Dodaj do ulubionych

DO SANDRY123!!!!!

12.11.04, 08:10
Sandro!!!! dzisiaj mialas testowac!!!! tak bardzo trzymalam ..i trzymam za
Ciebie kciuki, zeby Ci sie udalo...i wierze w to, ze sie udalo..jak
pamietasz, mialysmy IUI u tego samego prof., mnie sie nie udalo, kolejne
podejscie mam w piatek 19.11...
Pochwal sie!!!!!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sandra123 Re: DO SANDRY123!!!!! 12.11.04, 10:30
      Niestety tym razem też się nie udało
      s
      • jesica Re: DO SANDRY123!!!!! 12.11.04, 10:40
        Dziewczyny bardzo mi przykro ze WAm sie nie udalo, ale trzeba miec nadzieje!
        ja tez ja mam i wierze ze kiedys bede szczesliwa Wy napewno tez.

Prosze powiedzcie mi na czym polega 8inseminacja wiem co to jest tylko
        chcialabym uslyszec jak przebiega zabieg czy trzeba lezyec w szpitalu?? jesli
        tak to ile ... same bedziecie wiedzialy co napisac tak aby wyczerpac temat.
        dzieki
    • sandra123 Re: DO SANDRY123!!!!! 12.11.04, 11:15
      Jesico !

Możliwe że każda inseminacja jest inna ale moje wyglądały tak: stymulacja od 2
      dnia cyklu Clostibegyt przez 5 dni 2 tabletki. 10 dc USG, 11 dnia pregnyl, 12
      dnia inseminacja. Pregnyl to zastrzyk - robiono mi w lokalnej przychodni.
      Przyd inseminacją miałam jeszcze USG, potem oddanie nasienia przez męża, potem
      ok. 1 godziny to nasienie jest ulepszane (nie wiem na czym dokładnie to polega)
      a potem ja jestem proszona na fotel ginekologiczny i podawane jest nasienie.
      Potem odczekuje się 10 min i można iść do domu.
      s
      • zombie123 Re: DO SANDRY123!!!!! 12.11.04, 11:23
        Sandro...zasmucilas mnie...sad((((((((...myslalam ze Wam sie udalo.
        Podchodzisz kolejny raz u naszego prof?? Czy rezygnujesz? Mialas obawy
        dotyczace pana R.
        Pozdrawiam
    • sandra123 Re: DO SANDRY123!!!!! 12.11.04, 11:48
      Na razie sama nie wiem. Jeszcze się nie uspokoiłam. Może zrobię z pół roku
      przerwy - naprawdę mam tego wszystkiego dosyć. Na razie nie zdecyduję się na
      zmianę lekarza - nie chce zaczynać wszystkich badań od nowa a to się wiąże z
      rozpoczęciem w nowej klinice.
      Mój mąż uważa że powinniśmy jeszcze spróbować : 4 cykle IUI bo tak doradzał
      profesor, a potem in vitro.
      Naprawde mam jeszcze mętlik w głowie i nie mogę się zdecydować. A co Ty
      planujesz ?
      Pozdrawiam,
      s
      • zombie123 Re: DO SANDRY123!!!!! 12.11.04, 12:27
        Hej..Co ja planuje? Wiec tak, za tydzien IUI (druga). Podejde do niej juz o
        wiele madrzejsza niz poprzednio. Przede wszystkim wiem jak powinna przebiegac
        prawidlowo przeprowadzona. Najpierw USG, potem w odpowiednim czasie przed IUI
        pregnyl (nie jak ostatnio 48 godz.), i juz w dniu IUI USG, ktorego nie mialam
        wtedy... i sam zabieg. Za pierwszym razem byla totalnie zielona, wiedzialam ze
        powinno byc tak i tak, ale do konca nie wieidzlam, a sam pan doktor nie kwapil
        sie zeby mi to wytlumaczyc. Na moje pytania odpowiadal "Bedzie dobrze". Teraz
        nie dam sie zbyc taka odpowiedzia. Wyobraz sobie ze nawet nie zlecil zadnych
        badan hormonalnych..nic..tylko HSG mialam. Teraz nie odpuszcze.
        Szczerze powiedziawszy, zalezy na czasie..niedlugo stuknie 32 wiosenka..a czas
        ucieka. Sama nie wiem czy po drugim nieudanym podejsciu nie zmienic kliniki.
        Nie chce robic tak bardzo waznych zabiegow na wariackich papierach. Z drugiej
        strony szkoda zaczynac od nowa - ale z drugiej strony - mozna bo przeciez badan
        nie mialam. Sama do konca nie wiem, czy tylko i wylacznie wina lezy po stronie
        wrogiego sluzu (nasienie OK), czy tez moze jakies inne paskudztwo sie
        przyplatalo. Moze jakis hormonik szwankuje?? Ciagle mam plamienia przed @..do
        tej pory nie zdiagnozowane. Nie wiem co mam sadzic na ten temat.
        Wielki R jest na tyle wygodny, ze do G mam niedaleko - porownujac dojazdy do
        innych klinik.
        Nie wiem tez czy R podchodzi juz do IUI rutynowo, zlewczo, olewatorsko. Sa
        przeciez dziewczyny ktore go chwala.
        tez mam metlik, i pewna jakias jeszcze niewiedze.
        Na chwile obecna - II IUI - zobaczymy co bedzie.

Jesli sie uda....Nie chce o tym myslec.

Sandro..wiem jedno..nie mozemy..sie zalamywac. Trzeba probowac. Kiedys przeciez
        sie uda!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka