Dodaj do ulubionych

beta ujemna - co dalej

02.09.13, 21:49
Witam was dziewczyny. Naleze do takich właśnie osób, moja nadzieja dzisiaj zgasła...I teraz pytanie co dalej. Odstawiam leki i....czekam na okres. Kiedy powinnam pójść do lekarza, kiedy mogę mieć kolejne podejście? Jak wygląda wówczas stymulacja? Od kiedy powinnam liczyć pierwszy dzień okresu? I kiedy można rozpocząć kolejną procedurę (jeżeli nie ma mrożaczków). Jesteście doświadczone i skaczę po wątkach, aby sie czegoś dowiedzieć...
Obserwuj wątek
    • ana_pe Re: beta ujemna - co dalej 03.09.13, 08:41
      Kochana odstawiasz leki i czekasz na okres. Po okresie mozesz isc do gina, zeby sprawdził czy wszystko wróciło do normy po stymulacji.
      Z doświadczena powiem Ci, ze ja zaczynałam od kolejnego cyklu. Tzn. teraz okres i dopiero od 2dc nastepnego znowu.
      Stymulacja wyglada tak samo, chybaze masz jakies oocyty, to wtedy tylka m oddaje żołnierzyki, a Ty moze progynove w tabletkach lub cos innego na poprawe endomentrium.
      Z tego co wiem, zapłodnienie z oocytow nie kwalifikuje się do refundacji. Ile Ty masz lat kropas?
      • kropas24 Re: beta ujemna - co dalej 03.09.13, 14:41
        31 lat. Ok, zatem w programie mam 3 próby, jedna nieudana, druga z mojej śnieżynki, jak nie wyjdzie...nie mam już nic w zapasie. Mam rozumiec, że ponowna stymulacja + punkcja mnie obejmie z programu...?
        • ana_pe Re: beta ujemna - co dalej 03.09.13, 21:38
          ponowna stymulacja z punkcją jajników to kolejny program i mozesz skorzystac z ref. 3 razy.
          Ja pisałam o zapłodnieniu oocytow zamrozonych, ale pewnosci nie mam. Kojarze taki zapis z ustawy, ale moge sie mylic.
          • kropas24 Re: beta ujemna - co dalej 03.09.13, 21:44
            czyli tak naprawdę dla mnie będzie lepiej jak moje oocyty zostawię w spokoju, w drugim podejściu zrobię criotransfer i w razie czego w trzecim - pełną stymulację, aby mieć nowy zapas snieżynek i gdyby się nie udało po 3 razie...ograniczyć koszty. Z ciekawości - ile kosztuje podejście do 1 crio?
    • any-time Re: beta ujemna - co dalej 03.09.13, 11:40
      Pierwszy dzień okresu liczysz normalnie, od momentu kiedy dostaniesz miesiączkę. Najlepiej umów się wtedy do lekarza żeby sprawdzić czy jajniki doszły do normy i czy wszystko jest ok, będziesz też wtedy wiedziała co robić dalej - kiedy możesz przystąpić do kolejnej stymulacji.
      Ja ze swojego doświadczenia wiem, że dla bezpieczeństwa lekarze każą odczekać z kolejną stymulacją 2 lub 3 cykle. Stymulacja nie musi wyglądać koniecznie tak samo. Jeżeli pierwsze podejście było np. długim protokołem teraz lekarz może spróbować np. krótkiego protokołu, może zmienić leki, dawki - ma już przecież jakiś obraz jak wyglądała pierwsza stymulacja. Ja miałam w sumie 3 stymulacje i każda z nich wyglądała inaczej, w każdej były stosowane inne schematy przyjmowania hormonów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka