Dodaj do ulubionych

Niepłodność w Szczecinie

26.08.04, 12:13
Witam wszystkich serdecznie.Jestem tu nawa i od razu mam ogromna praśbę.Od
niedawna mieszkam w Szczecinie i muszę znaleźć tu skutecznego lekarza
(Wcześniej leczyłam się w podlaskim).Staramy się z mężem o meleństwo już od
TRZECH lat i nic!Czy ktoś mógłby mi poradzić do kogo sie zglosić najlepiej
nie prywatnie.
Obserwuj wątek
    • agat78 Re: Niepłodność w Szczecinie 26.08.04, 12:51
      Ja proponuje i chyba dziewczyny też dr Bielewicza. Przyjmuje na Księżnej
      Przybysławy 2/1 we wtorki i środy od 16-20. Tel do rejestracji 0602 111 640. On
      jest z Polic i jest dobry jeśli chodzi o niepłodność. Ja poszłam do niego z
      gotowymi wynikami z hormonów, żeby nie tracić czasu. Bo pierwsze co to on
      kieruje na badanie hormonów: PRL, LH, FSH, TSH, E2, cytologie i wymaz. Badania
      miałam Ok, więc wysłał mnie na HSG do szpitala w Policach i mężowi kazał zrobić
      badanie nasienia. Bardzo gorąco go polecam. Jest naprawde wspaniały. Każdą
      pacjentkę traktuje indywidualnie, wysłucha co masz do powiedzenia i nie zwodzi
      cię ale działa. Prawie rok byłam zwodzona przez poprzedniego lekarza a tu od
      razu coś robie i wiem na czym stoje a właściwie ciągle sie poruszam do przodu.
      Szkoda czasu. Dzwoń i powodzemnia. Aha wizyta kosztuje od 50-120 zł w
      zależności od tego co będzie robił. W pełnym pakiecie jest wymaz, cytologia,
      badanie i USG dopochwowe. Jak zadzwonisz na rejestracje to pani Ci wszystko
      wytłumaczy. Dzwoń po 13. Pozdrawiam
      • koziomka1 Re: Niepłodność w Szczecinie 26.08.04, 13:02
        No tak.Już czytałam na forum o tym lekarzu.Z tym,ze jest dla mnie za drogi.Czy
        możliwe jest obniżenie w jakiś sposób kosztów.Jeszcze może na wizyty byśmy
        wyskrobali ale badania tez trzeba robić prywatnie a to już by nasze finanse
        zabiło.
        • agat78 Re: Niepłodność w Szczecinie 26.08.04, 13:55
          Mogłabyś iść do niego i pogadać od serca. Przedstawić swoją sytuację.
          Podejrzewam, że położyłby Cię do szpitala w Policach i tam zrobiliby Ci
          wszystkie badania za darmo. Wiem, że jest taka możliwość bo kiedyś chodziłam do
          Starczewskiego z Unii Lubelskiej. I on mi tak powiedział, że położy mnie do
          szpitala i zrobi mi badania za darmo, ale zrezygnowałam z niego z pewnych
          powodów.
          Ja gorąco polecam dr. B. W ciągu 3 miesięcy mam zrobione większość badań. On
          nie zwodzi, że jeszcze czas albo że jest pani za młoda. Działa!!! Może szybko
          ale działa. Jestem juz po HSG a w przyszłym cyklu mam mieć laparo (w tym
          wyjeżdżam na wczasy i nie dałam się namówić). Mąż też ma zrobione badania
          plemników. Przez prawie rok chodziłam do innego gina i co? i nic. A u tego od
          razu badania zalecenia leczeni itp.
          Jestem z niego bardzo zadowolona.
          Jeśli chodzi o państwowe leczenie to nie mam pojęcia co i gdzie. Ja wogóle
          pochodze z miejscowości oddalonej od Szczecina o 75 km i muszę dojeżdżać. Ale
          warto.
          Może dopisz się ze swoim problemem do naszego wątku o szczeciniankach i
          spotkaniu. Tam pisuja szczecinianki.
          Pozdrawiam
    • Gość: agat78 Re: Niepłodność w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 14:25
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=15124215
      • Gość: koziomka1 Re: Niepłodność w Szczecinie IP: *.espol.com.pl 26.08.04, 15:26
        Dzięki za radę.Pewnie będę musiała jednak spróbować.Ja już mam sporo
        badań,jeszcze tylko muszę zrobić dwa hormony i chyba będę miała komplet.Oby
        się udało bo się chyba kompletnie załamie lub zapłacze na śmierćsad Życzę
        wszystkim wytrwania i cierpliwości!
        • asiaku Re: Niepłodność w Szczecinie 26.08.04, 18:43
          Mimo Twoich wątpliwości polecam jednak dr. Bielewicza.
          Jak idziesz tylko na konsultacje, bez badania płacisz tylko 20 zł.
          Wszelkie badania możliwe do wykonnia w ramach NFZ doktor zleca w szpitalu w
          Policach.
          W Szczecinie chyba trudno Ci bedzie znaleźć dobrego lekarza, który będzie
          tanszy. A przecież najważniejsza jest skuteczność tego leczenia. Co z tego, że
          wydasz troche mniej, kiedy będziesz źle leczona i nie będzie efektów?
          Wiesz jak ja robię? Opowiadam o swoich problemach lekarzowi rodzinnemu, mam
          taka fajną kobitkę w przychodni. Nawe jeśli skierowanie od dr. Bielewicza nie
          wystarcza i trzeba płacić, to wtedy proszę ją, żeby wystawiła mi drugie
          skierowanie i wtedy robię darmowe badania. Oczywiście nie na wszystkie badania
          lekarz rodzinny może wystawić skierowanie. Czasem może a nie chce... Lekarz
          rodzinny może też skierować Cię do endokrynologa w ramach NFZ a ten może
          wystawiać skierowania na wszystkie badania hormonalne. Oczywiście biegania i
          stania w kolejkach do rejestracji jest znacznie wiecej, ale można to załatwić.
          Doktor Bielewicz to naprawdę uczciwy facet, nie zdziera kasy.
          Pozdrawiam
          Asia
          • koziomka1 Re: Niepłodność w Szczecinie 27.08.04, 18:01
            Dziękuję bardzo za radę.Ulżyło mi bardzo,ze konsultacja kosztuje tylko 20 zl.
            Jeżeli chodzi o te bieganie i proszenie o skierowania na NFZ to z moja p.dr
            rodzinną raczej nie przejdzie.Ale większość badań już mam więc postanowiłam
            spróbować dr Bielewicza.Prawde mówiąc jest On moją ostatnią deską ratunku bo
            byłam już u wielu lekarzy i mam wrażenie,że wszyscy traktują mnie jak gówniare
            ktora coś sobie wymyślila.Ale chyba po 3 latach starań ze zdrowym mężem to musi
            być cos nie w porządku.Zwłaszcza,że mam ogromnie ponad normę poziom prolaktyny
            i brak przyrostu endometrium w drugiej fazie cyklu. Każdy lekarz mówił mi coś
            innego i mam już dość ciągania ich za języki i składania sobie puzzli z
            kolejnych diagnoz.Z tego co tu na forum piszą dziewczyny to ten pan dr B. jest
            zupełnie inny.Oby nam pomógł bo wpadnę w depresje.
            Pozdrawiam
            Asia
            • agat78 Re: Niepłodność w Szczecinie 28.08.04, 16:06
              Idź do niego. Naprawdę warto. On jest super. Nie potraktuje Cię ja gówniare.
              Opowiedz mu o wszystkim. On na wszystko ma sposób i rade. Nie ma dla niego
              rzeczy niemożliwych. Ja jestem u niego 3 miesiące a przeszłam więcej niż w
              ciągu roku u poprzedniego. Na pierwszą wizytę weź ze soba dotychczasowe wyniki
              badań. I naszykuj się cenowo na 50-70 zł bo może będzie chciał Ci zrobić USG.
              Prolaktynę da się zbić. A która masz wysoką? Przed obciążeniem czy po
              obciążeniu. No i na pewno będzie kazał Ci mierzyć temperature. Głowa do góry.
              Bedzie dobrze i wal do niego.
              Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka