Gość: monika_i IP: *.aster.pl 26.08.04, 12:02 to dziwne, pęcherzyk urósł do 20 mm i dostałam Pregnyl, ale okazało się że zrobiła się torbiel! wiecie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidiaa Re: pregnyl był a pęcherzyk nie pękł 26.08.04, 13:06 Niestety czasami tak bywa.... Ja tez kiedys tak miałam - były dwa pęcherzyki - pekł tylko jeden. A badałaś poziom prolaktyny ? Mój lekarz przed ostatnią IUI zwiększył mi ilość bromergonu do jednej tabletki dziennie i pęcherzyki ładnie popękały Czy bierzesz może luteinę lub duphason ? Pytam bo to ważne żeby torbiel się wchłonęła ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_i Re: pregnyl był a pęcherzyk nie pękł IP: *.aster.pl 27.08.04, 10:51 biorę bromergon, 1 tab i orgametril? 2x 1 tab lub coś podobnego. w 2 dc mam iść na usg sprawdzić czy się wchłonęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: pregnyl był a pęcherzyk nie pękł IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 27.08.04, 20:10 mi sie nie wchlonela jak bylam na kontroli w 3 dniu cyklu...ale lekarz uspokoil ze sama sie wchlonie w ciagu kilku dni i narazie przerwa w stymulacji na ten cykl Odpowiedz Link Zgłoś
jutrzenkaa Re: pregnyl był a pęcherzyk nie pękł 01.09.04, 09:57 Moniko po samym choragonie lub pregnylu (10 000 jm) pecherzyk dominujacy tez mi nie chcial pekac. Dopiero jak lekarz wlaczyl Decapeptyl w dawce 0,1 mg to poskutkowalo. Bralam go jednoczesnie z pregnylem (10 000 jm). Pozdrawiam serdecznie jutrzenkaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka_28 Re: pregnyl był a pęcherzyk nie pękł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:01 Ja również tak jak "jutrzenka" mialam dodatkowo do pregnylu dołączony decapeptyl i póki co bardzo ładnie mi pękają pęcherzyki (od roku) Odpowiedz Link Zgłoś