Gość: ona19 IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 18.10.04, 23:40 Mierze tempke w pochwie czy majac w dzien ponad 37 to normalna temka?? czy cos oznacza bo wiem ze utrzymujaca sie taka temka moze oznaczac ciaze ale chyba jak jest rano mierzona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dazzle Re: czy normalna tempka?? IP: *.man.polbox.pl 19.10.04, 09:50 Słuchaj,ale jak i kiedy mierzysz tę temperaturę? Czy obserwowałaś zmiany w temperaturze? Podajesz trochę za mało danych, żeby Ci jakkolwiek odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona19 Re: czy normalna tempka?? IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 19.10.04, 12:32 nie poprostu chodzi mi o to czy tylko prawidłowo jets mierzyc tempke rano czy nie mozna jej mierzyc np póxniej??? no dzis miałam po przebudzeniu ok 7 36,2 i zasnełam znów wstałam ok 9 i miałam 36,6 a teraz mam 37,3 mierze elektronicznym słyszałam ze powinno sie zwykłym mierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dazzle Re: czy normalna tempka?? IP: *.man.polbox.pl 19.10.04, 12:41 Mierzy się rano po przebudzeniu, ale PRZED WSTANIEM Z ŁÓŻKA! Ok. 8 rano temperatura ma naturalną tendencję do wzrastania. Ważne jest, żeby mierzyć o tej samej porze w całym cyklu, tym samym termometrem i w tym samym miejscu - v,o,a - wtedy pomiar jest porównywalny i wiarygodny. Nie ma co powtarzać pomiaru po wstaniu, bo to już jest inny pomiar, rozumiesz? Rano oznacza - po przebudzeniu, przed wstawaniem, bo mierzy się temp. spoczynkową. Poszukaj jeszcze na bocianie, albo przez googla pod hasłem "npr", tam dowiesz się więcej. Odpowiedz Link Zgłoś