Dodaj do ulubionych

Provita Katowice

05.10.14, 14:41
Cześć dziewczyny, mam pytanie jak długo czekałyscie na Rządowe In vitro w Katowickiej Provicie? Jestem juz po dwóch IVF w Provicie z czego dwa razy poronienie w 9 tygodniu sad teraz zapisalismy się na Rządowy ale ponoc trzeba długo czekać sad Na sierpniowej wizycie P. doktor mówiła ze teraz robią pacjentów z lutego, we wrześniu podczas zapisania się na IVF powiedziano nam ze czas oczekiwania min 6 miesięcy. W piątek dzwoniłam z zapytaniem o przeniesienie się do innej kliniki i powiedziano mi ze dzwonią obecnie do pacjentek z lipca. Nic już z tego nie rozumiem. Nie chce czekać pół roku i nie wiem co robić. Może któraś z was jest w tej klinice idzie coś więcej o czasie oczekiwania?
Obserwuj wątek
    • 111b Re: Provita Katowice 07.10.14, 11:18
      czesc Ania,ja lecze sie w provicie od ponad 2 lat.jestem po pelnym inv prywatnie nieudanym w tym mialam 3 proby z czego jedna byla podwojna ale niestety sie nie udalo...porazka,lzy,zalamanie psychiczne...w zeszlym roku wpisywalsmy sie juz do programu,dokladnie 01.07.2013 stalismy w takiej ogromnej kolejce jak kiedys sie stalo za miesemsmile))w kazdym razie dostalismy sie i punkcje mialam 21.09.2014 ale przezyl tylko jeden maluszek no ale wczoraj moja 4 nadzieja prysla ponownie..za 3 miesace chce podejsc ponownie do punkcji czyli gdzies tak w grudniu,mialam male przerwy a teraz juz nie mam sily..ten rok nie czekalam na rzadowe tylko podchodzilismy wczesniej prywatnie jak sie domyslasz teraz dopiero rzadowo ale ja trace juz nadzieje,sily..mam 32lata,u mnie nic nie stwierdzono a u meza slabe nasionka bo tylko 2,6ml wiec tylko inv.zastanawiamy sie nad zmina kliniki na invimed ale narazie musimy to wszystko przemyslec i poukladac sobie w glowie jak dalec zyc...
      • cordelia23 Re: Provita Katowice 07.10.14, 19:32
        111b jesteśmy prawie w tym samym wieku smile
    • 111b Re: Provita Katowice 07.10.14, 11:43
      Aniu mam jeszcze pytanie-jaka mialas przerwe miedzy jednym a drugim transferem??
      • ania2622 Re: Provita Katowice 07.10.14, 15:02
        111b ja drugi transfer mrożaczka miałam 2,5 miesiąca po poronieniu i na naturalnym cyklu. Teraz jestem zapinana na Rządowy do Provity ale w piątek mam wizytę w Gyncentrum. Chce sprawdzić jak tam wszystko funkcjonuje i jak będzie ok to się przepisze do nich bo robią tez badania preimplatacyjne. Tez jestem juz tym zmęczona, czas leci i dalej brak efektu końcowego. W Gyncentrum ponoć nie ma kolejki do rządowego smile
        • ania2622 Re: Provita Katowice 07.10.14, 15:12
          Musicie wyluzować. Ja tez juz dostawałam do głowy po drugim poronieniu, a teraz stwierdziłam ze co ma być to będzie i będziemy próbować do skutku. Ale nie wolno się załamywać. Walczymy o coś na co mię mamy wpływu, wiec stres i deprecha nam w tym nie pomogą. Głowa do góry, po stracie dwójki dzieci już trochę inaczej nadto patrzę. Jest mi przykro, ale nie miałam na to wpływu sad
          • 111b Re: Provita Katowice 07.10.14, 16:48
            ania 2622 Masz racje ze trzeba wyluzowac ale to tak cholernie ciezko i trudno po tylu niepowodzeniach...my natomiast zastanawiamy sie nad wizyta w invimed katowice a jestem jak juz pisalam w provicie rzadowo.Chcielibysmy skorzystac z porady,ale z 2 strony jak nam w nastepnej namieszaja to bedzie masakra..
        • cordelia23 Re: Provita Katowice 07.10.14, 19:31
          Ja leczę się w Gyncentrum i wybrałam dlatego, że czas leci, a w Provicie są zapisy na 2015 rok,a ja nie mam tyle czasu....
          • ania2622 Re: Provita Katowice 07.10.14, 19:56
            Cordelia i co sadzisz o tej klinice? Bo czytałam ze ma różne opinie. Ja się zarejestrowałem do dr. czerwińskiej chyba bo do dr. Mercik to dopiero na listopad był pierwszy termin.
            • cordelia23 Re: Provita Katowice 07.10.14, 21:23
              Leczę się u dr Mercika, jest małomówny ale konkretny. W porównaniu do Novomedici w Mysłowicach jest to klinika na poziomie. Mam też porównanie w leczeniu więc Novomedica to nabijanie kasy jeszcze przed programem na maksa. Po nieudanej próbie przestajesz być pacjentem. Tutaj lekarz wysłuchał co mi nie pasowało, leki przede wszystkim, reakcja na leki, podejście. Także tylko mam jedno porównanie i powiem Ci, że jest konkretnie.
          • malgolita55 Re: Provita Katowice 07.10.14, 19:58
            Czesc dziewczyny! Ja rowniez lecze sie w provicie od ponad 2 lat, korzystam z programu rzadowego czekalam dlugo bo 8 miesiecy ale nie chcialam zmieniac kliniki.
            • ania2622 Re: Provita Katowice 07.10.14, 20:36
              Malgolita, ja też mam wątpliwości czy zmieniać, ale jak widzę gabinet D to mnie ciarki przechodzą. Mam złe doświadczenia z tym gabinetem.
        • cordelia23 Re: Provita Katowice 07.10.14, 21:25
          Aniu a jeśli można zapytać w którym tygodniu to się stało, jakie miałaś objawy, żeby się ustrzec jak coś
          • ania2622 Re: Provita Katowice 07.10.14, 22:30
            Cordelia obydwie ciąże w 9 tygodniu. Objawy - zaczął mnie boleć brzuch jak na delikatny @, czasami miałam skurcze macicy a przy aplikacji luteiny wyszło troszkę beżowego śluzu i juz wiedziałam że coś jest nie tak. Odczuwałam parcie na szyjkę macicy. Do tego nie miałam apetytu i przestały mnie boleć piersi. Usg stwierdziło obumarcie ciąży sad
            • malgolita55 Re: Provita Katowice 08.10.14, 07:36
              ania bardzo mi przykro nawet nie jestem w stanie wyobrazic sobie tego co czulas sad
            • cordelia23 Re: Provita Katowice 08.10.14, 09:57
              ania2622 strasznie Ci współczuję, naprawdę. Przepraszam za to pytanie ale każda z nas się tego boi, pozytywna beta nie przesądza jeszcze o powodzeniu, trzymaj się, pozdrawiam
    • mireleczka17 Re: Provita Katowice 17.10.14, 10:37
      ania2622 ja tez leczyłam się w Provicie, ale ze względu na długą kolejkę do rządowego programu ivf, zdecydowałam się zmienić Klinikę na Novomedicę w Mysłowicach, tam było "od ręki". Byłam zapisana w Provicie do rządowego programu, ale w regulaminie piszę że raz można zmienić realizatora i nie ma z tego tytułu żadnych konsekwencji. Może warto spróbować? Pamiętaj tylko, że nie będziesz miała już szans w razie czego wrócić do Provity.
      Jest jeszcze Gyncentrum w Katowicach, ale jak ja się dowiadywałam to tez tam była kolejka oczekujących, nie wiem jak jest teraz.
      Powodzenia smile
      • cordelia23 Re: Provita Katowice 17.10.14, 12:32
        W Gyncentrum nie ma żadnej kolejki, byłam przyjęta prawie z marszu, w zależności od lekarza jakiego wybierzesz czekasz na wizytę ok. 2-3 tygodni
        • ania2622 Re: Provita Katowice 19.10.14, 11:36
          Byłam w poniedziałek na pierwszej wizycie u dr czerwińskiej. Zleciła mi dodatkowe badania i powiedziała ze możemy zaczynać od następnego cyklu. Jakoś nie mam przekonania dobrej kliniki, ale to jest jedyna klinika na Śląsku która robi badania preimplatacyjne. No i trzeba się najpierw przepisać, a to trwa 2 tygodnie. Ale powiem wam ze juz mi jakoś mniej zależy. Wcześniej nie mogłam się doczekać ivf a teraz jakoś wiem ze i tak się pewnie nie uda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka