Dodaj do ulubionych

Coś jest nie tak?

10.06.05, 12:44
Powiedzcie mi co jest grane! Od kilku dni jestem zmęczona, śpie baaaardzo
długo (a zawsze byłam "rannym ptaszkiem") i w ogole to mam taki częstomocz ze
nie nadążam biegać do WC. Dziś 25dc, piersi bola jak zwykle przed @. Mam
urlop więc nie mogę być przemęczona pracą bo nic nie robie poza zwykłymi
czynnościami domowymi. Wyniki moczu +posiew moczu są ok. Czy to moze byc cos
poważnego? Poradzcie mi coś bo latanie do WC mnie zameczy-nawet na dłuzsze
zakupy mi sie ciezko wybrac.Pozdrawiam Karolina
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: Coś jest nie tak? 10.06.05, 12:44
      to może być ciąża-fajne objawy
    • katka113 Re: Coś jest nie tak? 10.06.05, 13:02
      zażywasz coś?
      • monia515 Re: Coś jest nie tak? 10.06.05, 13:15
        Ja tez tak miałam w tym cyklu- w jajnikach miałam wielkie pęcherzyki 5 sztuk,
        które wyrosły aż do kilkucentymetrowych torbieli. No i te wielkie jajniki
        uciskały na pęcherz. Stąd sikanie. Teraz jestem przed @- brałam od połowy cyklu
        luteinę i mam wrażenie, że torbiele zaczynają się wchłaniać, bo nic mnie nie
        boli, brzuch mam jakby mniejszy, no i ...mniej sikam.
        Ale zważywszy na to, że to Twój 25dc- to może faktycznie jesteś w ciży... Zrób
        test!
    • karola27 Re: Coś jest nie tak? 10.06.05, 13:26
      Dzieki za szybka odpowiedz. Jakos w ciaże nie wierze, jestem 1,5 misiaca po
      laparo i wg gina to mam sie szykoac do IUI. Zadnych lekow nie biorę.Usg mialam
      przed laparo i nie bylo zadnych torbieli i innych paskudztw. test w 25dc nie
      przekonuje mnie, myslalam tylko ze moze wiecie czy sa jakies choroby zwiazane z
      czestomoczem i dobrymi wynikami moczu. A tak nawiasem mówiąć - jesli to jest
      ciąza to chyba za wczesnie na ucisk pecherza moczowego i częste sikanie?Lecę do
      WC Na razie!
    • karola27 Re: Coś jest nie tak? 10.06.05, 13:26
      Dzieki za szybka odpowiedz. Jakos w ciaże nie wierze, jestem 1,5 misiaca po
      laparo i wg gina to mam sie szykoac do IUI. Zadnych lekow nie biorę.Usg mialam
      przed laparo i nie bylo zadnych torbieli i innych paskudztw. test w 25dc nie
      przekonuje mnie, myslalam tylko ze moze wiecie czy sa jakies choroby zwiazane z
      czestomoczem i dobrymi wynikami moczu. A tak nawiasem mówiąć - jesli to jest
      ciąza to chyba za wczesnie na ucisk pecherza moczowego i częste sikanie?Lecę do
      WC Na razie!
      • monia515 Re: Coś jest nie tak? 10.06.05, 14:14
        No wiesz... czestomocz jest właśnie we wczesnej ciąży. Zrób test, co Ci
        szkodzi..?
      • katrem Re: Coś jest nie tak? 10.06.05, 14:17
        a mi właśnie po laparo zaczęły robić się straszne torbiele, i czułam się
        podobnie jak ty teraz...
        • monia515 Re: Coś jest nie tak? 10.06.05, 14:23
          Oczywiście na pewno wiesz to co ponieżej, ale przesyłam to jako dowód. He he.
          A masz jakieśinne objawy oprócz częstego sikania?

Od wielu lat podmiotowe i przedmiotowe objawy ciąży lekarze dzielą na:
          - domyślne - zaburzone ogólne samopoczucie kobiety we wczesnej ciąży, pojawiąją
          się dolegliwości, takie jak: nudności, wymioty poranne, zmiany smaków i
          apetytu, zawroty głowy, omdlenia, częstomocz, zaparcia,
          - prawdopodobne - zatrzymanie miesiączki oraz objawy wynikajace z badania
          ginekologicznego, takie jak: powiększenie i rozpulchnienie macicy, powiększenie
          piersi, zmiany pigmentacji skóry i inne,
          - pewne - stwierdzenie tętna płodu, wyczucie ruchów oraz części płodu podczas
          badania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka