Dodaj do ulubionych

Vital Medica Poznań

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:34
Jakie są wasze opinie o tej placówce? I o doktorze Maciejewskim?
Obserwuj wątek
    • Gość: ever12 Re: Vital Medica Poznań IP: *.pclk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 23:27
      Cześć Mila,
      jakiś czas temu zadawałam to samo pytanie smile Jestem teraz po dwóch wizytach u
      tego doktora. Nie chcę właściciwie go osądzać zbyt stanowczo. Oduczyłam się
      oceniać lekarzy po tzw. "pierwszym wrażeniu", bo już popełniłam parę błędów
      polegając na takiej subiektywnej ocenie. Cóż. Za pierwszym razem Maciejewski
      wydał mi się szorstki i trochę się zachowywał tak, jakby się śpieszył do domu.
      Kwestionował badania wykonywane przez innych lekarzy (miałam ze sobą cały plik
      wyników badań). Niezbyt mi się to podobało. No ale już za drugim razem był
      trochę bardziej "do ludzi". Jako plus odebrałam to, że zbadał mnie bardzo
      dokładnie - łącznie z badaniem piersi, co ginekolodzy często olewają. Sama
      Vital Medica - w porządku. Sprzęt mają zaawansowany (przynajmniej USG, bo na
      razie tylko tyle "zwiedziłam"), pani na recepcji super miła (no, to może nie
      jest kluczowa sprawa, ale ona aprawdę podnosi ludzi na duchu i czuje się, że
      chce być pomocna). To na razie tyle spostrzeżeń. Będę tam jeszcze na początku
      sierpnia (->inseminacja), to może będę mogła się podzielić jakimiś nowymi
      opiniami. Tymczasem pozdrawiam,
      Ewa.
      • Gość: madzioreczek Re: Vital Medica Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 08:47
        Ja z VM jako takiego kontaktu nie miałam, tzn. był tam na badaniu nasienia mój
        mąż, natomiast do dr. Maciejewskiego chodziłam prywatnie do jego gabinetu.
        Uważam, że podejście miał super: dokończył moją diagnostykę niepłodności w
        krótkim czasie tzn. badanie hormonów, PCTest, monitoring cyklu i dodatkowo
        jeszcze hsg, bo jestem kobietą "po przejściach" ginekologicznych. Po tym
        zabiegu udało mi się zajść w ciążę, ale niestety było to puste jajo płodowe.
        Generalnie uważam go za bardzo dobrego fachowca jeśli chodzi o dziedzinę
        niepłodności, ale ponieważ na razie nie myślę o bardziej radykalnych metodach
        typu IUI czy IVF to wróciłam do mojego starego gina, który nota bene też w
        przypakach kiedy sobie "nie radzi" z pacjentką kieruje ją właśnie do
        Maciejewskiego. Poza tym uważam, że jest miłym i sympatycznym człowiekiem,
        sypiącym z rękawa opowiastkami o sukcesach i o tym że wszystko jest możliwe, to
        podejście bardzo pozytywnie nastraja po wyjściu z gabinetu.
    • Gość: mila Re: Vital Medica Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 09:36
      Dzięki, dziewczyny. A może jest jakaś, która miała tam już inseminację albo in
      vitro?
      • Gość: madzioreczek Re: Vital Medica Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:04
        Zabieg IVF miała moje koleżanka, za 3 razem udało się i dziś mają już ponad
        roczną córeczkę. Bardzo chwaliła sobie Maciejewskiego i to jej opinie skłoniły
        mnie do póljścia do niego.
    • Gość: mila Re: Vital Medica Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 15:37
      Podciągam, bo mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze przez weekend zajrzy i coś
      dorzuci.
    • Gość: kasia Re: Vital Medica Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 08:00
      Ja chodzę do doktor Pośpiech. Generalnie jestem pacjętką w Vital Medice 3 lata.
      Dwie nieudane inseminacje. Trzecia nie odbyła się ze względu na kiepskie wyniki
      mojego męża. Wiele razy chciałam zrezygnować z wizyt. Myślałam , że chyba czas
      na zmianę lekarza. Wiem jednak, że częste zmany nie są ok. Każdy lekarz na nowo
      każe robić badania, ma swoją teorię itd. Myślałam o Intermedice, ale opinie są
      różne. Na leczenie na Polnej nie mam czasu ani cierpliwości. Więc ciąglę wracam
      do Vital Medici.Niestety nie znam osobiście nikogo, komu by się udało.
      • Gość: Kamilla Re: Vital Medica Poznań IP: 217.153.54.* 26.07.04, 09:27
        ile kosztuje tam inseminacja???? Dzięki za odp
        • Gość: mila Re: Vital Medica Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 10:09
          Zabieg (bez leków) kosztuje 1000 zł. Płacisz tylko raz - w tym masz wszystkie
          wizyty związane z obserwacją przebiegu cyklu.
    • Gość: Anna Re: Vital Medica Poznań IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.04, 11:48

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka