Dodaj do ulubionych

azoospermia i wysokie fsh

02.12.13, 16:25
U mojego męża została wykryta azospermia, calkowity brak plemników w płynie. Z wyników krwi wychodzi iz fsh jest wysokie, testosteron niski i pozostałe wszystkie inne ok, badanie genetyczne takze dobre zaden gen nie uszkodzony...Ja w marcu podchodze do icsi we Włoszech i moja doktorka prowadząca powiedziała ze mam sie nie przejmowac bo mój mąż w dniu pick-upu bedzie mial wykonana biopsje o mese o tese jeszcze nie wiem jaka..Czy waszym zdaniem to dobry pomysł??
Obserwuj wątek
    • apple32 Re: azoospermia i wysokie fsh 02.12.13, 18:06
      Witaj amore84 ja bym wykonała biopsję przed rozpoczęciem stymulacji i ewentualne plemniki zamroziła. Mówię to z własnego złego doświadczenia sad Na pocieszenie powiem ze po tamtym nie udanym zabiegu i po kuracji hormonalnej oraz operacji pojawiły się pojedyncze w nasieniu smile tylko ze mój mąż ma niskie FSH 3.97 a Twój ?
      • amore84 Re: azoospermia i wysokie fsh 02.12.13, 18:43
        Moj ma wysokie fsh bo 28 takze zadna terapia hormonalna ponoc nie wchodzi w gre, ja tez myslalam o biopsji przed ale moja lekarka mowi ze nie, ma byc rownoczesna z pick-upem...
        • apple32 Re: azoospermia i wysokie fsh 02.12.13, 18:48
          amore84 no to musisz chyba posłuchać lekarza możliwe że Wasz przypadek jest inny i oby smile Oby się znalazły. A powiedz mi czemu tak skoczyło FSH? Co lekarz powiedział?Jaki bedzięsz miała protokół?
          • amore84 Re: azoospermia i wysokie fsh 02.12.13, 20:39
            Nie mam pojecia dlaczego takie wysokie, takie znalezlismy we krwi a nawet sie tego nie spodziewalismy, tylko ze badania spermy potwierdzaly brak plemników totalne zero, to w klinice nieplodnosci wyslano nas na badania przed icsi i tam zobaczylam fsh wysokie a testosteron niski. Juro idziemy na ekografie jąder i może bedzie wiadomo cos wiecej, to robimy z naszej inicjatywy bo chcemy wiedziec jaka jest przyczyna. A jeżeli chodzi o icsi to od stycznia zaczynam Ginoden tabletki anty a protokół ma nam przyjść, takze bede pisać co i jak...A u Was jak sie toczą sprawy??
            • apple32 Re: azoospermia i wysokie fsh 03.12.13, 22:04
              Witaj amore84 Jak tam po ekograffi? Coś się wyjaśniło? U nas kiepsko nie udały się nam 3 transfery ze świeżych zarodków.Najpierw 2 razy po jednym zarodku i za ostatnim 2 podane ciąży brak.W okolicach marca kolejne podejście. Tylko że my podchodzimy na cyklach naturalnych.
      • sylaxyz Re: azoospermia i wysokie fsh 14.04.14, 20:02
        Apple32
        czy możesz napisać coś więcej po jakim zabiegu w nasieniu pojawiły się pojedyncze plemniki? ratuj proszę informacją - pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję smile
        • amore84 Re: azoospermia i wysokie fsh 14.04.14, 20:43
          A wiec mój mąż zrobił pierwszy spermiogram i nie było nic, pózniej poszliśmy prywatnie i pojawiły sie ale bardzo mała ilośc. Następnie po roku powtórzył badania w klinice i nie znaleźli nic doktorka prowadząca stwierdziła ze będzie wykonana biopsia. W trakcie pobierania jajeczek ze mnie mój maz został poddany biopsa w której nie znaleźli nicsad zapytałam co jest powodem tego ze nie ma nic, doktorka kazała czekać na wyniki biopsji, po 20 dniach otrzymałam wyniki w których jest napisane ze komórki w jadrach są mniejsze o 30% i ze powodem jest niedroznosc kanalikow, teraz mam z tymi wynikami udać sie do androloga i zobaczę co zaleci zrobić... Chociaż my z mężem juz podjęliśmy decyzje zapłodnienia nasieniem dawcy...
    • natalkaaa25 Re: azoospermia i wysokie fsh 27.05.16, 11:45
      Moj narzeczony ma stwierdzona azoospermie calkowity brak plemnikow fsh bardzo wysokie prawie 33 a norma jest nie cale 20 jak bylismy z narzeczonym na wizycie lekarz powiedzial ze nie ms mozliwosci leczenia ze w jadrach nie znajdzie zadnego plemnika dlatego nie ma sensu robienia biopsji zostaje jedynie dawca nasienia dziewczyny pomozcie czy mial ktos taka sytuacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka