motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 12:29 Hmm... Jakoś tak 22/23 dc. Nie zapisałam sobie, ale coś w tych dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 12:37 Kiedyś coś chyba podnawka wspominała, że dostała @ po 40 dniach od zastrzyku, nie wiem dokładnie czy to ona, ale na pewno któraś z dziewczyn tutaj o tym pisała. No cóż - z jednej strony wcale mi się to @ nie spieszy, bo wiadomo jak ją przechodzę, ale bez niej też nie za dobrze. Poczekam jeszcze z tydzień i zadzwonię do mojego doktorka. U mnie znowu taka smętna i brzydka pogoda, już chyba z tydzień nie było słoneczka A ja taka sama w domu, można depresji dostać... Odpowiedz Link Zgłoś
motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 12:38 T rzeba chyba sięgnąć po to wino... Oooo tak... Odpowiedz Link Zgłoś
kiziami.zia2013 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 12:43 No to niedlugo powinnas dostac @,zalezy jakie cykle masz,ja juz nie pamietam jak to po tym zastrzyku procedura wygląda,bo raz tylko mialam dwa lata temu,ale chyba mialam przyjsc w ktoryms dniu cyklu,z3by obejrzec jak jajniki wyglądają,jak robiw lekarz mowil? Odpowiedz Link Zgłoś
motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 12:46 Ja miałam czekać na @ a potem z pierwszym jej dniem zacząć brać Progynove i plasterki Systen. Potem w 10-11 dc przyjść do doktorka na monitoring i resztę lekarstw. Odpowiedz Link Zgłoś
kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 12:48 A mnie coś boli jajnik hmmm ciekawe co tam się dzieje..... Odpowiedz Link Zgłoś
kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 15:44 Motylek, to ja pisałam do Ciebie przed Twoja histeroskopią, że dostałam @ po 40 dniach po histeroskopii i dopiero od tego momentu można było coś planować. Odpowiedz Link Zgłoś
kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 15:59 Kolejny test negatywny. Jeszcze jeden zrobię ok 20 i dopiero jutro przed wyjazdem do Zs. Odpowiedz Link Zgłoś
motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:09 Aha, no widzisz kati, cos mi dzwoniło, ale nie w tym kościele Wiecie co a co jest z tymi testami owulacyjnymi? Mi ich nigdy nikt nie zlecał i ja tez ich nigdy nie robilam??? Odpowiedz Link Zgłoś
kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:23 Idę cyklem naturalnym i dlatego muszę robić te testy owulacyjne żeby czasami nie ominąć dnia owulacji. Ale i tak jutro się okaże czy nadal szykowana jestem to crio czy raczej na operację pójdę przez to coś coś we mnie jest - niby polip. W piątek dałam M zgodę notarialna na crio to doktor się ze mnie śmiał ze tak profesjonalnie do tego podeszłam hihi Odpowiedz Link Zgłoś
slonko091982 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:26 Przepraszam ale dla mnie to jakiś żart. Kati Ty powinnaś chodzić na usg a nie robić w domu testy. Jakby mi kazał lekarz tak robić to bym go zmieniła. Jak jajniki boli to możesz mieć owulacje. Ja tak zawsze czułam ze mam owulacji przez to ze mnie jajniki klul kati który masz dc i przeważnie jak długie masz cykle? Odpowiedz Link Zgłoś
kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:37 Dzisiaj 12 dc a cykle przeważnie 32 dniowe. Niby tak ale dzisiaj niedziela dlatego te testy bo może akurat dzisiaj będzie owulacja a jak to powiedział muszą dokładnie wyznaczyć dzień owulacji. Możliwe ze coś się dzieje bo bolał mnie prawy na którym jest pęcherzyk. Powtórzę test wieczorem i będzie wiadomo czy to napewno to Odpowiedz Link Zgłoś
motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:39 Aha, rozumiem Ale wiesz co, ja i tak sobie kupię takie testy i sama dla siebie będę robić A na Allegro widzę, że drogie nie są i nawet "sikacze" dodają do tego Nie martw się kati tym "polipem", wszystko będzie dobrze, usuną jak będzie trzeba i nie będzie żadnego śladu To widzę, że obie sie szykujemy na crio Damy radę Lavedna, slonko jak się macie? Jutro oblewamy Wasz sukces!!! Odpowiedz Link Zgłoś
motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:43 Zawsze nie zaszkodzi zrobić dla siebie takiego testu - tak myślę Odpowiedz Link Zgłoś
madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 20:05 Dziewczyny ja też przed którymś crio robiłam testy owulacyjne,ale co 2-3 dni i tak miałam usg. Chodziło o to,żeby nie przeoczyć momentu,a po co jeździć codziennie na usg Odpowiedz Link Zgłoś
madziara221 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 20:09 Musi się udać, bo ostatnio na forum były ciągle pozytywne bety, więc proszę nie psuć statystyk forum Odpowiedz Link Zgłoś
motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:44 A ja chyba owulacji nie mam w ogóle bo mnie nigdy nie boli ani nie kłuje. Dziwny jestem przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
kati.85 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:45 Ja właśnie kupiłam na allegro 50 szt. Hehe poszłam po całości. Dokładnie motylku jutro opijamy szczęście dziewczyn bo one to minimum rok nie zamocza ust w winku hihi Odpowiedz Link Zgłoś
motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:47 kati też sobie muszę sprawić taki zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:49 Ja się czuję jakąś poddenerwowana nie wiem dlaczego. z tymi testami owulacyjnymi jest trochę inaczej ja miałam je robić przy inseminacji ale nie po to by sprawdzić czy pekly pęcherzyki i nastąpiła owulacja tylko te testy podobno wykazują poziom progesteronu . Przy transferze ważne jest poziom progesteronu bo chodzi o tzw okno implantacyjne U mnie np pęcherzyki nie pekaly a progesteron rósł testy pozytywne następnie spadał i to wyznaczanie koniec owulacji a pęcherzyki i tak nie pekly. Chodzi o to że jak zrobi się transfer jak już progesteron spada to już jest po ptokach i transfer jest bez sensu bo zamyka się okno implantacyjne. Nie wiem czy dobrze wam to wytłumaczyłam generalnie test owulacyjne pozytywny zastrzyk na pęknięcie pęcherzyk pęka i robi się transfer tak to wygląda; -) Odpowiedz Link Zgłoś
slonko091982 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:49 Kurcze mam juz nerwy. Wyciągam męża do kina żeby nie myśleć. On nie wie ze jutro zrobię test ale przecież jak jest ciąża to wyjdzie w 11 dniu a jeśli nie to nie chce brać tych leków. Tez bierzecie dopochwowa 3 x 2 plus duphantom 3 x 1 i estroferie 3 x 1. . Czasami delikatnie poczuje coś w brzuchu ale cycki nic są takie jakie były. Tj male haha Brzuch mi tylko wydeło ale może coś zjadłam takiego. Oby przetrwać do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:50 Ja poddenerwowana dziś idę 4ty raz na ubikacje Odpowiedz Link Zgłoś
lavenda33 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:52 Słonko ja biorę 2x1 lutinus 3x2 luteina 4x1 estrofem 3x1 nospa 1x1 femibion 1,1/2 encorton Odpowiedz Link Zgłoś
motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 16:54 slonko ja ostatnio bete robiłam w 7 dpt, bo naczytałam się, że już wtedy blastka może się wszczepić i po co? Miałam doła do 12dpt a i wtedy beta wysza 0. I tez się zastanawiałam po co ja mam brać tyle tych lekarstw jak i tak lipa, no ale brałam do końca do 12dpt. Ja przy drugim transferze brałam 3x2 Luteine, 3x1 Progynove, 3x1 Duphoston, 1x1 Acard, 1x1 Folik Odpowiedz Link Zgłoś
motyle-k1981 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 17:01 slonko/lavenda o której idziecie testować? Jak tylko bedą wyniki dajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś
slonko091982 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 17:08 laboratorium w vitrolive chyba do 10 wiec ja tak 9:30-10 bede. wyniki po 14 . ciekawe czy sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
kiki-500 Re: Szczecin In Vitro cdn. 18.10.15, 17:13 A ja myślałam, że to ja jestem zakręcona teraz będąc w ciąży. P.S. ja nie jestem kati. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś