sylwus13 26.11.04, 08:40 Fajnie dowiedzieć sie że ktos też sie u niej leczy. Opowiedz mi o swoim przypadku jesli masz ochote. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
76fiona Re: do 76fiona 26.11.04, 12:28 Witaj O moim przy[padku chyba pisałam tu już wielokrotnie ale ponieważ nie udzielam sie tu zbyt często to możesz nic op mnie nie wiedzieć Mój przypadek wygląda tak, że wszystkie nasze badania dały bardzo dobre wyniki. Owulacja jest, whs - prawidłowe, hormony, bakteriologia, test na wrogośc sluzu także. Generalnie poza immunologią przebadani zostaliśmy wzdłuż i wszerz. Rok byłam pod opieką nOvum, w której to klinice rozłożyli nad nami ręce twierdząc że jedyne co są w stanie zrobić to stymulowac owulację aby była jak najlepsza i aby była na 100%. Poniewaz absolutnie nie podobało mi się podejście do nas jako pacjentów w tamtym miejscu, postanowiłam poszukac innego lekarza, takiego, któremu mogłabym zaufać. Na innym forum otrzymałam namiary na p. dr. Padzik. zapisałam się. Zanioslam wszystkie wyniki badań, skierowała mojego męża do androloga na specjalistyczne badania a mnie monitorowała owulację. Potemkazała brać Clo, po jednej tabletce od 5-9 dc przez 4 cykle i zgłosić się po tych 4 miesiącach, jeżeli nic się wcześniej nie zdarzy Nie zdarzyło się Zapisuje się do pani dr. na połowe grudnia, będziemy decydowac co dalej. Generalnie przyczyny naszej niepłodności nie sa nam znane. Wszystko jest dobrze i nie powinno być kłopotów z zajciem w ciążę...a są... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwus13 Re: do 76fiona 26.11.04, 13:09 wiesz póki co u mnie też jest wszystko ok i męża też. Teraz mnie stymuluje, a potem monitoring. Swoją drogą ile razy miałas monitoring i czy za każdym razem płaciłaś te 120 zł. To straszne. póżniej będę miała drożność a na końcu laparoskopie. A Ty miałaś robione te badania? Kurcze na karku 30-stka. Odpowiedz Link Zgłoś
76fiona Re: do 76fiona 26.11.04, 16:33 Miałam monitorowanych 6 cykli w nOvum, u dr. Padzik - jeden. W 5 cyklach "nOvumowych" owu przebiegała normalnie. W cyklu monitorowanym przez dr. Padzik też. Za cykl monitorowany u niej płaciłam tylko za USG. Hsg (drożność)miałam robione - wszystko w najlepszym porządku. Laparoskopii nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwus13 Re: do 76fiona 29.11.04, 07:54 Cześć Dzięki za odpowiedź Bardzo boje sie tych wszystkich kosztów, Nie wiem czy dam rade finansowo. Właśnie wykupiłam prochy: cli, progynowe i luteine. Aż sie boje tego brać, bo po samym clo miałam dość. Planuje kuracje od grudnia. Ale mi ciężko. W ogóle nie mam nadziei.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
76fiona Re: do 76fiona 29.11.04, 14:27 Mnei nadzieje dała sama pani dr. na pierwszej wizycie powiedziała mi: niech się pani nie martwi, ciąża będzie napewno. To pomogło. Tego sie trzymam, choć z każdym cyklem coraz trudniej. Będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwus13 Re: do 76fiona 29.11.04, 15:32 No to Ci zazdroszcze. Mnie tak nie pocieszyła, ale wręcz zdołowała. Życzyła dużo siły, wytrzymałości itd. Dla mnie to dołujące bo do najsilniejszych nie należę. Własnie wykupiłam stertę hormonków. Jak ja ich nienawidzę. No ale trzymajmy się. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś