Dodaj do ulubionych

@ po laparo

24.08.05, 14:25
Dziewczyny, w tym cyklu mialam laparo+histero, zaraz po zabiegu krwawilam
kilka dni. Czy powinnam sie spodziewac normalnej @ i kiedy? Dzisiaj jest 28dc
(normalnie mam cykle 28-29 dni) i w ogole sie nie czuje przedmalpowo.
Obserwuj wątek
    • agat78 Re: @ po laparo 24.08.05, 14:32
      Witaj Klaro smile
      Ja tez krwawiłam zaraz po zabiegu przez 3 dni. @ dostałam normalnie jak co
      miesiąc.
      A może jej nie dostaniesz... hihihi
      Życzę wszystkiego naj i pozdrawiam cieplutko.
      • klara_76 Re: @ po laparo 24.08.05, 14:35
        Czesc Agat!
        W takie bajki juz przestalam wierzycsmile
        • agat78 Re: @ po laparo 24.08.05, 14:37
          Moja koleżanka zaszła w 3 dni po laparo smile Niestety poroniła, ale z jakichś
          innych przyczyn niezwiązanych z niepłodnością.
          Więc i bajki stają się rzeczywistością smile
    • jagoda39 Re: @ po laparo 24.08.05, 15:21
      Ja jakoś 4-5 dni po laparo krwawiłam przez 3 dni, myslałam że to @ ale taka
      skąpa, ale w spodziewanym dniu @ znowu zaczęłam krwawić i to była ta właścila @.
      czemu nie wierzysz w cuda, beatrice miała zaraz po mnie laparo i teraz już
      cieszy się ze swojego szczęścia.
      Jagoda
      • klara_76 Re: @ po laparo 24.08.05, 18:18
        Nawet nie wiem, kiedy mialam owu w tym cyklu, a staran po laparo jakichs
        szczegolnych nie bylo, bo sie nie za dobrze czulam...
    • klara_76 Re: @ po laparo 24.08.05, 19:57
      Dziewczyny, wiele z Was mialo laparo, czy zadna nie pamieta, jak to jest z
      pierwsza @ po zabiegu?
      • klara_76 Re: @ po laparo 24.08.05, 19:58
        Nie "zadna" (bo juz mi dziewczyny odpowiedzialy), tylko pytam o jeszcze!!!
        • lomre Re: @ po laparo 24.08.05, 21:26
          U mnie to było 6 tyg. Sprawdź pocztę
          • madzia762 Re: @ po laparo 25.08.05, 14:27
            Klaro proszę cię napisz coś więcej o laparo
            Czy to usypiają czy tylko miejscowo znieczulają.
            Gin proponuje mi laparo w kolejnym etapie bardzo się boję że to będzie bolało.
            Z góry dzięki
            • klara_76 Re: @ po laparo 25.08.05, 14:41
              Madziu,
              Laparo wykonuje sie w znieczuleniu ogolnym. Sam zabieg w zwiazku z tym jest
              bezbolesny (w zaleznosci od przypadku trwa ok. 30-60 min, ja nie wiem, ile
              trwala moja lapro). Jest to naprawde super sprawa i akurat jesli chodzi o
              znieczulenie, to uwazam, ze nie ma powodu do obaw. Ja pamietam, jak mnie
              przygotowywano do zabiegu juz na bloku operacyjnym, bylam tam z b. mila
              pielegniarka, ktora mi podlaczyla kroplowke, dostalam jakis zastrzyk, a potem,
              jak mnie juz przewieziono na sale operacyjna, to przeszlam sama na stol,
              dostalam maske z tlenem, pamietam jak kazano mi oddychac spokojnie i potem sie
              obudzilam juz na sali pooperacyjnej - przyszedl wtedy lekarz, zeby mi
              powiedziec, jak przebiegl zabieg. Budzisz sie z 3 niewielkimi dziurkami - jedna
              w pepku i dwie ponizej bikini. W sumie najmniej przyjemny dla mnie byl dzien
              przed - kiedy od poludnia dostawalam leki przeczyszczajace; cale popoludnie, az
              do poznego wieczora spedzilam na bieganiu do toalety. Po zabiegu nie czulam sie
              najlepiej - ja rownoczesnie z laparo mialam robiona histeroskopie - krwawilam
              przez kilka dni, no i troche mnie brzuch pobolewal. Ale zazywalam leki p/bolowe
              i bylo to naprawde do przejscia. Duzo gorzej wspominam badania droznosci, mimo
              ze wiazalo sie to tylko z kilkugodzinnym pobytem w szpitalu.
              W moim przypadku dzieki laparo postawiono rozpoznanie i jestem jej goracym
              zwolennikiem. Wiadomo, ze kazda z nas boi sie niewiadomej. Ale jak poszukasz na
              forum watkow o laparo, to znajdziesz wiekszosc pozytywnych wypowiedzi. Jesli
              sie zdecydujesz, bede goraco trzymac kciuki!
              Gdybys jeszcze cos wiecej chciala wiedziec, to pytaj smialo!
              Pozdrawiam, Klara
              • madzia762 Re: @ po laparo 25.08.05, 14:44
                Dzięki. A ta histeroskopia to co to?
                Miałam tylko Hsg . Tak że laparo i histero przedemną.
                • klara_76 Re: @ po laparo 25.08.05, 15:07
                  Histeroskopia polega na wprowadzeniu kamery do jamy macicy. Wykonuje sie ja
                  rowniez w znieczuleniu ogolnym (na 99%) jako osobny zabieg, albo mozna ja
                  wykonac podczas tego samego znieczulenia co laparoskopia. Jesli lekarz
                  zaproponuje Ci od razu laparo+histero, to bedziesz miala "komplet" za jednym
                  zamachem, zawsze to jedno znieczulenie i jeden pobyt w szpitalu mnie, a moze
                  akurat cos to badanie wniesie.
                  • klara_76 Re: @ po laparo 25.08.05, 18:46
                    Madziu, jeszcze jedno, widzialam na watku o prl, ze leczysz sie w Krakowie. Ja
                    laparo z histero tez mialam w Krakowiesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka