Gość: Maggie IP: *.bakernet.com.pl 27.10.04, 09:01 Kochane! Właśnie stwierdzono to u mojego meza po badaniach nasienia. Czy możecie mnie wspomóc jakąś informacją, co to takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urbanchaos Re: oligoasthenozoospermia 27.10.04, 09:08 oligo zoo spermia - obniżona liczba plemników w ejakulacie astheno zoo spermia - nieprawidłowa ruchliwość plemników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: oligoasthenozoospermia IP: *.bakernet.com.pl 27.10.04, 09:14 Dzięki! Czyli jest ich za mało i są za wolne. A jak się to ma do możliwości zapłodnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malta99 Re: oligoasthenozoospermia IP: *.mi.gov.pl 27.10.04, 09:33 Witam, Zobacz wyniki mojego meza - tez zadna rewelacja. Co prawda jest/bylo ich wiecej (mam nadzieje ze jest tak nadal) stad u niego tylko asthenozoospermia a u ciebie jeszcze oligo czyli mało plemnikow, ale lekarz w klinice w Białymstoku powiedzial ze przy takich wynikach (jak mojego meza) jest jak najbardziej szansa na normalna ciaze. Tyle ze trzeba wspomoc preparatami witaminowymi i celowac w owulacje (ja uzywalam testow od Ewy Analityk) z zachowaniem 3-4 dniowego postu seksualnego zeby sie plemniki namnozyly i wzmocnily. tak wiec faszeruje mojego meza folikiem, androvitem, oeparolem i salfazinem, vit. B compex + nie obcisle gacie, zdrowe (owoce+warzywa) jedzenie, malo miesa, basen i zobaczymy. Raz nam sie udalo z tymi wynikami, ale niestety bezskutecznie. Od grudnia probujemy dalej. Zrobcie jeszcze posiew czy nie ma jakis bakterii, a co do leczenia u androloga - to nie wypowiadam sie - wasza decyzja żywych plem - 52 (norma pow. 75 ogolny % ruchliwych - 35 (norm pow. 50) ruchliwosc postepowa % - szybka linearna - 0!!!!!!!!!!!!!!!! - wolna linearna - 15% - brak ruchliwosci postepowej - 20% - brak ruchu w ogole 65% !!!!!!!!!!!!!!!!! liczba plemnikow/ml 86 mln (norma pow. 20 mln ogolna liczba plemnik w ejakulacie - 103 mln (norma pow. 40 mln) ogolny odsetek prawidlowych plemnikow - 30% (norma pow. 30%)z czego główki: 31% prawidl, 47% stożkowych, 16% gruszkowych 5% amorficznych No i jeszcze 14% ma nieprawidłowe wstawki (norma ponizej 10%) Wynik HOS-TEST - 58,6% (norma pow.60%) UWAGI: 1. ASTHENOZOOSPERMIA ????????/ 2. OBNIZONY ODSETEK PRAWIDŁOWYCH PLEMNIKOW. Odpowiedz Link Zgłoś