morusia 03.08.05, 17:56 Dziś zaczynam pić zioła wg. o.Sroki, łykać wiesiołek i badać cykl "Personą". Szarpnęłam się, ale przynajmniej "to coś" samo "mówi" mi kiedy moge się spodziewać owu. Nie muszę "wróżyć" )) z pasków.A reszta niech się dzieje co chce... Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandra1001 Re: naturalnie.... 04.08.05, 08:36 Napisz proszę co to jest "Presona" i ile kosztuje. Czy to są testy owulacyjne? Miała z nimi problem: nigdy nie wiedziałam czy owu był czy nie. Ja również piłam przez ok 3 miesiące zioła o. Sroki, wiesiołek sporadycznie, duphaston od 16 do 26 dc. Niestety nie robiła testów owu. Na razie czekam na @. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
morusia o Personie 04.08.05, 11:02 Persona to jest takie urządzenie (wygląda trochę jak piórnik z założenia do naturalnego zapobiegania ciąży. Samo urządzenie kosztuje chyba 120 zł, potem co cykl kupuje się tesy - paczka 7 kosztuje chyba 45 zł. To są testy "sikane" - w 6 dniu cyklu, a potem około owu się je robi rano i wsadza to tego "piórnika". A on pokazuje - jeśli uzna że jest - zbliżającą się owu. W instrukcji piszą żeby nie mieszać testów, ale ja robię je tylko do owu, potem odkładam (w końcu nie chodzi mi o antykoncepcję ), więc jedno opakowanie starcza mi gdzieś na dwa cykle.Więcej info znajdziesz tutaj www.persona.info.pl/ Z tym że nie wiem o ile jest to wiarygodne. Zwykłe tesy owu doprowadzały mnie do szału, na monitoring mam daleko, więc póki co tym się ratuję. Faktem jest że to urządzenie pokazuje owu w różnych dniach, czasem wcale, więc mam nadzieję że coś tam analizuje... Na szczęście mogę sobie na to finansowo pozwolić. Natomiast nie mogę dać głowy że to działa w 100%. Jeśli coś mogę Ci jeszcze powiedzieć - napisz. POzdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś