę czasu, potem wracamy po "śnieżynki" (czekają 3). Mam nadzieje, że do kwietnia pozbieram się i psychicznie i fizycznie.
            Na wiosnę wszystko rodzi się do życia...
            • kardamon30 Re: Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ? 10.02.13, 22:13
              Ja miałam dość poważne zrosty w macicy, dostałam leki na polepszenie endometrium ( estrofem ).Mam je brać przez dwa miesiące żeby endo prawidłowo odrosło i ładnie się zregenerowało. Mam oczywiście próbować naturalnie przez ten czas, ale nie chcę za bardzo się nastawiać... jak naturalnie nie zaskoczę to idę do kliniki na początku kwietnia. Lekarz mi powiedział że będe miała długi protokół, czy wiecie może od którego dnia cyklu się go zaczyna. ??? Jak się to zaczyna ? ...
              • ana_pe Re: Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ? 11.02.13, 09:47
                z tego co pamietam na poczatku cyklu bierze sie atyki na wyciszenie, a potem jazda z puregonem i podgladanie jak rosna jajeczka.
                • wypalona_zarowka Re: Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ? 11.02.13, 12:46
                  kardamon- idzie się do klniki miedzy 1-5 dc, zaczyna sie brac tabl. anty smile
                  ja wracam po sniezynke - mamy tylko jedną smile - gdzies za miesiac smile właściwie to juz 3 tygodnie zostały !! chociaz nie wiem czy torbieli nie mam.. i czy nie okaże się że będę musiala brac anty przez miesiac smile

agatko ja czuje sie naparwde dobrze !! sa momenty zwatpienia i jeszcze bolu..
                  czekam na wiosne..
                  mąż chce podejsc jak najszybciej
                  • kardamon30 Re: Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ? 11.02.13, 18:46
                    wypalona-zarowka, dziękuje i trzymam kciuki za twoją śniezynkę !!!
                  • 80agatka Re: Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ? 11.02.13, 22:24
                    trzymam kciuki odzywaj sie
                  • mokasynka86 Re: Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ? 08.03.13, 10:03
                    Witaj żaróweczko smile powodzenia ze śnieżynką!smile My postanowiliśmy dać szansę innej klinice big_grin W kwietniu jedziemy do Białegostoku do dr Mrugacza smile Może tam się los do nas uśmiechnie ?smile Jestem pełna nadziei smile)
                    • martyna1985 Re: Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ? 12.03.13, 14:57
                      My na końcówkę lata podchodzimy. Mieliśmy podejść w kwietniu/maju, ale ja spanikowałam i nie podeszłam nawet do stymulacji.

Dziewczyny, które miały już in vitro, po jakim czasie od początku stymulacji miałyście transfer?

Ja się boję jak cholera, choć pomału wszystko układam sobie w głowie.
                      Mamy jedną córkę (5lat), z nią zaszliśmy od razu. Po 3 latach podjęliśmy decyzję, że zaczynamy starania o rodzeństwo. Po roku zaszłam w ciażę bliźniaczą, które uległa poronieniu w 10 tyg. Od poronienia minęło 1,5 roku, a ja wciąż nie jestem w ciaży.
                      Mam zdiagnozowany LUF, za sobą laparoskopowe usunięcia ogromnych zrostów + hsg (wrzesień 2012), w lutym 2013 miałam histeroskopię na usunięcie polipa, który cudem się złuszczył.
            • maybebaybe Re: do aisak72 11.02.13, 14:15
              hej,
              cieszę się , że "odżyłaś"
              ja ide do kliniki w tym tyg. i jestem ciekawa co mi powiedzą ...... generalnie wewnetrznie tez "jestem na tak" co do ponownej próby
              • mandarynka-is-one Re: do aisak72 11.02.13, 19:26
                Hej!!
                my zaczynamy,tak na prawdę. w piątek mąż na badanie nasienia,ja czekam jeszcze za amh i 28.02 jedziemy do kliniki.mamy nadzieje załapać się na ''in vitro z sukcesem''.
                Laski napiszcie mi w jakich dc robi się te badania
                progesteron,
                PRL,
                testosteron,
                SHBG,
                17 OH progesteron
                LH,
    • magnolia234 Re: Czy któraś z was pochodzi do ivf na wiosnę ? 13.03.13, 15:41
      to i ja sie dopisuje, ivf prawdopodobnie czerwiec-lipiec br.

jestem dopiero co po badaniu hsg ktore wykazalo drozne jajowody, oprocz tego wszystkie hormony sa w normie, maz tez przebadany a staramy sie od 1.5 roku. Lekarz zalecil naturalne starania przez nastepne 2-3 miesiace a my dajemy sobie jeszcze czas w tym miesiacu i w kwietniu. Jesli sie nie powiedzie to w maju ide do kliniki dowiedziec sie co i jak i mam nadzieje ze juz w czerwcu bedzie transfer. wiosna idzie (choc nie potwierdza to pogoda za oknem) wiec jakos humor mam lepszy choc juz nie wierze ze nam sie uda naturalnie, cala nadzieje pokladam w ivf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka