Dodaj do ulubionych

Invitro-listpoad/grudzień 2015

22.10.15, 11:33
Cześć dziewczyny. Dużo już różnych wątków, gdzie jesteśmy rozproszone i na różnych etapach procedur. Zapraszam wszystkie te z was ( ale i nie tylko wink )które mają w planach ekscytującą końcówkę roku i walczyć będą o swoje małe cuda.
Kilka słów o mnie na dobry początek smile
Mam endometriozę 3 stopnia. Usunięte torbiele z jajników w 2010 r. Walkę o dzidzię zaczęliśmy z M pod koniec 2012 ... po półtora roku starań podeszlismy do ivf. Pierwsze procedura, pierwszy transfer i szczęśliwy finał...nasz ukochany synuś. Z 5 zaplodnionych komórek, oprócz mojego syneczka, przeżył do mrozenia 1 kropek i w grudniu chcemy go zabrać do domku wink

Obserwuj wątek
    • kala82fior Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 22.10.15, 18:10
      I jak tam. ...ktoś ma ochotę się przyłączyć?
      Dzwoniłam dziś do kliniki bo słyszałam, że wstrzymują procedury w listopadzie i miał ktoś do mnie w tej sprawie oddzwonić. ..pech chciał, że jak dzwonili to nie usłyszałam telefonu i dalej nic nie wiem ... denerwuje się bo pod koniec listopada mam zazac brać leki do przygotowujące do crio ...heh...wieczny stres...
      Wie ktoś coś więcej w tej sprawie?
    • florentynkaja Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 22.10.15, 23:51
      Cześć kala82fior. Ja mam w planach prezent na gwiazdkę wink a właściwie to chyba wcześniejszy bo już zaczęłam stymulację. To nasze pierwsze ivf i mam nadzieję, że za kilka tygodni dodam, że udane. Nie stresuj się może na zapas tym wstrzymaniem procedur dopóki nie dostaniesz jasnej informacji, że są wstrzymane, aczkolwiek obserwując forum już widziałam wpisy dziewczyn, pisały właśnie o wstrzymaniu crio transferów, a z drugiej strony to przecież dla kliniki jest pieniądz, pozwolili by sobie na to?? Sama nie wiem.....
    • kala82fior Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 23.10.15, 11:57
      florentynkaja witaj smile
      Wiesz...zawsze najgorsza jest ta niewiedza...ale mam nadzieję, że za miesiąc juz wszystko się wyjaśni. ..
      Zaczęłaś stymulację. .. to pewnie będziesz miała transfer przede mną. ..a jakie leki bierzesz? Trzymam kciuki za piękne jajeczka smile
      W jakiej klinice się leczysz?
    • florentynkaja Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 23.10.15, 20:04
      Leczę się w Invimedzie w Warszawie, stymulację zaczęłam w poniedziałek Puregonem, dziś dostałam Menopur, a od niedzieli Orgalutran i mam nadziję że to koniec, mam niskie amh więc okaże się w poniedziałek czy coś jeszcze narazie 2 komórki ładne i dwie malutkie....może podrosną. U nas się to wszystko szybko rozegrało, w ciągu roku....mam usunięte jajowody więc leczenie nie było innego. A Ty gdzie po swojego kropka wracasz, może to siostrzyczka dla syneczka tam na Ciebie czeka?? wink
    • kala82fior Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 23.10.15, 21:08
      Ja leczę się aktualnie w Gyncentrum w Katowicach. Tez miałam niskie amh i słabo się stymulowałam...wychodowalam całe 5 komórekwink ale nie liczy się ilość a jakość tongue_out
      Brałam totalnie inne leki niż ty wiec może u Ciebie będzie więcej jajeczek. ..
      No bardzo bym chciała aby mój synek miał rodzeństwo. ..ciągle myślę o moim kropku...mam nadzieję, że da radę i zostanie z nami.
    • florentynkaja Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 23.10.15, 21:27
      Lekarz bez ogródek powiedział, że szału nie będzie, więc nie liczę na wiele, nie nastawiam się w każdym bądź razie, zobaczymy, a Ty kochana pod choinkę dostaniesz maleńkie buciki i tego Ci życzę, a odzywali się w sprawie transferów? Wstrzymane są czy nie? bo jak nie to masz szansę na bezalkoholowego sylwestra smile
    • kala82fior Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 23.10.15, 23:39
      Nie odezwali się. .. postanowiłam tez nie dzwonić. ..zobaczymy po wyborach co będzie się działo. ..ja mam dostać okres ok 28 listopada....wiec trochę czasu jest na wyjaśnienie sytuacji...
      No i mam nadzieję, że obie będziemy świętować sylwka tylko przy pikolo tongue_out
    • florentynkaja Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 24.10.15, 10:12
      Ja właśnie przed wyborami chciałam zdążyć, mój lekarz się śmiał jak mu oznajmiłam że do wyborów to ja muszę być po wszystkim bo się obawiam nowego rządu, ale stwierdził, że jak jest ustawa to aż tak źle nie będzie, całkiem nie zakażą, no mam nadzieję że nie!!! masz jeszcze trochę czasu rzeczywiście, może w listopadzie się odezwą, a co do pikolo to ja zdecydowanie na tak!!! uraczę się truskawkowym smile mniam wink
    • kala82fior Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 24.10.15, 17:18
      Zakazać nie zakażą bo za duża nagonka ostatnio była na polityków w tej sprawie...ale mogą coś nienormalnego wymysleć. .. strach się bać sad
      Mam nadzieję, że jednak nie będą robili problemów sad
      Kiedy masz kolejne podglądanko?
    • anna_1608 Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 24.10.15, 18:18
      Cześć dziewczyny. Ja jestem 3dpt, to czekanie jest... same wiecie :#) to moje 3 podejście. Jestem pacjentka Novum w Warszawie. Przyczyną niepłodności jest stwierdzone Hassimoto i czynnik męski.
      Co do wstrzymania w listopadzie, to zapytałam o to ostatnio mojego lekarza i sprawa wygląda tak że po 1.11 wszystkie kliniki in vitro muszą uzyskać nowe pozwolenia, podobno ma to się odbyć w przeciągu miesiąca, ale takie zapewnienia mieli od obecnego Resortu zdrowia ale niewiadomo co będzie po wyborach.
    • florentynkaja Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 24.10.15, 18:25
      Podglądanko mam w poniedziałek rano, zobaczymy co tam wyrosło, z tym zakazaniem to chyba poniosło mnie trochę, wyobraźnia pracuje wink Cześć Anna, jak to się mówi.....do trzech razy sztuka wink trzymam kciuki oczywiście, żebyś Ty też piła pikolo w sylwestra wink
    • anna_1608 Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 24.10.15, 18:51
      Tak. Ja też się pisze na to Pikolo wink
    • florentynkaja Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 24.10.15, 20:01
      To jesteśmy umówione co do smaku to się dogadamy, zagryziemy to ogóraskiem kiszonym i czekoladą wink wink
    • anna_1608 Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 24.10.15, 20:09
      Co za ciążowe menu smile
    • florentynkaja Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 24.10.15, 20:32
      Idealne!! Ty już w sumie możesz zacząć, jesteś po, a my przed ale dogonimy Cię i razem będziemy zwiększać swoją objętość wink
    • anna_1608 Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 24.10.15, 20:35
      Tak. Ja póki co ananas i szpinak smile ale na Naszego Sylwestra przygotuję coś specjalnego smile
    • florentynkaja Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 24.10.15, 21:33
      ananas, szpinak i ogórki i wszystko polejemy nutellą!! Kiedy robisz betę? robisz najpierw sikańca? ja pewnie w poniedziałek będę wiedziała kiedy punkcja więc i do transferu niewiele zostało. Czym to ja mam się zająć po transferze żeby nie myśleć i żeby jakoś ten czas zleciał??? Chyba zaległości w czytaniu nadrobię smile
    • kala82fior Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 24.10.15, 21:55
      Hej...a gdzie mój wcześniejszy post ? Ukradli sad
      Anna witaj...kciuki zaciśnięte. ...byle do bety...kiedy zamierzasz zrobić?
      Menu mamy na sylwka widzę obgadac ego ...oby nowy rząd nie wmieszał się zbytnio w moje plany sylwestrowe wink tongue_out
    • kala82fior Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 24.10.15, 21:57
      florentynkaja lepiej wymyśl sobie inne zajęcie niż czytanie...najgorzej czymś głowę zająć. ..lepiej gdzieś chodzić. ..coś załatwiać ... byle nie myśleć. ...
    • florentynkaja Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 24.10.15, 23:02
      Spoko kochana, przykujemy się do limuzyny pani premier i będą tańczyć jak im zagramy wink najlepiej byłoby przespać dwa tygodnie po transferze i problem zajęć i myślenia rozwiązany smile Boje się koszmarnie muszę się przyznać sad
    • anna_1608 Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 25.10.15, 08:07
      Powinnam testować 2.11 ale pewnie Wcześniej zrobię sikanca. To czekanie jest okropne. Jestem za usypianiem na te 10 dni smile.
    • florentynkaja Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 25.10.15, 11:34
      Zrób i zaraz napisz nam koniecznie!!!! To już niedługo, zleci moment nawet się nie obejrzysz smile
    • mamuska1401 Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 25.10.15, 15:10
      Dziewczyny nie potrzebuje któraś utrogestanu?
      Zostały mi 4 op chętnie odsprzedam: mamuska1401@wp.pl
    • anna_1608 Re: Invitro-listpoad/grudzień 2015 25.10.15, 16:02
      Jutro wracam do pracy, przynajmniej dni szybciej zlecą. Testy kupione, w piątek pierwsza próba smile oczywiście dam znać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka