justy11 08.11.04, 19:51 Już zgupiałam które zioła. Jest tyle przepisów ? Które stosujecie na niepłodność ? Mam cysty na jajniku (jednego nie mam) i podejrzenie o PCO oraz nadrzerkę. wieć sama nie wiem co mam pić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidek0 Re: Które zioła ? 09.11.04, 07:54 Skoro masz podejrzenie PCO to lekarz chyba powinien zaproponowac Ci laparo w celu potwierdzenia diagnozy. MOim zdaniem zioła działaja bardziej na psychikę. Ale na pewno nie zaszkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
w_i_o_s_n_a Re: Które zioła ? 27.02.05, 17:59 moja droga,moge ci polecić zioła których skutecznośc wypróbowałam na sobie,zioło te to jasnota biała.Tylko stosuj je tak jak ja ci napiszę.Musisz pić ich bardzo dużo,przynajmniej 4 szklanki dziennie i zaparzać musisz je po całym opokowaniu po godzinnym zaparzaniu na wolnym ogniu,daję ci gwarancję że po trzech,czterech tygodniach będziesz zdrowa jak nigdy!!!!!po tych ziołach będziesz miała ostrą miesiączkę ale nie martw się jak pójdziesz do lekarza będziesz czysta jak łza!!!!Ja wyczyściłam się tym sposobem z torbieli po 7cm i mam 0cytologię,trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
pom Re: Które zioła ? 27.02.05, 19:24 Mieszanki: receptura o. G. Sroki), pobudzajaca prace jajnikow : lebiodka (oregano) 50gr koszyczek rumianku 50gr macierzanka 50gr pokrzywa 50gr dziurawiec 50gr rdest ptasi 50gr ruta 20gr nagietek 20gr nostrzyk 20gr Łyzeczke ziol zalac szklanka wrzacej wody, naparzac pol godziny. Pic szklanke odwaru przed snem. jest jeszcze (receptura o. Klimuszki): antyzrostowa, likwidacja stanow zapalnych w jajowodach i jajnikach, pobudzenie pracy jajnikow, stabilizacja układu rozrodczego po 50 g: Szyszka chmielu ziele przywrotnika ziele krwawnika lisc ruty ziele nostrzyka zołtego kwiat lawendy klacze tataraku kwiat nagietka owoc rozy Na kazde jednorazowe uzycie należy brac kopiasta łyzke stolowa, zalac ja szklanka wrzacej wody, przykryc na trzy godziny. Nastepnie przecedzic, lekko podgrzac i pic trzy razy dziennie po szklance przed posilkem. Po I porcji- przerwa 7 dni, po II- 12 dni, III porcja profilaktycznie i jeszcze jedna - te zaczne pic jak skoncze pierwsza wymieniona: Mieszanka ziolowa na pierwsza faze (skladniki zawierajace zwiazki pobudzajace organy odpowiedzialne za owu oraz zawierajace roslinne estrogeny): liscie maliny, rozmaryn, kwiaty bzu czarnego, szalwia, bylica pospolita po 40g (mozna też dodac koniczyne łakowa) po 40g. Do tego wiesiolek? Ziola na druga faze (wzmacniajace prod. progesteronu): przywrotnik, pokrzywa, krwawnik po 40g. łyzkę zaparzyc szklanka wrzatku, pic 3 razy dziennie (mozna na zapas w termosie) Odpowiedz Link Zgłoś
aniana4 Re: Które zioła ? 28.02.05, 08:23 Ja pije mieszanke ojca Grzegorza- pierwsza mieszanka w odpowiedzi pom. Na razie nie ma efektow, ale u nas jest problem takze z plemniczkami, wiec trudno powiedziec o jej skutecznosci Wiem, ze moga pic ja takze panowie, wiec zaparzam takze mezusiowi Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: Które zioła ? 28.02.05, 18:23 Odnośnie tej drugiej mieszanki. Rozumiem, ze w ciągu dia trzeba ją przygotowywać trzy razy? Natomiast nie wiem co oznaczają porcje. Czy porcja to jest 1 dzień? czy cała mieszanka przygotowana ze wszystkich składników po 50g? I od którego dnia cyklu najlepiej zacząć jeśli to ma jakieś znaczenie? Sorki za ten haos, ale pisze tak jak mi mysli naplywają Odpowiedz Link Zgłoś
pom Sikorkab 28.02.05, 18:28 Możesz ja przygotować raz dziennie i pić partiami. Po 50g ze wszystkich składników to ilość całej mieszanki, którą potem dozujesz. Najlepiej pić od pierwszego dnia cyklu, choć jak zaczniesz w środku to nic się nie stanie. I ważne, by się nie zrażać pierwszymi odczuciami po wypiciu przez parę dni: mogą być nudności i inne objawy. To na początku działa trochę jak detoks. A potem powinno być juz dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś