16.03.15, 20:35

Dziewczyny pomóżcie mi jeśli mam planowany transfer 18 to czy dostanę normalnie okres 20 ?
Obserwuj wątek
    • martka35 Re: okres 16.03.15, 22:03
      Cykle masz 20 dniowe? Trochę mało napisałaś. Jakie leki i od kiedy bierzesz? Transfer blastki?
      • 1cud Re: okres 17.03.15, 17:37
        okres mam regularnie co 28 dni brałam menopur i orgalutran i nakoniec jeszcze taki zastzryk tylko nie pamietam oliv.....cac takiego teraz od 10 biore luteine dopochwowo jutro czyli 18 mam miec wprowadzane zarodki a wedle mojego kalendarzyka mam dostac okres 20 i sie martwie czy dostane no bo jak dostane to znaczy ze sie nie udało sama nie wiem jestem strasznie skołowana masakra mam nabitą głowę różnymi myslami
        • martka35 Re: okres 17.03.15, 18:11
          A oprócz luteiny bierzesz estrofem? W każdym razie Twoje owu to punkcja. Od punkcji faza lutealna przebiega normalnie. Nie wiem ilość dniowe zarodki masz. Twój cykl się przesunął przez stymulację. Nie dostaniesz @.
          • 1cud Re: okres 17.03.15, 18:24
            nie estrofenu już nie biorę pobranie komórek miałam 13 marca dzwonił lekarz w niedziele ze zapłoniło sie 5 (było 8) dzięki za informację Z jednej strony nie moge doczekać sie jutra a z drugiej strasznie sie boję że się nie utrzyma masakra!!!!
            • martka35 Re: okres 17.03.15, 20:27
              Trzymam kciuki !!!! Niestety cała ta procedura to stres ale najgorsze jest po transferze czekanie. U mnie dają relanium na szczęście bo bez tych tabletek było by ciężko. Dla wsparcia dodam że najlepsze rokowania są po punkcji organizm jest naładowany. Daj znać jak poszło wink
              • martitulka Re: okres 17.03.15, 21:37
                Jezeli 13 miałaś punkcję czyli owulacje to raczej niemożliwe żeby okres wystąpił tydzien pozniej... Bo raczej w naturze okres jest pozniej niz tydzien po owulacji smile wiec cos musiałaś blednie obliczyć. Pamiętaj ze teraz nie liczysz swojego "normalnego" okresu tylko liczysz od tego ktory dostałaś po odstawieniu antykonceptow. A jest on zazwyczaj nie zgodny z Twoim naturalnym wcześniejszym miesiączkowaniem.

Po transferze okresu nie powinno byc smile gdyż po transferze jestes w ciazy i jezeli ciaza sie przyjęła to wiadomo okresu nie ma smile ale pewnie lekarz sam zleci Ci badanie bhcg smile

Powodzenia!
                • 1cud Re: okres 18.03.15, 10:29
                  Dzięki za info .Po prostu zapytam się lekarza bo dość że będę sie martwiła czy się utrzyma to jeszcze czy dostanę okres Dziękuję .Odezwę się Po
              • 1cud Re: okres 18.03.15, 10:26
                Dzięki za wsparcie powoli się szykuję odezwę sie Po .
            • 1cud Re: okres 18.03.15, 14:03
              Wróciłam z 5 zarodków otrzymano tylko 2 blastocysty .Niestety .Dzisiaj wprowadzono jedną a druga będzie zamrożona .trwało może 10 minut troszkę bolało ale co tam .27 mam jechać na potwierdzenie czy tak czy nie mam nadzieje że do tej pory się nic nie wydarzy złego i 27 okaże się że jestem w upragnionej ciąży To będzie 9 najdłuższych dni w moim życiu ale cóż tylko się modlić .
              • martka35 Re: okres 18.03.15, 14:29
                Gratulacje mamusiu big_grin wink Odpoczywaj dużo i włącz pozytywne myślenie. Dobra książka lub serial i szybko zleci smile
                • 1cud Re: okres 18.03.15, 16:50
                  Dziękuję !!!!!Z tym pozytywnym myśleniem to trochę ciężko ale postaram się mam dla kogo !!!!!Jeszcze raz bardzo ale to bardzo dziękuję!!!!!!
            • 1cud Re: okres 20.03.15, 12:46
              Dziewczyny minęły dopiero dwa dni od wprowadzenia zarodków a ja dostaje szału Ciągle prześladuje mnie myśl że pojadę 27 na kontrole a okażę się że nie jestem w mojej upragnionej ciąży MASAKRA!!!!
              • martka35 Re: okres 20.03.15, 19:01
                Niestety to jest najgorszy moment. Czas oczekiwania plus hormony to mieszanka wybuchowa. Musisz być dzielna. Pamiętaj że zrobiłaś wszystko co mogłaś. Dotarłaś aż tutaj o to jest już mega wyczyn. Invitro jest ciężką próbą dla nas samych jak i naszych związków dlatego musimy wierzyć i walczyć. Każde podejście to nadzieja i szansa. Wspieraj myślami swoje maleństwo które teraz z Tobą jest wink
                • 1cud Re: okres 21.03.15, 10:09
                  Dzięki Martka za wsparcie !!!!!
            • 1cud Re: okres 01.05.15, 08:36
              Hej dawno mnie nie było Jestem po drugim transferze (21.4)na bete mam jechać 5 maja cały ten czas mysle i modle sie oby sie udało pobolewa mnie brzuch od samego początku masakra i dzisiaj moje marzenia sie właśnie rozwiały zrobiłam test i jakby mi cos pękło w srodku i po marzeniach Po woli trace siły i nadzieje
              • martitulka Re: okres 16.05.15, 23:01
                1cud i jaki rezultat?
      • 1cud Re: okres 21.03.15, 10:28
        Martka przepraszam że pytam ale jeśli oczywiście możesz to napisz mi proszę jak to jest bo wiadomo że jeśli nastąpi poronienie to ciąży nie ma ale jeśli nie to jaka jest szansa że ta ciąża jest
        • martka35 Re: okres 21.03.15, 11:22
          Szansa jest duża. Jesteś po stymulacji I transferze. Organizm teraz jest nastawiony na ciążę. Największe moim zdaniem są szanse na świeżych zarodkach prosto po stymulacji. Ja właśnie tak zaszłam. Niestety poroniłam ale przy invitro szanse na poronienie są większe niż przy naturalnej ciąży zwłaszcza w moim wieku. Jeżeli beta będzie prawidłowa i zgodnie z normami przyrastała to wszystko będzie dobrze. Nie martw się na zapas. Teraz skup się na wypoczynku i pozytywnym nastawieniu. A jak zrobisz betę i będzie dodatnia to pamiętaj że ciąża to nie choroba tylko trzeba bardziej o siebie i maleństwo zadbać wink
          • 1cud Re: okres 21.03.15, 11:47
            Dziękuje (:
            • martitulka Re: okres 21.03.15, 12:05
              1cud nie mozesz tak myslec i sie stresować. Pozytywne myślenie i stan rozluźnienia to podstawa cukcesu smile relaksuj siesmile pamiętaj ze jak będziesz spięta i zdenerwowana to zarodek ma trudniejsza szanse by sie zagnieździć smile niektóre kliniki dają relanium, żeby wlasnie mięśnie były bardziej rozluźnione smile

Ja za pierwszym razem starałam sie żyć normalnie bo cały czas o tym myślałam i sie denerwowałam i byla klapa sad

Za drugim podejściem leżałam w domu plackiem przez ok 4 dni. Wstawałam tylko siusiu, i oglądałam fajne filmy, czytałam książki, mówiłam do brzucha, moje nastawienie było zupełnie inne, wierzyłam od poczatku bardzo ze sie uda i sie udało. Wiec głęboko wierze w to ze stan umysłu przekłada sie na rezultat. Byłam bardziej rozluźniona, spałam lepiej. Moje malenstwo miało lepsze warunki by ze mna zostać.

Ty tez sie postaraj o najlepsze warunki dla Twojego dziecka, bo przy zestresowanej, spiętej mamie nie bedzie mu miło smile
              Przecież narazie jestes w ciazy! Ciesz sie tym stanem bo to dopiero poczatek smile
              • 1cud Re: okres 21.03.15, 12:42
                Kochana Jesteś Dziękuję !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka