Dodaj do ulubionych

wrogosc sluzu a inseminacja

IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 08:40
Hej..czy mozecie mi powiedziec jakie sa szanse inseminacji domacicznej przy
wrogosci sluzu?? Wszystkie badania jakie robilam sa jak w najlepszym
porzadku, hsg tez wyszlo OK..Cos sobie ubzdurałam, ze szanse sa minimalne...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: megi74 Re: wrogosc sluzu a inseminacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:29
      wydaje mi sie ze bardzo
      duże
      własnie po to jest IUI żeby ominąć barierę jaka jest szyjka z wrogim śluzem
      plemniki podaje sie bezpośrednio do jamy macicy
      - tak myslę ale poczekaj na inne wypowiedzi
      pozdrawiam
      • agakra Re: wrogosc sluzu a inseminacja 29.09.04, 10:49
        mi za pierwszym razem wyszło, poprzez cewnik omija się wrogi sluz.
        • Gość: celina Re: wrogosc sluzu a inseminacja IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 11:09
          Agakra..nawet nie wiesz jak mnie podniosłas na duchu!! czytam te dziwne
          statystyki ze procentowo to 6 - 7% przy pierwszym podejsciu..a Ty mowisz ze za
          pierwszym razem..strasznie sie ciesze..Czy mozesz napisac ile trwalo
          przygotowanie do inseminacji?? jak to wyglada??
          Niedawno mialam robione HSG, z wynikami ide do lekarza i bede czekac na rozwoj
          sytuacji, chcialabym jak najszybciej..Czy juz w kolejnym cyklu mozliwa jest
          inseminacja czy jakies przygotowania??? stymulacje???
          Dzieki za odpowiedz..
          • agakra Re: wrogosc sluzu a inseminacja 29.09.04, 11:57
            Gość portalu: celina napisał(a):

> Agakra..nawet nie wiesz jak mnie podniosłas na duchu!! czytam te dziwne
            > statystyki ze procentowo to 6 - 7% przy pierwszym podejsciu..a Ty mowisz ze
            za
            > pierwszym razem..strasznie sie ciesze..Czy mozesz napisac ile trwalo
            > przygotowanie do inseminacji?? jak to wyglada??
            > Niedawno mialam robione HSG, z wynikami ide do lekarza i bede czekac na
            rozwoj
            > sytuacji, chcialabym jak najszybciej..Czy juz w kolejnym cyklu mozliwa jest
            > inseminacja czy jakies przygotowania??? stymulacje???
            > Dzieki za odpowiedz..
            u mnie to trwało od wrzesnia do lutego, mam pco, bralam clo, menogon, pregnyl,
            po drodze mialam rózne bakterie, w grudniu mialam zrobione test na wrogi sluz,
            pozniej mialam grype bralam antybiotyk, znowu zle posiewy, znowu grypa,
            antybiotyk, pozniej w styczniu dobre posiewy i 5 lutego inseminacje i to byl
            blad, trzeba bylo odczekac i nic na sile, bo poronilam, ale udalo mi sie za
            pierwszym razem. Teraz znowu bede podchodzic do inseminacji, od nowego cyklu
            biore clo, menogon, metformix, encorton, folix, posiewy mam dobre. Od marca nie
            bralam zadnych hormonow, mialam swietne wakacje, obydwoje jestesmy bardzo
            rozluznieni i mamy pozytywne nastawienie.

A zrobilas posiewy? musicie miec obydwoje dobre wyniki, bo inaczej nikt ci nie
            zrobi, a przynajmniej nie powinien zrobic inseminacji.
            • lidiaa Re: wrogosc sluzu a inseminacja 29.09.04, 12:08
              Też mam wrogi śluz i wszytsko poza tym o.k. (tzn. jajowody drożne, macica o.k.,
              posiewy o.k., owu jest, nasienie też o.k.) i to właśnie po teście pct
              zostaliśmy skierowani na inseminację, bo przy zabiegu omija się wrogi śluz.
              Miałam już dwie IUI, a w październkiku będzie trzecia. Podobno największe
              zsanse są do czwartej inseminacji, ale warto też zrobić piątą i szóstą.
              Napiszę tylko jedno - właśnie jedna z dziewczyn na bocianie (inne forum)
              ogłosiła, że jest w ciąży pomimo wrogiego śluzu (zaszła naturalnie). Także to
              dobra wiadomość !
              Mój lekarz z nOvum twierzdi, że z tym testem PCT to też tak do końca nie
              wiadomo, bo żywe i silne plemniki mogą być już w jajowodach i tak na 100% nie
              da się tego sprawdzić. Ale na pawno jest to jakieś wskazanie do IUI po iluś tam
              próbach naturalnych.
              Pozdrawiam
              • Gość: agakra Re: wrogosc sluzu a inseminacja IP: *.chello.pl 29.09.04, 13:39
                niezle, tez bym tak chciala.
    • Gość: Kama Re: wrogosc sluzu a inseminacja IP: 80.72.34.* 29.09.04, 14:29
      Tak,ja też słyszałam,że wrogi śluz jest wskazaniem do IUI.
      Pozdr. Kama .
    • Gość: Anka Re: wrogosc sluzu a inseminacja IP: 80.48.171.* 29.09.04, 16:39
      Dziewczyny o jakich posiewach mówicie?/ Ja już miałam dwie inseminacje obie
      nieudane, a też barierą jest tylko wrogi śluż, ale żadnych badan posiewów nikt
      mi nie robił!! W przyszłym tygodniu mam zamiar podejść do trzeciej
      inseminacji.Napiszcie coś na temat tych badan. Pozdrawim
      • agakra Re: wrogosc sluzu a inseminacja 29.09.04, 22:34
        stopień czystości pochwy, posiew z kanału szyjki. Jak masz jakieś bakterie, to
        przez cewnik lekarz może ci je wprowadzić dalej. Musisz mieć dobre posiewy,
        normalny lekarz bez posiewów nie zrobi ci inseminacji. Moj najpierw leczyl mi
        bakterie i mezowi tez.
        • Gość: Kama Re: wrogosc sluzu a inseminacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 23:45
          Potwierdzam słowa agakry, do IUI badanie jest to np. w Novum ważne 2 m-ce, a do
          IVF 1 m-c.
          • Gość: Anka Re: wrogosc sluzu a inseminacja IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 30.09.04, 08:03
            Ja chodzę do Invimedu i nikt mi tam nie zrobił takiego badania!! Ale za tydzień
            mam wizytę więc nie omieszkam spytać dlaczego!!
            • Gość: Kama Re: wrogosc sluzu a inseminacja IP: 80.72.34.* 30.09.04, 08:41
              Z tego co wiem ,Invimed nie ma takich rygorystycznych wymagań jeśli chodzi o
              posiewy, a Novum tak ,ale to dobrze. Lepiej wyeliminować wszystkie przeszkodzy,
              prawda ?
              Pzdr. Kama.
              • Gość: Lidiaa Re: wrogosc sluzu a inseminacja IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 30.09.04, 09:30
                Rzeczywiście w nOvum wymagaja jałowych posiewó przed IUI, a w Invimedzie nie.
                Ale powiem jedno - tak na logikę to jałowe posiewy są wskazane, bo rzeczywiście
                jak dziewczyny piszą cewnik może wepchnąć bakterie/ grzyby wyżej. A co do
                posiewów to jeszcze jeden argument: jedna dziewczyna nie zachodziła w ciążę,
                zrobiła posiew i wyszły jakieś paskudztwa i w następnym cyklu po leczeniu
                zaciążyła ! Myślę, że posiew i tak warto zrobić i już !
                • Gość: agakra Re: wrogosc sluzu a inseminacja IP: *.chello.pl 30.09.04, 09:41
                  też mi się tak wydaje. A po za tym rozmawiałam z ginekologiem spoza Novum to
                  ona tez potwierdzila, ze lepiej miec dobre posiewy.
                  • tekla12 Re: wrogosc sluzu a inseminacja 30.09.04, 09:54
                    Przy wrogości śluzu stwierdzonym testem PC warto zrobić diagnostykę w kierunku
                    istnienia przeciwciał przeciwplemnikowych, bo przy ASA inseminacja ma niską
                    skuteczność.
                    • Gość: Lidiaa Re: wrogosc sluzu a inseminacja IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 30.09.04, 10:30
                      Tekla,
                      napisz proszę gdzie, za ile, jak można zrobić badanie na przeciwciała
                      przeciwplemnikowe. Będę wdzięczna za informacje.
                      • tekla12 Lidiaa 30.09.04, 10:38
                        Niestety nie mam żadnych namiarów (nie mam ASA a info podałam na podstawie
                        książki Niepłodność i rozród wspomagany red. J.Radwan). Ale kilka razy migały
                        mi wątki na ten temat. Zajrzyj do wyszukiwarki albo załóż wątek z ASA w tytule.
                        Pozdrawiam T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka