Dodaj do ulubionych

PROSZĘ,WYTŁUMACZCIE MI COŚ!

IP: 217.153.54.* 27.10.04, 13:12
NA OSTATNIEJ WIZYCIE U GIN DOWIEDZIAŁAM SIĘ,ŻE MÓJ PĘCHERZYK KURCZY SIĘ(16DC)
JAKBY OBUMIERAŁ. NIE BYŁO WIDAĆ CIAŁKA ŻÓŁTEGO. GIN STWIERDZIŁ 2 DNI PO OWU.
O CO CHODZI Z TYMI PĘCHERZYKAMI? ONE MAJĄ PĘKAĆ UWALNIAJĄC JAJKO CZY COŚ
INNEGO BO JA JUZ ZGŁUPIAŁAM KOMPLETNIE. JAK TO PRAWIDŁOWO POWINNO WSZYSTKO
WYGLĄDAĆ?
Obserwuj wątek
    • maretina Re: PROSZĘ,WYTŁUMACZCIE MI COŚ! 27.10.04, 13:34
      nie wim jak gin mogl stwierdzic owulacje. pecherzyk najwidoczniej ( z tego co
      piszesz) wchlanal sie, jak jest owulacja to pecherzyk po prostu peka i znika.
      czasami moze byc po nim plyn w zatoce douglasa.
    • ewa.analityk1 Re: PROSZĘ,WYTŁUMACZCIE MI COŚ! 27.10.04, 19:46
      maretina dobrze tłumaczy owulacji nie było a pęcherzyk ulega wchłonięciu czyli
      nie pękł
    • gosia.testy Re: PROSZĘ,WYTŁUMACZCIE MI COŚ! 27.10.04, 23:01
      W czasie monitoringu lekarz powinien stwierdzić obecnosć płynu (z pęknietego
      pęcherzyka) w Zat. Douglasa. To potwierdza owulację. Natomisat wg twojego opisu
      twój pęcherzyk nie pękł i kurczy się (wchłania).
      Powodzenia w następnym cyklu smile
      • maretina Re: PROSZĘ,WYTŁUMACZCIE MI COŚ! 28.10.04, 06:07
        gosia.testy napisała:

> W czasie monitoringu lekarz powinien stwierdzić obecnosć płynu (z pęknietego
        > pęcherzyka) w Zat. Douglasa. To potwierdza owulację. Natomisat wg twojego
        opisu
        >
        > twój pęcherzyk nie pękł i kurczy się (wchłania).
        > Powodzenia w następnym cyklu smile
        nie zawsze jest plyn w zatoce. ja w tym cyklu nie mialam, a bylam kilka godzin
        po owulacji na usg, a ze owulacja byla mam pewnosc, bo jestesm w ciazy.
    • Gość: Milla Re: PROSZĘ,WYTŁUMACZCIE MI COŚ! IP: 217.153.54.* 28.10.04, 08:07
      to owu niby nie było a test owulacyjny (robiony przez trzy dni) wykazywał dwie
      kreski piku LH.jak to mozliwe?
      • maretina Re: PROSZĘ,WYTŁUMACZCIE MI COŚ! 28.10.04, 08:17
        Gość portalu: Milla napisał(a):

> to owu niby nie było a test owulacyjny (robiony przez trzy dni) wykazywał
        dwie
        > kreski piku LH.jak to mozliwe?
        lh moglo byc podwyzszone. testy owulacyjne pokazuja pik lh, nie pokazuja tego
        czy pecherzyk pekl.
    • Gość: Milla Re: PROSZĘ,WYTŁUMACZCIE MI COŚ! IP: 217.153.54.* 28.10.04, 09:04
      to rozumiem ale skoro test wykazał pik LH to owu była ? A wcześniej któraś mi
      napisała ,że jak pęcherzy się wchłania a nie pęka to znaczy że owulacji nie
      było?!?!
      • maretina Re: PROSZĘ,WYTŁUMACZCIE MI COŚ! 28.10.04, 09:06
        Gość portalu: Milla napisał(a):

> to rozumiem ale skoro test wykazał pik LH to owu była ?
        nie. mimo podwyzszonego lh owulacji moze nie byc. jesli pecherzyk nie pekl
        tylko sie zmniejszal to znak, ze sie wchlonal a moze byl twz luf. nie wiem, az
        tak sie nie znam. jedno jest wazne: ie bylo owulacji. moze za malo estradiolu a
        moze cos innego. moze warto podstymulowac owulacje jesli swoja wlasna masz za
        slaba.
        A wcześniej któraś mi
        > napisała ,że jak pęcherzy się wchłania a nie pęka to znaczy że owulacji nie
        > było?!?!
        nie bylo.
        • Gość: Milla Re: PROSZĘ,WYTŁUMACZCIE MI COŚ! IP: 217.153.54.* 28.10.04, 09:39
          Dziękuje, bardzo zakręcone to wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka