Dodaj do ulubionych

Czy leczycie się u specjalistów od niepłodności?

09.12.04, 09:04
Zastanawiam się nad tym, bo jak narazie leczyłam się u "zwykłego" gina-
położnika. Teraz mam zamiar iść do innego, który również nie jest specjalistą
od niepłodności. Zapytam go czy powinnam się udać do kliniki niepłodności
(może mi powie) po przejrzeniu kartoteki. Mam troszkę problem z hormonami
(m.in.prolaktyna) i podejrzenie pco. Ale chciałam wiedzieć gdzie Wy się
leczycie.
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 09.12.04, 09:09
      po kolejnym poronieniu poszlam do specjalistow. w jednym cyklu mialam wiecej
      badan zrobionych niz przez dwie ciaze. nie zalujewink
      • nika111 Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 09.12.04, 11:05
        Polecam Invimed-jesli jestes z Warszawy.O tyle latwiej jest leczyc sie w
        specjalistycznej klinice bo wszystko masz na miejscu i doswiadczonych lekarzy.
        Pozdrawiam
        • em.erka Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 09.12.04, 11:35
          ja też kiedyś leczyłam sie u zwykłego ginekologa, ale po pewnym czasie
          powiedziałam że chciałabym mieć dziecko, wiec moja pani dr skierowała mnie do
          Invimedu i od tamtej pory tam sie leczę, ale pani dr powiedziała ze po porodzie
          zaprasza mnie znowu do siebie, ale niestety przez rok czasu i po 2 in vitro nie
          mamy dzici wiec nadal lecze sie w Invimedzie.
          • ewa11a Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 09.12.04, 13:28
            Ja tez kiedys leczylam sie u zwyklego gin.poloznika ale tacy sa dobrzy tylko w
            przepisywaniu tabletek antykoncepcyjnych -przynajmniej takie jest moje zdanie.
            Tydzien temu bylam na 1-szej wizycie w PROVICIE w Katowicach i mam nadzieje ze
            wreszcie cos ruszy, ze nie bede stac w miejscu bo takie mialam wrazenie u
            poprzedniego gin. A to ze wszystkie badania mozesz zrobic na miejscu to kolejny
            plus. Zobaczymy jak bedzie dalej smile
            • mela24 Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 10.12.04, 14:52
              Zapisałam się do Novomedici na pierwszą wizytę, zobaczę ich podejście i
              zdecyduję. Niestety leczenie u nich jest bardzo kosztowne, a nietrudno jest
              wywalać pieniądze...trzeba się zastanowić i dowiedzieć czy nie ma innych
              możliwości. Takie jest moje zdanie.
              • m.brzezi Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 14.12.04, 18:02
                Hejka! Ja też leczyłam się u kilku ginekologów. Ale ponad dwa lata temu trafiłam
                do gin.-poł., który porządnie się mną zajął. Podobnie jak Ty miałam podejrzenie
                o PCO i właśnie ten lekarz (jestem z Wawy) zdecydował się zrobić mi zabieg
                laparoskopii. Okazało sie, ze miałam też endometriozę I stopnia. Wypalono to
                "świństwo" (tzw. koagulacja-fachowo), nakłuto mi jajniki (wskazanie przy PCO), a
                potem brałam przez 4 mies. Danazol (ze względu na endom). Po 1,5 mies. od
                kuracji wystąpiła miesiączka i wtedy lekarz od następnego cyklu zlecił mi branie
                clo. W ciążę udało mi sie zajść po tej jednej kuracji clo. co było dla nas
                wielkim zaskoczeniem smile
                Z całego serca życzę powodzenia.
                • mela24 Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 15.12.04, 12:43
                  To super, gratulacje m.brzezi. Zazdroszczę. Ja dzisiaj idę na wizytę do gina-
                  położnika przedstawić mu mój "przypadek", kartoteke (skserowaną od poprzedniego
                  lekarza) i zapytam czy się mną zajmie. Postanowiłam zmienić lekarza, u niego
                  będę pierwszy raz. Oprócz tego wybieram się w poniedziałek do Mysłowic, do
                  Novomedici, zobaczymy co mi zaproponują,jakie kroki będą chcieli podjąć.
                  Później zdecyduję gdzie będę się leczyć, aż do osiągniecia upragnionego celu.
                  Też miałam mieć laparo, ale czekając na termin zaszłam w ciąże i niestety
                  poroniłam (nie wiedząc, ze bylam w ciazy). Może rzeczywiście laparo jest dla
                  mnie wyjściem, ale muszę miec potwierdzone PCO, a nie przypuszczenia.
                  Pozdrawiam, powodzenia.
    • wiki1976 Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 15.12.04, 16:16
      JA PRZEZ 8 MIESIECY CHODZIŁAM DO ZWYKŁEGO GINEKOLOGA I NIC OD DZIS ZACZYNAM SIE
      LECZYC W KLINICE NIEPŁODNOŚCI INSTYTUTU CENTRUM ZDROWIA MATKI POLKI I NA
      DZIEŃDOBRY MĄŻ DOSTAŁ SKIEROWNIE NA BADANIE NASIONKA I JA FSH I LH A DO TEJ
      PORY GIN MNIE FASZEROWAŁ TABLETKAMI .
      MAM NADZIEJE ZE TERAZ JUŻ BEDZIE TYLKO LEPIEJsmile
      • beciaf Re: do wiki 1976 16.12.04, 22:08
        ja leczę się tam ponad rok i jestem ciekawa do którego lekarza trafiłaś?
    • donata72 Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 15.12.04, 16:42
      ja dawno dawno temu poszlam do zwyklego gina i odrazu zaaplikowal mi clo bez
      zadnycz badan a od tego roku chodze do gina ktory sie zajmuje bezplodnoscia na
      sam start odrazu wszyskie hormony do badania nasienie ogolne i posiewy mam
      nadzieje ze niedlugo beda jakies efekty pozdrawiam
      • mela24 Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 16.12.04, 08:06
        myslalam, ze konsultacja u innego gina-poł.coś mi podpowie, ale namieszała mi w
        głowie. Ten nowy lekarz powiedział, że jakby nie patrzeć to prolaktyna zawsze
        mieściła się w normie.(a ja cały czas brałam leki na zbicie). Że nie mam się co
        martwić, tylko myśleć pozytywnie, bo pacjentki z PCO (ktore nie wiadomo do
        konca czy mam) zachodzą w ciaze, nie wiedząc kiedy, bo maja roznie owu. To
        prawda, bo w moim przypadku tak było.
    • yen32 Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 16.12.04, 08:03
      Ja już mam dość wydanych pieniędzy u niby speców, miałabym z tego już in
      vitro, od stycznia zaczynamy leczenie w Novum
      • libra4 Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 16.12.04, 19:04
        Ja też na początku "bawiłam się" w leczenie u zwykłej gin, nieświadoma, że nasze
        leczenie i faszerowanie sie lekami nie miało najmniejszych szans powodzenia przy
        2,5 mln plemników przeciętnej jakości... Potem była najlepsza decyzja w ciągu
        naszego leczenia - wyjazd do Novum i po 3 latach (mając 35 lat) dzięki klinice
        jestem w 15-ym tygodniu ciąży.
        Jeśłi ma się dwadzieścia pare lat to można sobie próbować - a nuż się uda, ale
        czas biegnie nieubłaganie i jest coraz trudniej... Każdemu polecam sprawdzoną
        specjalistyczną klinikę leczenia niepłodności, taką jak Novum.
        Libra
    • lidek0 Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 17.12.04, 07:56
      Tak na prawde nei mz anczenia czy miejsce do którego chodzisz nazywa się
      klinika czy przywatny gabinet. Fachowości doświadcznie lekarza jest
      najważniejsze. Ja znalazłąm wspaniałą lekarę w prywatnym gabinecie, miła
      atrudne i skomplikowane przypadki w swojej praktyce. Po lekturze informacji o
      klinikach ciesze się, ze do niej trafiłam.
    • wiki1976 Re:BECIAF 17.12.04, 14:51
      JA AKURAT TRAFIŁAM DO DR.DANUTY MAKUŁY A TY DO KOGO CHODZISZ??? JEZELI COS
      WIESZ NA TEMAT PANI DOKTOR TO PROSZE O INFORMACJE KARZDA SIE PRZYDA!
      • lidek0 Re:BECIAF 20.12.04, 08:05
        Moja lekarka to dr Marezna Padzik Moczydłowska
    • wiki1976 Re: Czy leczycie się u specjalistów od niepłodnoś 17.12.04, 14:52
      • beciaf Re:WIKI 19.12.04, 00:21
        Ja leczę się u dr Niwalda, niewiele wiem na temat dr Makuły, ale jak leżałam na rozrodczości w ICZMP to dziewczyny chwaliły ją sobie. Mam nadzieję, że leczenie szybko zaowocuje fasolką - czego Ci bardzo życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka