Dodaj do ulubionych

PCO- pomocy!!

IP: *.*.*.* 22.05.02, 08:33
Kobiety! szukam rady. Gdzie znajdę jakieś informacje
na temat PCO? jak to się leczy? gdzie szukać dobrego
specjalisty?
Obserwuj wątek
    • Gość: URZULA Re: PCO- pomocy!! IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.02, 19:24
      CZEŚĆ IZA

Na temat PCO podam Tobie dwie strony (warto odwiedzić)

1. www.libramed.com.pl/WPG/NumeryArchiwalne/02/04.html
      1a. www.libramed.com.pl/WPG/NumeryArchiwalne/11/05.html
      2. acn.waw.pl/brapac/pcosl.html

Na tych stronach dowiesz się o tej chorobie oraz sposobach leczenia.
      Niestety nie napisałaś z jakiego jesteś miasta, więc trudno będzie Tobie
      poradzić.

Życzę powodzenia
      ULA
      • Gość: Barbara Re: PCO- pomocy!! IP: 195.136.95.* 24.05.02, 18:30
        Obawiam się, że coś nie tak z moja stroną (brapac na acn.), ale postaram się to
        naprawić. Iza, poczytaj najpierw informacje z pierwszych dwóch linków- są
        bardzo dobre, choc napisane dość poważnym, medycznym jezykiem. Koniecznie
        przestudiuj też wszystkie posty o PCO tu na forum- myślę, że jest juz w nich
        całkiem dużo cennych informacji- a przede wszystkim naszych doświadczeń!
        Napisz też, czy chcesz starać się już o dzidziusia, czy na razie jeszcze nie.
        To ważne, jeżeli chodzi o dalsze "podejście" do problemu PCOS.
        Pozdrawiam,
        Barbara (brapac@poczta.onet.pl)
        • Gość: a Re: PCO- pomocy!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 20:44
          Dopiero od niedawna wiem że moje jajniki są policystyczne. Jakimś szczęśliwym
          trafem (po lekach hormonalnych) udało mi się zajść po 1,5 roku w ciążę i mam 6-
          letnią córkę. Od tego czasu miałam 3 razy miesiączkę ale wywołaną zastrzykami.
          Nie planuję więcej dzieci, zachorowałam na cukrzycę (i choruję nadal) w czasie
          ciąży, nie mogę schudnąć choć nadwaga to 4 kg. I to praktycznie wszystko co mi
          dokucza. Mój lekarz twierdzi że nie ma potrzeby regularnego brania hormonów
          (cukrzyca)....jeżeli nie chcę więcej dzieci. Że wystarczy co jakiś czas wywołać
          miesiączkę aby złuszczyć nabłonek. Zupełnie nic nie wiem na ten temat i troszkę
          zaczęłam się bać że mogą być jeszcze inne skutki tego nie leczonego schorzenia.
          Proszę o rady.
    • Gość: Iza Basiu i Urszulo! IP: *.*.*.* 11.06.02, 16:33
      Bardzo Wam dziękuję za informacje. Trochę poczytałam
      i... nie bardzo wiem co mam myśleć.Nie wstępują u mnie
      niektóre, dość znamienne objawy dla PCO, ale USG
      jajników lekarz zdiagnozował następująco - "Obraz jak
      PCO" i dał mi Diane 35. Czy powinnam iść do jakiegoś
      innego specjalisty?
      A dzidziusia planuję tak mniej więcej za 2 lata.
      • Gość: kasiaj Re: do Izy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 00:43
        Iza, przynajmniej zrób podstawowe badania hormonalne. Na podstawie samego USG
        nie powinno się diagnozować PCO.
        • Gość: Iza Do kasiaj IP: *.*.*.* 24.06.02, 14:16
          Kasiu właśnie w tym problem, że badania hormonalane są
          OK. Żadnych odstępstw od normy.
          • Gość: kasiaj Re: Do Iza IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 11:12
            Jeśli masz wyniki badań OK, to nie wiem, na jakiej podstawie lekarz wnioskuje o
            PCO? Brałaś tabletki anty? Czasem po tych pigułkach obraz jajników wygląda
            podobnie jak przy PCO (tak gdzieś wycyztałam smile. Wydaje mi się, że najprostszym
            sposobem sprawdzenia, cyz coś jest nie tak to zrobienie monitoringu cyklu,
            czyli USG od9-10dc średnio co dwa dni (do ok. 16dc). Wówczas sprawdzisz, czy
            masz owulację smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka