silie1 31.07.05, 17:52 ja straciłam oba jajniki,,czy sa dla mnie jakies mozliwosci bym urodziła dziecko?czy tylko pozostaje in-vitro? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naka1 Re: brak jajnikow 31.07.05, 21:38 moja droga przykro mi bardzo naprawdę bardzo bardzo że ci to pisze bo tego nie lubię ale naturalnie dzieci to mieć nie będziesz. jeśli nie masz jajników to skad weźmiesz jajeczka? brak jajowodów nie byłby przeszkodą w in vitro ale brak jajnikó niestety jest. tak mi przykro... zapytaj jeszzce lekarza, czy na pewno całe oba? może masz wycięte fragmenty? napisz coś wiecej bo naprawdę nie wiem co powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
kathrin78 Re: brak jajnikow 01.08.05, 19:07 Tak, ale tylko i wyłącznie z komórkami jajowymi dawczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
olamatu Re: brak jajnikow 23.08.05, 17:00 Ja też niestety nie mam jajników. Na szczęście drugi straciłam po urodzeniu córeczki (jakies 2 miesiące). Mój lekarz twierdzi, że jest możliwość, żebym urodziła dziecko, ale uzywając komórek jajowych dawczyni. Oczywiście trzeba mieć macicę. Jajniki są potrzebne normalnie we wczesnej ciąży, ale z tym można sobie poradzić. Nie wnikałam w szczegóły, bo nie jestem zainteresowana. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
olamatu Re: brak jajnikow 23.08.05, 17:02 Oczywiście w grę wchodzi tylko sztuczne zapłodnienie. Innej możliwości nie ma. No, żeby być mamą to jeszcze jest adopcja. Odpowiedz Link Zgłoś