agat78 aga2831a, nie-mama, majka96 03.02.05, 12:07 Co z Wami dziewczyny? Przyjdziecie na spotkanie? Co wogóle u Was słychać? Julia a u Ciebie? Przyszła @ czy nie? Idziesz na HSG czy w końcu się udało??!! Odpiszcie szybko!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: aga2831a, nie-mama, majka96 03.02.05, 12:28 Ja bym chętnie przyszła,ale jestem strasznie nieśmiała i nie wiem czy się odważę. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 nie-mama 03.02.05, 13:10 Nie_Mamuśka nie bój żaby ja też kiedyś byłam nieśmiała naprawdę z nami jest fajowo Posiedzisz, posłuchasz a jak będziesz chciała pogadać to pogadasz. W tej herbaciarni jest miło, przytulnie. Do odważnych świat należy Bedzie fajnie. Przyjdź. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: nie-mama 03.02.05, 14:12 Dziękuje bardzo za zaproszenie.Niestety tym razem nie mogę. Muszę się najpierw przyzwyczaić do myśli,że mogę sie z kimś podzielić swoimi problemami.Poza tym w sobotę mam zjazd w szkole więc raczej nie dam rady.Będę jednak z Wami duchem i obiecuje,że się postaram stawić następnym razem.Może wtedy będę już bardziej doświadczona w walce o dzidzisia i będę mogła się włączyć do rozmowy. Puki co właśnie się napaliłam na olej z wiesiołka i ziółka o. Klimuszki.Ja zawsze miałam większe zaufanie do ziół niż do farmakologii (nie wiem wiec dlaczego jestem na farmacjii i wkuwam składy leków,brrr) Jak do tej pory wszystkie przeiębienia leczyłam tylko naturalnymi preparatami i wychdzę z choroby szybciej niż mój ślubny.Kocham zioła i wierzę,że mi pomogą.Trzymajcie kciuki. A ja życzę udanego spotkania. Bądźmy wszystkie dobrej myśli!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Może zrobimy zakłady?? 03.02.05, 14:31 Po każdym naszym spotkaniu jedna z nas zachodzi. Jestem bardzo ciekawa, której uda się tym razem. Może zróbmy małe zakłady, co?? Ja odpadam do lipca. Lipiec jest mój!!! Wiec proszę mnie nie obstawiać hihihi Więc..... kto na kogo stawia Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Spotkanie 03.02.05, 17:11 Dużo ludzi w to miejsce przychodzi ? Tak sobie myślę jak Wam poznam Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Spotkanie 03.02.05, 18:53 Nie martw się, poznasz nas na pewno. Tylko jeden stolik będzie pełen bab...tak jak ostatnio. Co do obstawiania, to hmmm...może myszka? Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Do julii30bb 04.02.05, 14:11 Poznasz nas na pewno. Nas nie da sie nie poznać Będa ze 2 stoliki samych kobitek trochę brunetek, trochę blondynek Juz nie mogę sie doczekać smaku herbaty cynamonowej mmmmm...... a nie napisałaś co u Ciebie? Przyszła ta @ czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Nasze spotkanko 04.02.05, 18:35 Laski, jestem w ciąży, robiłam dzisiaj USG widziałam kropeczkę, jestem b. szczęśliwa. A tak przy okazji zmienam lekarza, dostałam go z polecenia i jest na białej liście ginów...ale to jutro na spotkanku. Do zobaczenia Julia Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Nasze spotkanko 04.02.05, 18:52 Julia, no to pobiłaś rekord! Jeszcze na żadnym naszym spotkaniu nie byłaś i już ciąża!!! Oczywiście wielkie gratulacje!!! Tak więc od najbliższego, jutrzejszego spotkania, ustalamy, że po każdym spotkaniu zachodzą dwie z nas a nie jedna. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
akinomi Re: Nasze spotkanko 06.02.05, 09:26 czesc podaje numer do przychodni na Uni 425 33 97, Sienkiewicz przyjmuje we czwartki. Na wizyte czeka sie ok 4 tygodni. pozdrawiam akinomi. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 06.02.05, 11:26 Cześć dziewczyny. Dzięki za spotkanie. Było jak zawsze miło i sympatycznie. Marghe78 czemu nie było Ciebie na spotkaniu??!! Wczoraj wzięłam pierwszy zastrzyk diphereliny. Ciekawa jestem kiedy będą pierwsze objawy "weksli"? Nie to żebym za nimi tęskniła, ale kiedy mam się ich spodziewać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 06.02.05, 20:39 Przepraszam Was dziewczyny, ale humor mi nie dopisał. Akurat rano dostałam @ i jakoś straciłam ochotę na wszystko...Teraz jest już okey, ale w sobotę nastrój był ponury. Raz jest lepiej raz gorzej... Mam nadzieję, że następnym razem się spotkam z Wami. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 dziewczyny CO WIECIE O PRYWATNEJ KLINICE? 06.02.05, 14:28 Czy ktoras z was ma jakies informacje ktorymi moglaby sie podzielic na temat szczecinskiej prywatnej kliniki leczenia nieplodnosci?? ponoc jest przy mickiewicza, nic o niej nie wiem, a chcialabym sie dowiedziec, moze macie jakies namiary, bardzo na was licze, pozdrawiam, i z gory ogromnie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: dziewczyny CO WIECIE O PRYWATNEJ KLINICE? 06.02.05, 16:05 www.art-medica.pl/klinika/ Leczą tam lekarze z Polic. Między innymi nasz Pan Dr Bielewicz. Komfort nieporównywalny ze szpitalami. Miałam tam jedną inseminację i mam po zabiegu bardzo dobre wrażenia z tej kliniki. Pomimo tego, że zabieg sie nie udał. Jednak na in vitro tam nie zdecydowałabym się. Uważam, że jednak mają jeszcze za mało doświadczenia. Natomiast na drobniejsze zabiegi jaknajbardziej polecam. Pozdrawiam, Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: dziewczyny CO WIECIE O PRYWATNEJ KLINICE? 06.02.05, 18:28 asiu, dzieki za odpowiedz, mozesz mi jeszcze powiedziec jaki jest koszt inseminacji czy innych podstawowych zabiegow w tej kwestii, widac strona w internecie jest jeszcze swieza bo cennik dopiero w przygotowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: dziewczyny CO WIECIE O PRYWATNEJ KLINICE? 06.02.05, 20:18 Strona w internecie wcale nie jest nowa, ale Aga ostatnio wspominała, że w art cena badania nasienia wzrosła ze 100 do 150 zł. Widocznie inne ceny też się zmieniają... Za IUI w grudniu - sam zabieg - płaciłam 500 zł. Do tego oliczyli mi koszt usg 70zł. Za monitoring u nich nie placiłam, bo chodziłam do dr Bielewicza do Jego gabinetu lub do szpitala w Policach. Cena in vitro do tej pory właśnie w cenniku na stronie internetowej wynosiła 4900 niezależnie od procedury IFV czy ICSI. IUI razem z monitoringiem wynosiła chyba 800 zł plus oczywiście koszt leków. Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 07.02.05, 08:59 Cześć !!! Byłam wczoraj na usg u B i jestem zła na siebie oczywiście. Pęcherzyki są nawet kilka po 13 mm ale endometrium cieńizna 3 strasznie mało. Więc od dzisiaj musze brać niestety menopur,cholera nie miało tak być. To tak jak prawie przygotowania do inseminacji biednemu to zawsze wiatr w oczy. Dobra nie będe wam marudzić następne usg w środe . Spotkanie - jak zawsze miło tylko szkoda,że tak krótko . Jeszcze troche i będziemy spotykać się na powietrzu bo jeszcze troche i wiosna. Pozdrawiam was serdecznie 3majta się dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 07.02.05, 09:16 Magda jesli masz juz taka stymulacje to moze idź za ciosem i rób IUI??? Który masz dc? A estradiol kazał Ci zbadać? Może powinnas brac plasterki estradiolu na to endometrium...? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 07.02.05, 13:39 Byłyśmy dzisiaj z Magdą w nowym gabinecie dr Kurzawy. Niestety pojechałysmy w ciemno i żadnego lekarza nie było ale dowiedziałyśmy się trochę. Pełne badanie nasienia robią na miejscu we własnym laboratorium. Można przywieźć nasienie z domu do 40 min. od "pobrania" Koszt 100 zł. IUI kosztuje tam 400 zł plus 200 za monitoring. Na zabiegi, które są refundowane przez NFZ można dostać skierowanie do szpitala. Całkiem sensownie. Powoli przymierzam się do spotkania z dr. Kurzawą. Na razie tkwię w zawieszeniu jak wisielec na gałęzi. Adres gabinetów: ul. Wojska Polskiego 223B w Szczecinie (os. Pod Kasztanami) Tel. do rejestracji: 486 44 28 lub 691 095 749 Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Hej SZCZECIŃSKIE- foremki nowe 07.02.05, 18:42 Hej, założyłam tradycyjnie nowy wątek, bo ten doszedł juz 100. Poniżej macie link do nowego forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=20343175 Dzięki Asiu i Madziu, że tam byłyście i dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś