Dodaj do ulubionych

Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 18:31
Nie leczylam sie u specjalisty leczenia nieplodnosci tylko u gina ktory
zajmuje sie hormonami wiec mysallam ze niedaleka droga od hormonow do
nieplodnosci, lecz chyba sie mylilam.
Dzis na wizycie lekarz nazwal mnie "pani z bezplodnoscia" ja mu na to ze z
nieplodnoscia! bo przeciez to duza roznica.
Wizyta trwala moze 4 min. zreszta kazda tyle trwa!!
poraz kolejny przepisal mi duphaston tylko ze tym razem od 12 d.c. do 24d.c.
i zapytalam go dlaczego tak wczesnie to powiedzial zebym brala. przepisal
tez bromergon 0,5 tabletki dziennie. tylko to jedno wydaje mi sie na miejscu
Co wy na to dziewczyny jak to wedlug was wygl;ada.
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic 14.09.04, 18:39
      Ale czemu dał Ci od 12 dc ,dziwne,przecież duphaston hamuje owulację.Ja biorę
      od 16 dc przez 10 dni,2x1.PO drugie poświęca Ci tak mało czasu konował jeden,on
      może leczyć świnie a nie ludzi.Ja tez miałam poprzednio nie zbyt fajną
      ginkę ,mam teraz nowego gina i jest bardzo zadowolona z niego.Szybciutko zmień
      gina to jest kawał drania i tyle.

Chcę zajść tak jak słoneczko
      • Gość: kalinosia Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 18:48
        właśnie, duphaston od 12 dc????? To chyba ten lekarz dąży do tego, abyś nie
        zaszła w tę ciąże!Duphaston bierze się po owulacji!!!Zmień tego lekarza
        szybciuteńko
    • Gość: Jesica Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 19:01
      DZiewczyny to bylo mi potrzebne, balam sie myslec ze mam racje bo przeciez on
      jest lekarzem. Ale ten duphaston to juz kropka nad i. Czas isc do doktora
      buchacza w nimcala moja nadzieja.
      Jesli ktos jeszcze przeczyta moj post to prosze potwerdzcie mnie ze ten
      duphaston bierze sie po owulacji.
      pozdrawiam
    • ikrol1 Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic 15.09.04, 09:06
      Popieram to co piszą dziewczyny. Duphaston bierze sie po owulacji (albow dzień
      owulacji), a przede wszystkim nie bierze sie go rutynowo, bez szukania
      przyczyny kłopotów z podnością, bo to donikąd nie prowadzi. Pozdrawiam. Ilona
    • jutrzenkaa Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic 15.09.04, 09:28
      Jesico ja co prawda nie biore duphastonu tylko luteine, ale lekarz przepisuje
      mi ja zawsze po owulacji potwierdzonej badaniem USG.
      Pozdrawiam. Jutrzenka
      • green_eye Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic 15.09.04, 10:52
        To ja uproszcze, ale wygląda to mniej więcej tak;

duphaston i luteina to progesteron - hormon, który w drugiej fazie cyklu, czyli
        PO owulacji jest naturalnie wytwrzany przez ciałko żółte i bardzo potrzebny by
        zapłodnione jajo mogło sie zagnieździć. Jednocześnie ZAPOBIEGA kolejnej
        owulacji w danym cyklu.
        Zapodanie progesteronu PRZED owulacją, zapobiegnie "kolejnej" owulacji w tym
        cyklu - czyli owu nie będzie wcale, bo organizm dostał sygnał, że już była.

Nie można brać progesteronu przed owulacją, no chyba, że nie chce się zajść w
        ciążę. Progesteron jest składnikiem tabletek anty i bierze się je wtedy przez
        cały cykl, żeby nie zajść.

Dziewczyny, ostrożnie z tym progesteronem.
        PYTAJCIE LEKARZY WPROST!
        Po co ukrywać, że mamy jakieś pojęcie o leczeniu.
        Jeśli jesteśmy w błędzie - niech nam to wyraźnie powiedzą i uzasadnią.

Pozdrawiam Was serdecznie smile

• Gość: Kobietka Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.04, 10:53
      Zmień lekarza.
      Zmień lekarza.
      Zmień lekarza.
      Zmień lekarza.
      Zmień lekarza.
      Zmień lekarza.
      Zmień lekarza.
      Zmień lekarza.
      Zmień lekarza.
      Zmień lekarza.
      Tylko tyle i aż tyle. Przez 4 minuty to on może zęby szczotkować, a nie
      zajmować się płodną inaczej pacjentką! smile)))))))) Pozdrawiam ciepluchno!
    • to-ja-007 Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic 15.09.04, 15:26
      Ale jesli cykle sa 24 dniowe i faza luetalna jest normalnej dlugosci to owulacja
      jest ok. 10 dnia ... dlatego duphaston podawany od 12 dnia raczej nie zahamuje
      owulacji.
      Natomiast nieladnie to swiadczy o lekarzu ze zaszufladkowal Cie tak od razu.
      Jesli mowi o Twoim przypadku "bezplodnosc" - to troche tak jakby nie bardzo
      wierzyl ze cos moze pomoc - a jak nie bardzo wierzy to i sie nie bedzie staral...
      Ja bym wiecej do niego nie poszla.
      • Gość: vikas Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 15:50
        Tak najwyzszy czas zmienić tego lekarza.
        Dobry fachowiec to połowa sukcesu!!!!
    • Gość: pepsi Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 17:50
      Hej Jesi , jak nazywa sie ten wspaniały lekarz, skąd jestes?
      pozdro
    • Gość: m. Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:11
      Co to za lekarz? Bo z Twoich opowieści to bardzo przypomina mojego
      poprzedniego.
    • Gość: Jesica Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:14
      Ten Pan doktor to Tadeusz Kapek ze Świętochłowic, pracuje na ligocie. Na
      szczeście byłam u niego tylko trzy razy wiecej napewno go nie odwiedze. Teraz
      dojrzałam do tego aby pojsc do Doktora Piotra buchacza. I wiem ze z nim mi sie
      uda.
      Przez dlugi okres czasu wmawialam sobie ze mnie specjalista od nieplodnosci
      nie jest potrzebny, ze to pewnie jakis drobiazg i szybko zacjaze lecz prawda
      jest inna w sumie lecze sie juz jakies 7 miesiecy a oprocz za wysokiej
      prolaktyny nic nie wiem.... takie leczenie nie ma sensu. Teraz tylko zazywam
      bromergon a w nastepnym cyklu pan doktor buchacz.
      pozdrawiam
      • bzubza Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic 16.09.04, 21:35
        Hej! Gdzie przyjmuje dr Buchacz? Z tego co slyszlam to gdzies w Katowicach (a
        jest z Tychow)? Slyszalam o nim dobra opinie. Pa
        • Gość: Jesica Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 11:44
          Dr Buchacz przyjmuje w katowicach na powstańców a pracuje w tychach. Ja jestem
          z Zawiercia wiec to kawalek drogi do katowic ale postanowilam ze napewno go
          odwiedze. Nie moge sie doczekać tej wizyty.

JA NIE SLYSZALAM ANI JEDNEJ ZLEJ OPINI O PANU DOKTORZE! to chyba o czymś
          swiadczy. w nim cala moja nadzieja.
          pozdrawiam
    • bzubza Re: Mam dosc mojego lekarza .... pora go zmienic 24.11.04, 20:02
      Bylam u P. Buchacza i moge stwierdzic, ze wydal mi sie konkretny, ...ale mimo
      mojego przekroczonego TSH 4,28 (norma do 4,2), polecil mi sie starac i chcial
      robic mi badania na wrogosc śluzu.
      Ja na wlasna reke zdecydowala sie najpierw zrobic przeciwciala antytarczycowe
      no i okazalo sie, ze mam je ponad 2x przekroczone!!! A z taka niedoczynnoscia,
      spowodowana najprawdopodobniej przez chorobe Hasimoto, jaka ja mam to powinnam
      sie wstrzymac i ja podleczyc sad(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka