Dodaj do ulubionych

Które zioła ?

08.11.04, 19:51
Już zgupiałam które zioła. Jest tyle przepisów ? Które stosujecie na
niepłodność ? Mam cysty na jajniku (jednego nie mam) i podejrzenie o PCO oraz
nadrzerkę. wieć sama nie wiem co mam pić ?
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: Które zioła ? 09.11.04, 07:54
      Skoro masz podejrzenie PCO to lekarz chyba powinien zaproponowac Ci laparo w
      celu potwierdzenia diagnozy. MOim zdaniem zioła działaja bardziej na psychikę.
      Ale na pewno nie zaszkodzą.
    • w_i_o_s_n_a Re: Które zioła ? 27.02.05, 17:59
      moja droga,moge ci polecić zioła których skutecznośc wypróbowałam na
      sobie,zioło te to jasnota biała.Tylko stosuj je tak jak ja ci napiszę.Musisz
      pić ich bardzo dużo,przynajmniej 4 szklanki dziennie i zaparzać musisz je po
      całym opokowaniu po godzinnym zaparzaniu na wolnym ogniu,daję ci gwarancję że
      po trzech,czterech tygodniach będziesz zdrowa jak nigdy!!!!!po tych ziołach
      będziesz miała ostrą miesiączkę ale nie martw się jak pójdziesz do lekarza
      będziesz czysta jak łza!!!!Ja wyczyściłam się tym sposobem z torbieli po 7cm i
      mam 0cytologię,trzymam kciuki
    • pom Re: Które zioła ? 27.02.05, 19:24
      Mieszanki:

receptura o. G. Sroki), pobudzajaca prace jajnikow :

lebiodka (oregano) 50gr
      koszyczek rumianku 50gr
      macierzanka 50gr
      pokrzywa 50gr
      dziurawiec 50gr
      rdest ptasi 50gr
      ruta 20gr
      nagietek 20gr
      nostrzyk 20gr

Łyzeczke ziol zalac szklanka wrzacej wody, naparzac pol godziny. Pic szklanke
      odwaru przed snem.

jest jeszcze (receptura o. Klimuszki): antyzrostowa, likwidacja stanow zapalnych
      w jajowodach i jajnikach, pobudzenie pracy jajnikow, stabilizacja układu rozrodczego

po 50 g:
      Szyszka chmielu
      ziele przywrotnika
      ziele krwawnika
      lisc ruty
      ziele nostrzyka zołtego
      kwiat lawendy
      klacze tataraku
      kwiat nagietka
      owoc rozy

Na kazde jednorazowe uzycie należy brac kopiasta łyzke stolowa, zalac ja
      szklanka wrzacej wody, przykryc na trzy godziny. Nastepnie przecedzic, lekko
      podgrzac i pic trzy razy dziennie po szklance przed posilkem.
      Po I porcji- przerwa 7 dni, po II- 12 dni, III porcja profilaktycznie

i jeszcze jedna - te zaczne pic jak skoncze pierwsza wymieniona:

Mieszanka ziolowa na pierwsza faze (skladniki zawierajace zwiazki pobudzajace
      organy odpowiedzialne za owu oraz zawierajace roslinne estrogeny): liscie
      maliny, rozmaryn, kwiaty bzu czarnego, szalwia, bylica pospolita po 40g (mozna
      też dodac koniczyne łakowa) po 40g. Do tego wiesiolek?
      Ziola na druga faze (wzmacniajace prod. progesteronu): przywrotnik, pokrzywa,
      krwawnik po 40g.
      łyzkę zaparzyc szklanka wrzatku, pic 3 razy dziennie (mozna na zapas w termosie)
      • aniana4 Re: Które zioła ? 28.02.05, 08:23
        Ja pije mieszanke ojca Grzegorza- pierwsza mieszanka w odpowiedzi pom. Na razie
        nie ma efektow, ale u nas jest problem takze z plemniczkami, wiec trudno
        powiedziec o jej skutecznoscismile Wiem, ze moga pic ja takze panowie, wiec
        zaparzam takze mezusiowismile
      • sikorkab Re: Które zioła ? 28.02.05, 18:23
        Odnośnie tej drugiej mieszanki. Rozumiem, ze w ciągu dia trzeba ją
        przygotowywać trzy razy? Natomiast nie wiem co oznaczają porcje. Czy porcja to
        jest 1 dzień? czy cała mieszanka przygotowana ze wszystkich składników po 50g?
        I od którego dnia cyklu najlepiej zacząć jeśli to ma jakieś znaczenie? Sorki za
        ten haos, ale pisze tak jak mi mysli naplywają
        • pom Sikorkab 28.02.05, 18:28
          Możesz ja przygotować raz dziennie i pić partiami.
          Po 50g ze wszystkich składników to ilość całej mieszanki, którą potem dozujesz.
          Najlepiej pić od pierwszego dnia cyklu, choć jak zaczniesz w środku to nic się
          nie stanie.
          I ważne, by się nie zrażać pierwszymi odczuciami po wypiciu przez parę dni: mogą
          być nudności i inne objawy. To na początku działa trochę jak detoks. A potem
          powinno być juz dobrze.
          • sikorkab Re: Sikorkab 28.02.05, 18:34
            Dzięki za wyjaśnienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka