Dodaj do ulubionych

in vitro_cetrotide-wielkosc strzykawki

30.12.14, 12:32
Witam Wszystkie Panie, ktore jesli przechodzily przez in vitro dobrze znaja ten lek. Tak sie zastanawiam, ze z kim nie rozmawiam to osoba ta miala problem badz co najmniej spora niedogodnosc przy podawaniu sobie tego nieszczesnego leku. W porownaniu zwlaszcza z innymi zastrzykami, kotre przychodzi nam brac, ten jest wyjatkowo niekomfortowy ze wzgledu na duza igle. Ja sie osobiscie kilka razy nie moglam wkluc... Nie jestem przekonana czy tak gruba igla ma uzasadnienie medyczne czy po prostu producent kiedys tak zdecydowal i z powodu braku sygnalow ze strony pacjentow ze cos jest nie tak dalej tkwi w przekonaniu ze wszystko jest w porzadku. Moim zdaniem uzasadnienia medycznego raczej nie ma, wiec jesli mam byc szczera wiec napisalam w tej kwestii do producenta (Merck). Jesli podzielacie moj poglad e-mail do osoby kontaktowej to: Malgorzata.Trzaskalska@merckgroup.com lub przez formularz kontaktowy na stronie internetowej www.emdgroup.com/emd/contact/privacy_statement.html
Wiem ze wszystko jestesmy w stanie zniesc ale jesli jest szansa zmniejszyc bol sobie i innym na przyszlosc to moze warto sprobowac...Nie wiem, moze przesadzam ale bardzo nie lubilam tego zastrzyku a jeszcze nie wiem czy nie przyjdzie mi brac kolejnychsmile

rkkrakow
Obserwuj wątek
    • ryczacatrzydziecha81 Re: in vitro_cetrotide-wielkosc strzykawki 30.12.14, 18:16
      Hmmm... Ja mam w opakowaniu 2 igly. Jedna cienka a druga gruba. Jedna nabieram lek z pojemnika a druga wyciagam jak robie zastrzyksmile
    • makatka81 Re: in vitro_cetrotide-wielkosc strzykawki 30.12.14, 18:51
      Ja podobnie jak Ryczacatrzydziestka miałam 2 igły i nie było problemu z podaniem leku. Ta cieńsza była podobna do tych jakie dostawałam w aptece do podawania np Fostimonu lub Pregnylu
      • rkkrakow Re: in vitro_cetrotide-wielkosc strzykawki 30.12.14, 19:13
        nie no tak, ta gruba to w ogole bylby hardcoresmile tylko pregnyl daje sie raz a cetrotide kilka dni...moze mialam zla partie a w porownaniu z gonalem czy menopurem to jednak ta cienka igla nadal jest ogromna w tym leku. Moze rzeczywiscie zbyt wrazliwa jestem
        • makatka81 Re: in vitro_cetrotide-wielkosc strzykawki 30.12.14, 19:38
          Rkkrakow - to może dokup sobie w aptece takie jak do Menopuru czy Fostimonu? Może faktycznie te z cetrotide są o jeden rozmiar większe. ... ja tego aż tak nie odczulam, ale jesli to ma ci pomoc, to czemu tak nie zrobic
          • ryczacatrzydziecha81 Re: in vitro_cetrotide-wielkosc strzykawki 30.12.14, 20:01
            Ja mam identyczna igle w Cetrotide jak w Gonalu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka