Dodaj do ulubionych

BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 12:51
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Postanowiłam z wielką ciekawością zapytać , ile par starających sie o
dziecko , nie może go miec ale z powodu naszej drugiej połowy (czyli
męża).Śledząc tak wiele postów wynika ,że mase kobiet ma problemy z tą
dolegliwością. Zdaje sobie sprawe,że jest to temat okropnie wstydliwy
szczególnie dla mężczyzn. Ale tez trzeba o tym mówić! Zawsze jezeli para nie
ma dziecka podejrzewa się kobiete. Wiem ,że sprawa u wielu osób wygląda
inaczej, jednakże nie mówi się o tym. Meżczyzni wstydzą się swojej
bezpłodności. Dlatego postanoiwiłam "policzyc " ile jest takich par gdzie
bezpłodnośc jest po stronie męza. Zdaje sobie sprawe,że na tym forum są
prawie same kobiety i może to one dopisza sie. Uważam, że powinniśmy mówić o
tym czesciej aby ten temat nie był generalizowany tylko z kobietami.
Serdecznie pozdrawiam
beta
Obserwuj wątek
    • Gość: beta Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 14:01
      Nie wierze?! Nie ma nikogo? Wszystko z waszymi facetami ok? Po postach można
      sadzic ,że jest inaczej???
      Pozdrawiam
      • Gość: agata30 Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 14:07
        U nas problem glownie po stronie meskiej, brak plemnkow . U mnie tez nie za
        rozowo. Jestem w 3 miesiacu ciazy dzieki ICSI z plemnikami pobranymi z jadra.
        • Gość: beta Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 14:50
          Agato, jak to jest wytłumacz mi . U meża brak plemników a ICSI z plemnikami z
          jądra? U nas podobna sytuacja , 2 inseminacje i nic.
          beta
          • Gość: agata30 Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:42
            Plemnikow nie ma w ejakulacie, ale sa w jadrze. Pobrane byly podczas biopsji i
            zamrozone czekaly na ICSI.
      • Gość: aguska Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:12
        U mnie mężus ma problemy mało plemników,mało żywotne ja niby ok.zaczynamy
        dopiero tą walke zobaczymy jak nam pójdzie.pozdrawiam
    • piegoosek Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! 24.08.04, 14:16
      moim zdaniem trudno jest wprost odpowiedziec na to, czy to NA PEWNO z naszymi
      mezami jest cos nie tak! bardzo czesto niestety kilka powodow naklada sie na
      siebie, a jednoczesnie wszystko moze byc ok, a jednak ciazy nie ma!
      to, ze plemniczki sa slabsze, wcale nie znaczy, ze wina za brak dzidziusia
      mozemy obarczyc tylko meza! wydaje mi sie, ze tylko w skrajnych przypadkach
      mozna tak powiedziec - brak plemnikow w ogole, czy niedorozwoj narzadow
      plciowych itp. a z postow wynika zazwyczaj, ze plemniczki sa po prostu slabsze!
      a co do tego, ze najczesciej obarcza sie "wina" kobiete, to juz dzieki Bogu
      przeszlosc, przynajmniej jezeli chodzi o lekarzy, moze w spoleczenstwie
      faktycznie taki mit jeszcze funkcjonuje, ale badania jakie zalecaja lekarze na
      wstepie, to hormony kobiety i nasionka mezczyzn, wiec...
      pozdrawiam!
    • Gość: Dzienia Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.bs / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 14:17
      U mnie też mój stary ma problem - obecnie 20 mln z tego 10% A.Szykuje się
      inseminacja.
      Pozdrawiam
      Ania
      • Gość: beta Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 14:47
        Piegoos , o to mi właśnie chodziło.Nawet najmnieszy problem z naszej strony , a
        jest ich 100 ki: za wysoka prol, chlamydia, ciała antyplemnikowe, zły śluz , to
        już problem!. Wiec u mezczyzn to,że tych plemników jest za mało lub , mało
        ruchliwe tez jest przyczyna braku ciąży. Są owszem przypadki braku plemników
        itp ale mnie chodziło generalnie o to aby wpisali sie Ci wszyscy gdzie ten
        chociaż najmnieszy problem ze strony meża jest.
        Pozdrawiam
        • Gość: Renata Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.telprojekt.pl 24.08.04, 15:13
          Mój mąż powiedział, ze jeśli bedzie ktoś się mnie za bardzo dopytywał dlaczego
          nie mamy dzieci /np. mama czy teściowa/ to żebym zwaliła całą winę na niego, a
          on juz sobie z nimi poradzi smile Jest Wieli !
          Bardzo mnie dotykają tego typu pytania, a prawda jest taka, że to ja mam
          problem z niepękającymi pęcherzykami.

Pozdrawiam
          Renata
    • agat78 BEZPŁODNOŚĆ CZY NIEPŁODNOŚĆ? 24.08.04, 15:27
      Co masz na myśli bo to dwa różne pojęcia. Bezpłodność to nieodwracalna
      niezdolność do "posiadania" dziecka. Niepłodność to częściowa niezdolność,
      którą można leczyć.
      • Gość: beta Re: BEZPŁODNOŚĆ CZY NIEPŁODNOŚĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:42
        Ja miałam na mysli bezpłodność bo to akurat dotkneło nas. Ale bardzo madre
        pytanie, oczywiscie niepłodność innteresuje mnie również jeżeli chodzi o ilość
        tych mężczyzn.
        pa
    • Gość: ever12 Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.pclk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:29
      Wpisuję się, żeby uzupełnić statystykę "czynników męskich" (brak plemników w
      nasieniu).
      • Gość: Kama Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 23:37
        I my jesteśmy taką fajną parką.
        U mnie wszystko pięknie i nie mam zamiaru mówić skromnie, że jest inaczej, a u
        mojej drugiej połowy (żeby była równowaga, nie może przecież być za dobrze w
        życiu), do kitu. W prawdzie są plemniki(odpukać), ale...
        Okazało się ,że po 10 m-cach kuracji farmakologicznej, z 15 mil, spadliśmy do
        1,5 mil. I co ? Warto się było leczyć ? - nie. Zatem moim zdaniem przy bardzo
        słabych parametrach od razu ICSI,lub adopcja jak kto woli, bo na cud można się
        nie doczekać.Gdybym wiedziała, rok wcześniej, że tak to będzie wyglądało, to
        odrazu byśmy szykowali kasę na ICSI.
        • Gość: vikas Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.08.04, 00:00
          U nas wina leży po obu stronach.
          Kiepskie nasienie,brak owu choć nie non stop, ale dzidzi nie ma od 3 lat!
          Po wielu próbach i błędach kończymy mam nadzieję po wrześniowym in vitro!
    • diana2003 Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! 25.08.04, 19:45
      witam,
      w moim przypadku też wina leży po stronie męża, choć jestem mu wdzięczna za
      stwierdzenie, że woli to on mieć problemy,bo ja jestem osobą, która bardzo to
      przeżywa; mam pytanko gdzie leczą się wasi partnerzy?w jakich
      klinikach,gabinetach?jakie są efekty?
      pozdrawiam
      • Gość: anna Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.man.rsk.pl 25.08.04, 22:32
        U nas niestety mąż miał pecha w zyciu. Brak plemników. Nie ma ich w ejakujacie
        ani w jądrach. Tak ocenili w Novum. Koszmar.
        Korzystam z nasienia dawcy.
        • Gość: mopat Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.08.04, 07:59
          Dopisuję się. U mnie jedynie była trochę podwyższona prolaktyna, teraz jest już
          OK. Niestety u mojego męża są tylko pojedyncze plemniki. We wrześniu szukujemy
          się do ICSI.
          Przy okazji chcę Was ostrzec przed robieniem badania nasienia w zwykłych
          laboratoriach. My pierwsze badanie robiliśmy w specjalistycznej klinice, wyszło
          marnie. Kolejne badania (kila razy) robiliśmy już u nas w mieście w bardzo
          dobrym laboratorium. Wg nich nasienie znacznie się poprawiło, dlatego
          zaczęliśmy myśleć o inseminacji. Niestety wczoraj zrobiliśmy znów badanie u
          Androloga (bo stwierdził, że w tych z laboratorium są zbyt duże różnice, a jest
          to niemożliwe) no i okazało się, że sytuacja dalej do kitu. Gdyby nas nie
          łudzono tymi lepszymi (pozornie) wynikami, to pewnie już dawno bylibyśmy po
          ICSI i może, może..
          • Gość: beta Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:49
            dzieki dziewczyny. Jedna z was pyta gdzie leczą sie nasi mężowie. Mój nie leczy
            sie nigdzie. Poddał sie. Inseminacje 2 dawca nie wypaliły. Jestem juz totalnie
            załamana bo tylko to nam zostało, czyli dawca a i tak sie nie udało. Nie wiem
            co robic. Poradzcie jesli wiecie jak?!
            Całuje mocno beta
            • Gość: facecik Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: 212.160.172.* 27.08.04, 09:53
              Hej!
              Niestety muszę "podbić" męskie statystyki. sad Nawet punkcja jąder nie wykazała
              ani jednego cholernego plemnika. Więc nawet nie startowałem do żadnego leczenia.
              Póki co, to żona poddaje się zabiegowi inseminacji nasieniem dawcy. To, że dwa
              zabiegi nie wypaliły, to nie powód do zmartwień a raczej zwykła statystyka.
              Prawdopodobnie w okolicach czwartego podejścia lekarz zasugeruje Wam inną
              metodę. Pewnie będzie to IVF (jeśli nasienie męża będzie w miarę OK albo
              nasienie dawcy) albo ICSI (jeśli nasienie męża będzie kiepskiej jakości).
              Niestety
              • Gość: fececik Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: 212.160.172.* 27.08.04, 09:58
                ups! wysłało mi się przed zakońćzeniem.

Niestety, IVF i ICSI to drogie zabiegi, więc niech Twój luby się nie załamuje,
                tylko zakasze rękawy, żeby na to zarobić. smile Wiem co mówię, jak zobaczyłem
                wyniki swoich badań, to mało nie trafił mnie szlag. F u c k. Ale jakoś
                doszedłem do siebie i mam chyba większe zmartwienie - zarobić na zabiegi, bo i
                z moją żonką też trochę nie bardzo.
                Takie życie.
                • Gość: beta do facecik Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 13:10
                  Hej facecik, fajny z ciebie facet!
                  U nas chyba tylko in vitro nasieniem dawcy wchodzi w gre!Ale najgorsze to jak
                  nie wyjdzie?! Mój mąz sie wcale nie przejmuje, nawet sobą ! Ostatnio to nawet
                  adopcje mu po głowie chodzą. Trzymam za was kciukasy, może jak bedziemy sie
                  wspólnie wspoierac to nam sie uda przetrwac ten trudny okres.
                  Ciesze sie ,że wypowidział sie wreszcie facet. Już Cie lubie smile
                  Pozdrawiam
                  beta
                  • Gość: facecik Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: 212.160.172.* 27.08.04, 15:35
                    No hej!
                    Nie przesadzaj z tym fajny, bo się wzruszę. smile
                    A w Waszej sytuacji to chyba najpierw powinniście spróbować po prostu
                    inseminacji. Nie traktuj mnie oczywiście jako autorytet - może są jakieś
                    szczególne za albo szczególne przeciw.
                    Plusy są następujące:
                    - w zasadzie nie wywraca kobiecie organizmu do góry nogami: biegasz na USG,
                    pilnujesz czy pęcherzyk rośnie, a jak urośnie to zabieg
                    - kilka razy taniej niż IVF
                    Ale też i minusy:
                    - małe prawdopodobieńśtwo, że uda się za jednym strzałem. Głównie dlatego, że
                    ciężko trafić w to małe okienko czasowe smile
                    - jeżeli nasienie męża, to musi być dobrej jakości albo pozostaje bank nasienia

A co do adopocji? Też o tym myslę, ale narazie siedzę cicho, żeby nie zapeszać
                    i żonki nie wpędzać w stresy.
                    Pozdrawiam.
                    --facecik--
                    • Gość: beta do facecik Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 17:29
                      Witam ponownie,
                      mój drogi jestem już po 1,5 rocznym leczeniu czyli : 2 inseminacje- dawcy
                      nasieniem, cały czas monitoring, różne hormony . Już troche tego spróbowałam i
                      od 5 miesięcy nie robie NIC !!!!!!!!!
                      Czasami najbardziej jest przykro kiedy rozsadza ci brzuch przy jajeczkowaniu i
                      wszystko jest z tobą Ok a i tak nic z tego sad
                      Ciesze sie ,że tak sobie troszke z tobą "pogadam"
                      Łącze pozdrowienia
                      beta
                      • Gość: beta Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 00:25
                        dziekuje wszystkim za posty.Pozdrawiam
    • asiulek_78 Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! 28.08.04, 11:23
      Witam,
      U nas jest tak:
      JA - hormony wszystkie w normie, "wnętrze" wg USG rewelacja, troszkę mała
      macica. Lekarka zapisała mi Luteinę na skrócenie cykli (1 cykl już brałam),
      żeby dokładniej określić owulację. Na własną rękę biorę Castagnus, żeby obniżyć
      prl, która jest w normie, ale myślę sobie, że im niższa tym lepsza.
      ON - no właśnie... Wg gina, jeśli po trzech cyklach brania luteiny nie będzie
      dzidzi- badanie nasienia, a u mnie drożności jajowodów.
      Z tym, że nie zamierzamy czekać tak długa- we wrześniu jedziemy na badanie
      mężulka.
      • Gość: beta do asiulek Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 14:15
        witam, to szybko zróbcie badania męza ,żebyscie wiedzieli na czy stoicie. Bo u
        nas było tak ,że mnie leczyli a okazało się ,że mąż ma bardzo słabe plemniki i
        to jest powód!!!!!!
        Pozdrawiam
        • Gość: genero Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 23:27
          podbijam statistica - jestem po nowotworze jąder - cieszę sie że żyję a o
          ojcostwie dawno już zapomniałem. Trochę ciężko było. Trzeba bylo zmienić troche
          planów w życiu, choć czy da sie tak to zrobić do końca? Przez pieć lat miałem
          ciągłe depresje i dalsze kłopoty ze zdrowiem. Dziś, po dziesięciu latach, może
          nie jest o wiele lepiej, ale już inaczej. Z pewnymi rzeczami trzeba było sie
          pogodzić i cieszyć właśnie z tego że dane mi było przeżyć. Obecnie nie
          zamierzam jakoś specjalnie starać sie o założenie rodziny bo niestety zdarzyło
          mi sie że piękniejsza połowa miała z tego powodu odmienne plany i jakoś drugi
          raz do takich upokarzających historii mi nie po drodze.
          Niestety Polska to taki kraj w którym mówienie otwarcie o meskich
          przypadłościach jest tematem absolutnego tabu. Jakis maczoizm ogarnął kraj. To
          nie jest kraj dla ludzi z podobnymi problemami. jak idę do apteki czuję się jak
          przestępca (leki hormonalne). Jedno jest w tym wszystkim pocieszajace - nie ma
          co liczyć na ewentualną "wpadę" co bardzo sie podoba wiekszości z Was. Innych
          pozytywów jak dotąd nie dostrzegam.
          Serdecznie was wszystkie pozdrawiam życząc sukcesów

• Gość: beta Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 14:13
            Witam genero!
            Badz silny, trzymam kciuki!
            Pozdrawiam
    • Gość: beta Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 23:32
      BEZPŁODNOŚC - lepiej NIEPŁODNOŚĆ
      • Gość: beta Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 21:34
        A może bioenergia coś na to pomoże? Jak myślicie
    • Gość: clerk Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 08:31
      Witam. W naszym przypadku problem leżał po mojej stronie. Plemniki udało sie
      pobrać dopiero przez biopsję. Następnie ICSI w Novym i od trzech tygodni jestem
      szcześcliwym ojcem synka. Najważniejsze to się nie poddawać. Nasza walka o
      dziecko trwała ponad 3 lata
    • Gość: nika Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.icpnet.pl 07.09.04, 10:52
      Z dużym polizgiem dołączamy się z mężusiem. Chcę powiedzieć że ten wątek
      natchnął mnie optymizmem. W naszym przypadku pojedzyncze plemniki, myslałam że
      skazują nas na brak dzidzi. Jednak ilość postów, w których dajecie dowód, że
      niekoniecznie jeszcze wszystko stracone pozwala znów uwierzyć, że może i my
      doczekamy sie potomstwa. Gdyby ktoś mógł mi powiedzieć pokrótce na czym polega
      biopsja jąder, bo wolę wiedzieć najpierw zanim powiem o tym drugiej połowie.
      Dziękuje za ten wątek.
      • Gość: bor Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: 62.181.160.* 07.09.04, 15:20
        Jesli w nasieniu sa pojedyncze plemniki to mozna je wykorzystac do icsi bez
        potrzeby wykonywania biopsji. Biopsje robi sie przy calkowitym braku czyli
        azoosperemii. Powodzenia
    • Gość: jona Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 17:26
      ja tez moge się przyłaczyć do tego grona. Mój mąż ma azoospermię i wysoki
      poziom hormonów lh i fsh. Ja juz straciłam nadzieję, chociaz czeka nas wizyta u
      androloga .......Zalezy jeszcze czy ja mogę miec dzieci - ??!!To wszystko
      spadło na nas dość niespodziwanie- kilka miesięcy starań i nic, więc najpierw
      miał się przebadać mąż no i wyszły straszne wyniki. Nawet nie wiem czy jest
      szansa na biopsję??!!! Ale trudno jakoś musimy sobie z tym poradzić. Rodzicami
      będziemy na pewno kwestia tego czy biologicznymi!!
      • Gość: kwiatek Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.chello.pl 10.09.04, 20:24
        Mam ten sam problem. Mój narzeczony ma azoospermię. Wiemy o tym już dość długo,
        ale niestety trochę to wszystko trwa... Najpierw przeszedł biopsje, dość długo
        się goiło. Potem skierowano go na operację połączenia nasieniowodów.
        Powiedziano nam że pół roku od operacji pojawią się plemniki...Na wizycie
        kontrolnej po dłużącym się niesamowicie pół roku lekarz stwierdził że trzeba
        poczekać do pierwszej jak to nazwał rocznicy operacji. Także ja odliczam dni do
        listopada a mój narzeczony "wije" się dalej z bólu tak przed operacją jak i
        po...Nie wim co dalej robić. Powoli tracę nadzieje i przestaje ufać
        lekarzom..Kazdy mówi co innego..Nikt nie przeprowadził zadnej kontroli po
        operacji, mam na myśli nawet usg jader... żadnych leków, żadnego badania
        hormonalnego...Jestem w tym świerza nie bardzo wiem jakie powinny być zrobione
        badania, co wogóle powinno być robione przy azoospermii i czy wogóle jest
        jakakolwiek szansa na dzidziusia?
        • Gość: beta do kwiatek Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 14:55
          czesc kwiatek,
          moge Ci tylko powiedzieć,że jest szansa - dawca . Ja juz korzystałam 2 razy z
          inseminacji nasieniem dawcy. Szkoda tyko,że sie nie udało. Pozdrawim serdecznie
          • kwiatek18 Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! 28.10.04, 21:43
            Witam Cię beta! Dziekuje za odpowiedz. Co prawda nie dodalas mi zbytnio otuchy
            tym ze Tobie sie nie powiodlo ale dziekuje za wsparcie... Niestety
            dowiedzielismy sie ostatnio ze wszystkie te "zabiegi" czyli biopsja i kolejne
            opercje którym poddawal sie moj narzeczony byly na marne gdyz w Polsce takie
            zabiegi poprostu sienie udaja... To juz zalamalo mnie do konca...ale coz caly
            czas licze na cod i mam nadzieje ze bede kiedys szczesliwa mamusia , bo jakos
            nie wyobrazam sobie zycia bez tej malej istotki...
            Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie..
    • donata72 Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! 28.10.04, 21:51
      my tez sie staramy i lekarze zawsze mnie faszerowali prochami az wpadłam na
      gina ktory kazał zrobic posiewy i okazalo sie ze ja mam bakterje a mąz tez mo
      ogromną produkcje ale mało ruchliwe
      jestesmy juz po antybiotykach minelo z 4 mies bo plemniki sie dlugo regenerują
      dzś byliśmy u gina i wszystko wraca do normy
      • kwiatek18 Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! 28.10.04, 22:24
        to dobrze... zycze Wam wszystkiego dobrego..mam nadzieje ze Wam pojdzie lepij
        niz mnie...
        Sciskam...
    • biedronkab1 Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- zajrzyjcie! 29.10.04, 08:00
      U mnie niezbyt rewelacyjnie.
      Mąż ma dosc małą ilość pelników oscylującą w graniczach 2- 7 mln na przestrzeni
      4 lat. Plusem jest, że sąw miarę zywotne.
      Ja zaśwalczę z prolaktyną.
      Mamy za sobą nieudane IUI, zamiarzamy ponownie podejśc, a na in- vitro
      najzwyczajniej nas na to nie stać.....................chyba, że znajde jakiegoś
      sponsora smile.
    • pietrek666 I ja! I ja! 29.10.04, 09:14
      Niestety. Jakiś gó..arz trzynaście lat temu na mnie nakaszlał i zaraził mnie
      odrą, mimo że w dzieciństwie juz chorowałem. Lekarka ostregała, a ja to olałem.
      Wtedy może jeszcze było coś do zrobienia. Potem najprawdopodobniej (tak orzekł
      gin mojej Pani) było bezobjawowe zapalenie jąder. I finito, tylko milion
      żołnierzyków. W tej chwili kończymy jeszcze dwie serie inseminacji i zadłużamy
      się na in vitro. A tak na marginesie: ILE CHAJCU POSZŁO NA GUMY. Szok. Może
      byśmy już mieli na jeden zabieg.
      • dazzle Re: I ja! I ja! 29.10.04, 11:00
        Pietrek, jak ja sobie pomyślałam, jaka to byłąm zapobiegliwa, jak to się
        zabezpieczałam - i hormony, i prezerwatywy i nie wiadomo jak jeszcze - i jaka
        dumna z siebie bylam, że nie wpadłam... to mi się rzygać chce. Idiotka.
    • bonifacja Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- optymistycznie 29.10.04, 10:59
      Witam wszystkich, chciałabym was troszkę pocieszyć. Pięć lat temu u mojego męża
      bardzo mądry pan androlog stwierdził za małą ilość plemników , a te które były
      nie miały odpowiedniej żywotności. Spróbowaliśmy inseminacji, która nie wyszła
      i przygotowywaliśmy się do in vitro. Z powodu braku kasysmile)odpuscilismy sobie
      na jakis czas starania... i wyjechalismy na wakacje.
      Po powrocie okazało się, ze jestem w ciazy... BLIŹNIACZEJ! Obecnie chłopcy mają
      prawie 4 lata. Dodam jeszcze, że "nie poszłam w miasto" i dzidziusie
      zmajstrował mój "bezpłodny" mężulek.
      Moja rada to wyluzować i nie myśleć cały czas o zajściu w ciążę, z własnego
      doświadczenia wiem, że istnieje coś takiego jak "blokada psychiczna".

Pozdrawiam i życzę powodzenia w staraniach.
      Agnieszka
      • ewaline Re: BEZPŁODNOŚC MĘSKA- optymistycznie 29.10.04, 11:27
        u nas problem po obu stronach - u mnie pco a u meza slabe plemniki-straramy sie
        juz od pieciu lat a teraz jestesmy w trakcie ICSI( 3 proba )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka