hogata1605 18.08.05, 21:19 Jak zachowuję sie temperatura jak dojdzie do zaplodnienia. Jaka powinna być ?? hogata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktoria33 Re: TRMPERATURA A CIĄZA ?? 18.08.05, 21:50 musi sie utrzymywac podwyzszona (na @ spada - przed lub w trakcie ale spada!) Jak tu obserwuje, dziewczyny w ciaz mają powyzej 37 Odpowiedz Link Zgłoś
mama38 Re: TRMPERATURA A CIĄZA ?? 18.08.05, 22:01 nie zawsze jest powyzej 37 st. przegladam własnie cykle ciązowe w galerii fertilityfriend i wiele z nich jest w granicach do 36.9 w drugiej fazie cyklu. wazne zeby temperatura utzymała sie powyzej 16 dni od owo na wyzszym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 Wiktoria 18.08.05, 23:33 ale przeciez Ty mialas wysoka caly czas a @ jednak przyszla, ja juz w te temperatury nie wierze i w ogole nie mierze! Odpowiedz Link Zgłoś
portalegre Re: Wiktoria 19.08.05, 09:51 ksara4 napisała: > ale przeciez Ty mialas wysoka caly czas a @ jednak przyszla, ja juz w te > temperatury nie wierze i w ogole nie mierze! Oczywiscie, ze temperatura do momentu wystapienia @ jest wysoka, bo jest to faza poowulacyjna, a tempka zawsze wzrasta po owulacji Gdyby tak nie bylo, swiadczyloby to o problemach z cialkiem zoltym. I dlatego warto mierzyc, zeby sprawdzic, czy wszystko jet OK z naszym cyklem. Po tempce nie mozna poznac, ze jest sie w ciazy, chyba ze utrzymuje sie na podwzyszonym poziomie powyzej 18-20 dni. Natomiast jesli tempka jest niska, nie wzrasta po owulacji, skacze (mowe oczywiscie o tempce prawidlowo mierzonej) - to ciaza jest juzb. malo pradopodobna. A teraz mala niespodzianka - mnoooostwo wykresow ciazowcyh www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=12&s_id=5&ss_id=8&l=0& Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 Re: TRMPERATURA A CIĄZA ?? 19.08.05, 08:39 tak, ja też nie wierzę. Jak zaszłam, miałam 36,9, utrzymywała się aż do poronienia. A z tego co wiem, przed poronieniem też spada Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: TRMPERATURA A CIĄZA ?? 19.08.05, 10:22 Nie ma reguły, w idealnym wykresie wygląda tak, że jest około 37. Często około 5-6 dnia po owulacji następuje lekki spadek (uważa się, że to moment zagnieżdżenia zarodka) i następnie wzrasta tzw wykres trójfazowy. Mój test ciążowy wyszedł mi przy temperaturze 36.6 w 9 dni po owulacji. Bardziej opierałabym się na objawach typu bolące piersi, uczucie zimna, odrzucenie od kawy, senność i lekkie skurcze macicy pojawiają się około 9 dnia po owulacji Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 moje wnioski 19.08.05, 11:07 tempke mierze mimo wszystko nadal bo uwazam ze dobrze pokazuje prawidlowy cykl i ewentualną ciaze. Widzisz Ksara wlasnie u mnie tempka dokladnie potwierdzila brak ciazy wtedy kiedy przyszla @ na drugi dzien zaraz spadla, teoretyzując: w wypadku gdyby @ nie bylo (po terminie )i test by nie wyszedl a tempka by spadla nie wierzylabym w ciąze ale gdyby sie tempka utrzymywala dalej podwyzszona wtedy jest podstawa do nadziei Kiedys mialam tak ze @ byla bardzo dziwna - brazowa, skąpa i trwala tylko 1 dzien wiec łudzilam sie ze moze to ciaza - zmierzylam tempke okazalo sie ze spadla i test wyszedl negatywnie i rzeczywiscie ciazy zadnej nie bylo tylko zaburzenia hormonalne. Tym razem @ przyszla jak w zegarku - to ja sie niepotrzebnie nakrecalam tą prawidlowo podwyzszoną temp w drugiej fazie Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 ewa 19.08.05, 11:11 ewus czyli test wyszedl ci przy 36,6 (w pochwie?)??? a jaką mialas temperature w 1wszej fazie cyklu w ktorym zaszlas? dzieki za odpowiedz )) Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 a j a wogole nie wierze 19.08.05, 11:44 ja np mam ciagle 36.2 37 mam natomiast jak tylko cos mnie uczuli czyli praktycznie moze sie to zdarzyc zawsze, cos zapyli, troche kurzu zjem cos nie dla mnie temp Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: ewa 20.08.05, 16:24 wykres na dole wszystko pokazuje www.fertilityfriend.com/home/ez Odpowiedz Link Zgłoś
hogata1605 Re: TRMPERATURA A CIĄZA ?? 20.08.05, 18:08 A powiedzcie czy jak moja temperatura przez cały cykl utrzymuje sie między 36,2 a 36,6 to co to moze znaczyc co jest nie tak A i jeszcze jedno dzisiaj jest 32dc a sluz mam biały gesty i lekko rozcialiwy co to może być ?? hogata Odpowiedz Link Zgłoś