Gość: paola IP: *.callisto.krakow.pl 02.08.02, 11:36 Chcialabvym bardzo uslyszec, przeczytac, ze któras z Was majac problemy ze sluzem zaszla w ciaze. Bardzo prosze o troche pozytywnych mysli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asia Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.stacje.agora.pl 02.08.02, 13:26 tez bym to chciala wiedziec. czy komus udalo sie zajsc z BEZNADZIEJNYM sluzem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.callisto.krakow.pl 02.08.02, 13:40 Asiu, czy mozesz podac mi swoj adres albo napisac na: paola117@poczta.gazeta.pl. Bardzo mi zalezy na kontakcie z osobami, ktore maja podobne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.stacje.agora.pl 02.08.02, 13:45 zaraz do ciebie napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 02.08.02, 13:57 dziewczyny, jeśli to tylko problem śluzu, to podobno rewelacyjny jest syrop wukrztuśny robitussin lub guajazyl pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.callisto.krakow.pl 02.08.02, 15:57 Probowalam: syropku, olejku z wiesiołka, ovestinu - i nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia syrop IP: *.stacje.agora.pl 02.08.02, 18:09 na mnie tez nie dziala ani syrop (pilam, jak radzilas), ani wiesiolek. buuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atropina w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.media4u.pl 05.08.02, 08:35 Ja też mam ujemny PC test i niestety lekarz powiedział, że nie pozostaje mi nic innego tylko inseminacje.. do tej pory 4 i nic pozdrawiam cieplutko atro Odpowiedz Link Zgłoś
agat8 Re: w ciazy ze zlym sluzem? 05.08.02, 12:06 Hej dziewczyny! Ja też mam podobny problem.Mój śluż podobno nie jest taki jak powinien.Co do ilości i jakości.Próbowałam wiesiołka -nic.Miałam 3 inseminacje - też nic.Jeżeli znacie jeszcze jakieś sposoby to napiszcie.Każda rada na wagę złota!!Teraz mój lekarz zaproponował przymowanie Utrogestanu.Czy to pomoże????? Czy ktoś to przyjmował????? Czy jest jeszcze szansa na "szczęście"???????? Pozdrawiam !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.callisto.krakow.pl 06.08.02, 10:23 a CO TO JEST TEN ULTRAGESTAN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.callisto.krakow.pl 06.08.02, 10:27 A co to jest ten ultragestan? Czy mozesz przyblizyc informacje np. z ulotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.stacje.agora.pl 05.08.02, 11:45 atropina, co to jest pc test? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atropina w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.media4u.pl 05.08.02, 15:29 to jest test na pływanie chłopców w śluzie, w moim nie pływają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.stacje.agora.pl 05.08.02, 15:35 kurka wodna. co do mojego sluzu obiekcje poki co mam tylko ja (malo, zalosnie malo, w zasadzie potrzebna jest lupa by cos tam dojrzec). moja lekarka na razie tropi owulacje. czy NIEZAUWAZALNY sluz, moze byc DOBRYM sluzem? wiem, ze to pokretne pytanie, ale rozumiecie chyba o co mi chodzi dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atropina Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.media4u.pl 06.08.02, 10:34 ilość śluzu, podobno, zależy od ilości estradiolu, hormonu wytwarzanego przez rosnące jajeczka, tak przynajmniej mówił mój lekarz. Nie wiem czy zależnośc rzeczywiście jest taka prosta, ale to oznaczałoby nie ma śluzu nie ma jajeczek : (..... p-m atro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: utragestan IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 06.08.02, 11:19 to lek przepisywany na podtrzymanie ciąży, także po transferach (progesteron) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 06.08.02, 11:37 oczywiscie utrogestan nie utragestan pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia polecam grapefruity IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.08.02, 22:30 Wyczytałam w internecie, że bardzo dobrze wpływa na jakość i ilość śluzu picie soku z żółtych grapefruitów. Trzeba go pić dużo, kilka szklanek dziennie, mniej- więcej od ostatniego dnia miesiączki do momentu owulacji. Osoby, które używały tego sposobu, twierdzą, że jest bardzo skuteczny. Poza tym czytałam, że w ogóle w okresie występowania śluzu trzeba pić dużo płynów (2-3 litry dziennie). Pozdrawiam i powodzenia -Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat8 Re: polecam grapefruity IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 26.08.02, 14:55 Piszesz, że opisany przez ciebie sposób/picie soku z grapefruitów/ jest bardzo skuteczny.JAK BARDZO????? Czy ty też go stosowałaś? I po jakim czasie są efekty? Przez efekty rozumiem "wymarzoną ciążę".Bardzo chętnie porozmawiam z kimś kto to stosował, i poskutkowało.!!!!!!! Czekam i pozdrawiam!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: polecam grapefruity IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.08.02, 19:04 Sama jeszcze nie stosowałam tego sposobu, ale chętnie prześlę Ci więcej informacji na ten temat, jeśli skontaktujesz się ze mną na privie: limagda (małpa) go2.pl Pozdrawiam -Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omasta Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 18:05 Ja jestem w 16 tygodniu ze złym śluzem - "zaskoczyłam" przy drugiej inseminacji A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yen Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.waw.cdp.pl 06.09.02, 14:30 Gratuluje , a mogłabys mi napisać czy wiesz jaką miałaś grubość endometrium w dniu inseminacji? pozdrawiam yen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: 209.208.248.* 09.09.02, 18:47 Gość portalu: Omasta napisał(a): > Ja jestem w 16 tygodniu ze złym śluzem - "zaskoczyłam" przy drugiej inseminacji > > A. Omasta, dopiero co sie dowiedzialam (dzisiaj!), ze moj sluz jest zly. Czytalam wczesniej co pisalyscie, ale nie chcialam myslec ze to do mnie tez sie dotyczy. Niestety. Czy mozesz mi napisac czy od razu cie skierowali na inseminacje po stwierdzeniu zlego sluzu, czy leczylas sie hormonalnie najpierw? Ja dopiero zaczelam leczenie hormonalne a moj lekarz juz radzi inseminacje bez dluzszego czekania. Moze ktos jeszcze wie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atropina w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.media4u.pl 10.09.02, 11:31 mnie od razu skierowano na inseminację, uzanjąc że to jedyny sposób. Niestety jestem po 4 i nic......... p-m atro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omasta Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 13:20 Endometrium w dniu inseminacji - 9. Udało się przy drugiej. Lekarz zalecił zaraz inseminacje. Przedtem miałam tylko HSG na sprawdzenie drożności i badanie hormonów. Nasienie męża było ok. Brałam clo, a potem pregnyl i duphaston. Zastanawiałąm się nad testami MAR w Łodzi w Gamecie, ale okazały się niepotrzebne. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: w ciazy ze zlym sluzem? IP: 209.208.248.* 10.09.02, 18:16 Gość portalu: Omasta napisał(a): > Endometrium w dniu inseminacji - 9. Udało się przy drugiej. Lekarz zalecił > zaraz inseminacje. Przedtem miałam tylko HSG na sprawdzenie drożności i badanie > > hormonów. Nasienie męża było ok. Brałam clo, a potem pregnyl i duphaston. > Zastanawiałąm się nad testami MAR w Łodzi w Gamecie, ale okazały się > niepotrzebne. > > Trzymam kciuki Omasta, to podobnie jak u mnie - badania byly OK, ale bralam tylko CLO (na co sa pregnyl i duphaston - moze by mi pomogly?). A teraz juz mam miec inseminacje. Moze dlatego ze juz jestem stara? (35). odpisz czy inseminacje mialas z mezem czy sama poszlas - moj ma wciaz opory ze moze naturalnie... pa Odpowiedz Link Zgłoś