Dodaj do ulubionych

Czy w tym samym co robiłam hsg można sie starać?

19.01.05, 09:52
Obserwuj wątek
    • karola35 Re: Czy w tym samym co robiłam hsg można sie sta 19.01.05, 09:55
      Za szybko sie wcisnąL enter.Robiłam hsg wczoraj i okazało sie za mam pęcheżyk po prawej stronie 19 mm .więc jestem przed owulacja . Czy można w tym cylku się starac .Czy promienie rtg nie maja wpływu nwa jajeczko tóre rośnie.ój gin powiedział ze nie ma ,ale czy to prawda?Powiedzcie prosze co wasi ginowi mówili.
      Pozdrawiam
      Karola
    • kacha135 Re: Czy w tym samym co robiłam hsg można sie sta 19.01.05, 09:58
      ja zaszłam w ciąze w tym samym cyklu. Niedługo konczę I trymestr i jak narazie
      jest wszyskto ok. mały/mała rozwija sie prawidłowo. Mam nadzieje ze tak bedzie
      do samego konca.Pozdrawiam
      • karola35 Re: Czy w tym samym co robiłam hsg można sie sta 19.01.05, 12:28
        Kacha napisz w którym dniu cyklu miałaś hsg i czy juz było widac pęcheżyk.to dla mnie wazne napisz prosze
        Karola
    • kacha135 Re: Czy w tym samym co robiłam hsg można sie sta 19.01.05, 13:16
      10 dc miałam HSG. To byl pierwszy cykl od poczatku roku którego nie
      monitorowałam, mój mąz wyjezdzał 13dc i ten miesiac spisałam na straty. nie
      pamietam jakiej wielkosci byl pecherzyk a wszsytkie dokuemnty mam u mojej ginki
      takze niestety nie podam Ci wielkosci. Z rocznego mopnitoringu wiem ze ovu
      wypadala zazwyczaj miedzy 13 a 15 dniem. przytulanko było 13 a kiedy ovu nie
      mam pojecia. Moja Pani doktor raczej wolała zebym nie zachodziła w tym cyklu no
      ale zaszłam i bardzo sie ciesze bo czekałam na to 2 lata.
      • karola35 Re: do Kachy135 19.01.05, 13:22
        A powiedziała dlaczego wolałaby zebys nie zachodziła ? czy rtg ma wpływ na to jajeczko? Karola
        • kacha135 Re: do Kachy135 19.01.05, 13:32
          ona raczej jest zwolennikiem odczekania miesiaca. mówiła ze rtg nie jest dobrym
          poczatkiem dla dziecka ale tez nie kazała mi sie szczególnie zabezpieczac po
          badaniu. jakies ryzyko pewnie jest ale wydaje mi sie ze warto spróbowac.
          słyszałam o kilku przypadkach poronienia po HSG ale tez są ciąze które koncza
          sie sukcesem na to nie ma reguły. Co ma byc to bedzie niezależnie od tego czy
          zajdziesz w tym cykklu czy poźniej. Gdyby to było bardzo niebezpieczne dla
          dziecka to wszyscy lekarze odradzaliby staranie sie w tym samym cyklu a zdania
          sa podzielone. Nie wiem jak długo sie starasz ja byłam juz zdesperowana i
          wiedziałm ze chociaz ten jeden raz ale spróbuje po badaniu
    • kacha135 Re: Czy w tym samym co robiłam hsg można sie sta 19.01.05, 13:35
      wiesz nikt nie bedzie mogł dac Ci gwarancji ze na 100% bedzie dobrze albo na
      100% żle. Albo zaryzykujesz i pogodzisz sie z kazda ewentualnościa albo lepiej
      zaczekaj ten miesiac zeby miec spokojną głowe
      • karola35 Re: Czy w tym samym co robiłam hsg można sie sta 19.01.05, 15:52
        Dzieki za informacje wiesz ja juz miałam jedna ciąże ze strasz nymi badaniami podejrzeniami i ledwo to psychicznie zniosłam.Dlatego wolę uważac .może inaczej wiedzieć więcej .Ciesze sie że u ciebie wszystko w porzadku .Pozdrawiam
        Karola
      • cetka Re: Czy w tym samym co robiłam hsg można sie sta 19.01.05, 19:57
        ale skad wiadomo, ze miesiac to jest ten optymalny czas, ktory zniweczy
        wszelkie zle rzeczy po rtg?
        • invicta1 Re: Czy w tym samym co robiłam hsg można sie sta 22.03.05, 12:10
          no właśnie nigdzie nie ma jednoznacznej odpowiedzi-może ktoś wie konkretnie jak
          to jest-tzn ile trzeba odczekac i dlaczego?
          • monika.g24 Re: Czy w tym samym co robiłam hsg można sie sta 22.03.05, 12:21
            Mi moja ginka zabronila wogóle wspolzyc po HSG, ale tez mnie ciekawi czemu, a
            nie zapytałam się.
            • neja Re: Czy w tym samym co robiłam hsg można sie sta 22.03.05, 12:25
              Ja będę miała prawdopodobnie w jednym cyklu ale dlatego że nie robię metoda z
              rentgenem tylko z USG ... Mój doktor jest przeciwnikiem dodatkowego osłabiania
              brzuszka rentgenem, przecież i tak mamy problemy z zajściem więc po co i to
              jeszcze.
              Reasumując jeśli jest drożność z rentgenem to trzeba odczekać raczej, jeśli USG
              to nawet trzeba się starać w tym samym cyklu smile
            • kakak5 Re: Czy w tym samym co robiłam hsg można sie sta 22.03.05, 19:46
              Mój lekarz powiedział, że współrzyć możemy w cyklu po HSG tylko z prezerwatywą.
              Podobno bardzo niedobrze by było gdybym zaszła w ciąże w tym cyklu, z tego
              powodu, że cały organizm jest napromieniowany i nalezy poczekać ze staraniami
              do następnego cyklu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka