Dodaj do ulubionych

HSG w Gdańsku

19.02.05, 13:27
Hej! Czy któraś z dziewczyn z Trójmiasta mogłaby mi poradzić gdzie najlepiej
zrobić HSG (oczywiście najlepiej w ramach ubezpieczenia). Wczoraj miałam
podejście w szpitalu na Klinicznej, ostatecznie badania mi nie zrobiono, ale
po kilkugodzinnym pobycie raczej nie chcę tam wracać (ale może to mylne
wrażenie?). A Wy gdzie robiłyście? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • andziak.k Re: HSG w Gdańsku 20.02.05, 13:48
      Agulas, dlaczego tego badania ci nie zrobiono? Miałam tam robione hsg w
      ubiegłym roku. Wrażenia ok, oprócz okropnego bólu (ale to juz jest sprawa
      indywidualna), spędziłam tam jedną noc i zostałam wypisana. Wypisują po tym do
      dwóch tygodni zwolnienia, ale ja nie wzięłam ze wzg. na pracę.
      • agulas1 Re: HSG w Gdańsku 20.02.05, 17:55
        Andzia, dzięki za odpowiedź. Badania mi nie zrobiono, bo stwierdzono, że mam
        jakieś bakterie, których najpierw musze się pozbyć (miałam oczywiście zrobiony
        stopień czystości konsultowany przed pójściem do szpitala u dwóch lekarzy i
        podobno był Ok). Dwa tygodnie zwolnienia?! W ogóle nie brałam tego pod uwagę -
        też ze względu na pracę. Nawet nie wiedziałam, że trzeba spędzić noc w szpialu,
        nikt mi tego nie mówił, przyjęto mnie na oddział dzienny. Pozdrawiam smile
        • sosa555 Re: HSG w Gdańsku 21.02.05, 17:02
          Ja też miałam podobne obawy jak ty ale odważyłam się i za drugim podejściem
          zrobiłam tam HSG. Za pierwszym też przyjęto mnie na oddział i po kilku
          godzinach stwierdzono ,ze mam bakterię, ale zrobiłam im awanturę,czemu tego nie
          spawdzono przed przyjęciem mnie na oddział. To jest tylko polska służba zdrowia!
          Nie masz się czego obawiać badanie jest bezpieczne, ale nie możesz mieć żadnych
          bakterii.
        • andziak.k Re: HSG w Gdańsku 21.02.05, 20:42
          Przed hsg robilam w laboratorium w invikcie biocenoze pochwy (i poziom ob),
          wyszlo bez żadnych bakteri i też moco bym się zdziwiła, gdyby oni podważali ten
          wynik... Czy wziełaś ze sobą wyniki badania czystości pochwy, aby im pokazać? Z
          tą nocą w szpitalu, to też po częsci pewnie jakies ustalenia szpitala, bo wiem
          ze w innych miastach dziewczyny wychodziły do domu po zabiegu. Wtedy też nie
          wiedziam, że zostanę dwa dni, ale byłam przygotowana na to i mąż też
          ewentualnie mogl sie przydać. W sumie jak już bol przeszedł, to noc mialam
          spokojną, żadnych niespodzianek, na nastepny dzien 10-11 wypis.
          • agulas1 Re: HSG w Gdańsku 22.02.05, 09:33
            ja tak samo robiłam biocenozę pochwy i OB w Invikcie, później wynik był oceniony
            jako dobry przez moja gin, która konsultowała go jeszcze z jedna lekarką
            (zreszta z Klinicznej), stwierdzono, że jest ok.
        • katka113 Re: HSG w Gdańsku 22.02.05, 10:36
          Cześć Agulas - czy dobrze się domyślam, że w klinice przed HSG robiono Ci
          badanie czystości pochwy i ono wykazało, że jednak jest tam jakaś bakteria? To
          wyniki tego badania uzyskuje się tak ekspresowo? Interesuje mnie to bo sama
          wybieram się w przyszłym tygodniu na HSG do kliniki państwowej i zastanawiam
          się, czy mi to badanie czystości zrobią na miejscu (lekarz nie zlecił mi
          wykonania tego badania na własną rękę).
          • agulas1 Re: HSG w Gdańsku 22.02.05, 13:37
            Cześć Katka - badanie stopnia czystości miałam robione 1 dzień przed pójściem do
            szpitala - kazano mi zrobić stopień czystości i OB. Na miejscu jednak mieli
            wątpliwości co do mojego wyniku i zrobiono mi to badanie jeszcze raz - w
            szpitalu. Po około godzinie był wynik - stwierdzono, że jednak są bakterie. Też
            zdziwiło mnie to, że tak szybko był wynik. W każdym razie zrób stopień czystości
            na własną rękę, bo mogą Cię w ogóle nie przyjąć. I koniecznie zrób OB.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka