Dodaj do ulubionych

kiedy usg po clo

IP: 217.11.133.* 27.08.02, 12:54
cześć dziewczyny !!!
w 3 dniu cyklu mam rozpocząć kurację clo. moje pytanie : w którym dniu cylku
powinnam zrobić usg . Mój lekarz powiedział że 1 miesiąc spróbujemy bez
monitorowania ale podobno to nie ma sensu. Może któraś z was będzie
wiedzieć ? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Libra Re: kiedy usg po clo IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 22:46
      Nie wiem, czy to ten sam przypadek - przygotowuję się do transferu eskimosków.
      Clo brałam od 5 do 9 dnia cyklu, po pół tabletki. Pierwsze usg robiłam przed
      rozpoczęciem kuracji, w 5dc, a następne miałam w 11dc. Pozdrowienia, Libra
    • Gość: atropina Re: kiedy usg po clo IP: *.media4u.pl 28.08.02, 09:02
      Jestem chyba weteranką w łykaniu tego specyfiku ;o)mam za sobą dwie 6-ścio
      miesięczne kuracje, w różnych sekwencjach i dawkach.
      Nie ma sensu brać closterbregydu bez monitorowania cyklu, co najmniej z dwóch
      powodów, po piersze: on może nie działać i tego się nie dowiesz jeśli nie
      przeprowadzisz USG, po drugie: dawka którą dostałaś może działać zbyt mocno.
      Istnieje także, ryzyko wystąpienia torbieli, z przetrwałych pęcherzyków Graffa,
      dlatego warto monitorować cykl, aż do stwierdzenia czy pęcherzyki pękły.
      Standartowo rozpoczyne się monitoring od 11 dnia i powtarza badanie co dwa dni.
      Po kilku cyklach lekarz już poznaje reakcję Twojego organizmu i przeważnie
      wystarczą dwa do trzech USG w cyklu.
      p-m
      atro
    • Gość: Filomena Re: kiedy usg po clo IP: *.avenel01.nj.comcast.net 28.08.02, 23:32
      ja mam isc w 10 dniu cyklu po rozpoczeciu kuracjii clo. to pierwszy raz to nie
      wiem co dalej (libra - co to sa te eskimoski?)
      • Gość: Monii Re: kiedy usg po clo IP: 217.11.133.* 29.08.02, 09:59
        serdecznie wam dziewczyny dziękuje teraz wiem trochę więcej a mam jeszcze 1
        pytanie : czy osoba która będzie mi robić usg będzie mogła stwierdzić te
        wszystki rzeczy tzn. czy jest pęcherzyk czy już pękł itd. czy z wynikami muszę
        iść do lekarza (dodatkowe koszty na które nie jestem przygotowana).Jeśli wiecie
        to proszę o odpowiedź zależy mi żeby zacząć w tym cyklu już tyle czekam !!
        powiedzcie mi jeszcze kiedy należy sie kochać :w monencie pęknięcia pęcherzyka
        czy potem i czy to usg trzeba dalej robić gdy już się stwierdzi to pęknięcie ??
        No trochę się nazbierało tych pytań Pozdrawiam
    • Gość: atropina kiedy usg po clo IP: *.media4u.pl 29.08.02, 16:01
      gdzie mieszkasz??
      ja płącę w Gamecie 50 zł z konsultacją lekarską, kiedy przygotowuję się do
      inseminacji, w dermedzie płącę 30 i robię ją tam kiedy próbuje zajść w ciążę w
      naturalny sposób (choć w moim przypadku to raczej mało prawdopodobne sad) Okres
      okołoowulacyjny można stwierdzić poprzez obecność płynu w zatoce Duglasa,
      pęknięcie mogłabyś sama stwierdzić, gdyby Cię dopuścili do obsługi USG ;o)(Brak
      takiego czegoś wielkiego i czarnego w jajniku)
      pozdrawiam ciepło
      atro
      • Gość: moni Re: kiedy usg po clo IP: 217.11.133.* 30.08.02, 13:13
        Dzięki wielkie !!!!
        W takich właśnie monentach dziękuje temu kto wymyślił internet i to forum !!
        dzięki za pomoc monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka