Dodaj do ulubionych

jak to z tym estradiolem?

25.08.05, 22:12
jestem w trakcie stymulacji do ivf. Dzis 6 dzien. Wlasnie dostalam telefon of
lekarza (a wlasciwie to pielegniarki) i powiedzial ze moj estradiol jest 467
(hmm czego to ja nie mam pojecia) on jest zadowolony i podniosl dawke leku.
Tak sie zastanwiam czy ten estrdiol ma cos wspolnego z moim wydetym brzuchem?
Jak tak dalej pojdzie to punkcja bedziw w przyszlym tygodniu, bo juz teraz
pecherzyki 12-16mm.
Obserwuj wątek
    • marijohanna Re: jak to z tym estradiolem? 25.08.05, 22:18
      nie chce ci dawac falszywych informacji, ale na dojrzaly pecherzyk liczy sie po
      ok. 220-250 estradiolu. taki estradiol jak ty mialam przy dwoch dojrzalych
      pecherzykach. jak na 6 dc. to chyba niezle, bo na pewno bedziesz miala troche
      wiecej, nie??smile)
      • tekla12 Re: jak to z tym estradiolem? 25.08.05, 22:21
        Ale ten prognostyk ilości oocytów stosuje się dopiero przy pęcherzykach 16-18mm.
      • magdamajewski Re: jak to z tym estradiolem? 25.08.05, 22:22
        cos ja tutaj nie rozumiem to ten estradiol to 467 a pecherzykow jest okolo 10 w
        granicach 12-16mm i cala masa drobnicy ponizej 10mm (mam paskudne pco) to jaki
        ten estriadol powinien byc?
        I co z tym cholernym brzuchem??
        Nastepne podgladanko w sobote to sie zapytam ale tak to ciekawosc mnie zzera
        • ziutabezbuta Re: jak to z tym estradiolem? 26.08.05, 04:50
          Magda,
          Ja tez dzisiaj kopalam w internecie bo dostalam wyniki estradiolu. Znalazlam
          tutaj dosc obszerne i klarowne wyjasnienie.
          www.drary.com/a1.htm
      • ksara4 Re: jak to z tym estradiolem? 26.08.05, 18:23
        a jak ja mialam zawsze estradiol kolo 200 w 21 dniu cyklu, a teraz w 42 dniu
        cyklu na dzien przed @ mialam 20 to co to znaczy? najlepiej gdyby nic nie
        znaczylo...gin powiedzial, ze tamten cykl byl bezowulacyjny, ale w tym mam
        owulacje, pocieszcie mnie - olac tamten cykl i wynik? dodam, ze lykam od nowa
        bromek juz 2 tyg, a wczesniej przerwalam.
        • magdamajewski Re: jak to z tym estradiolem? 26.08.05, 18:26
          ja czytalam to co ziutabezbuta napisala i ciagle nie jestem pewna jaki on
          powienien byc, zeby 8-10 pecherzykow 12-16mm w 6 dc i cala masa drobnicy byla
          na dobrej drodze zeby byc dobrej jakosc zardkami. aha, zwiekszyli mi dawke leku
          wiec juz sama nie wiem co myslec.
          Jutro sie dopytam dokladnie.
    • ksara4 Magda 26.08.05, 18:26
      norma estradiolu w czasie owulacji to 34,0 -400 pg/ml a twoja jeszcze wieksza,
      czyli masz owulacje jak ta lala!!!!!!!!!!super!
      • magdamajewski Re: Magda 26.08.05, 18:28
        myslisz?
        ja to juz sie zamartwiam na zapas, bo boje sie ze jak ostatnim razem bede miala
        malo zardokow i do tego slabej jakosc.
        Tak na marginesie to te jejeczka zaczynaj uciska na pecherzsad i doslownie czuje
        je caly czas
        • ksara4 Re: Magda 26.08.05, 18:32
          ja nie mysle, ja wiem, wlasnie to przepisalam z moich wynikow, te normy tam
          byly wydrukowane, , zreszta oto wszystkie:
          faza folikularna 0 - 160
          owulacja 34,0- 400
          faza lutealna 27,0 - 246,o
          nieleczone po menopauzie 0 - 30
          leczone po menopauzie 0-93
          tabletki antykoncepcyjne 0-102,0
          wszystko pg/ml
          • marijohanna ksara... 26.08.05, 18:51
            to sa wyniki w "spontanicznych" cyklach. magda jest stymulowana do ivf, wiec
            estradiol jej jeszcze bardziej wzrosnie, ale wlasciwie jeszcze nie mozna nic nie
            powiedziec.
    • ksara4 Re: jak to z tym estradiolem? 26.08.05, 18:36
      Magda, chcij cos jeszcze bo sie rozpisalam, moze progesteron? jaki masz? smile
      • magdamajewski Re: jak to z tym estradiolem? 26.08.05, 18:37
        a tego to nie wiem jutro sie zapytam
    • zemfira.m Re: jak to z tym estradiolem? 26.08.05, 18:42
      Ja jutro idę na estradol.U mnie (długi protokół) mam dużo pęcherzyków, ale
      jakoś wolno rosną. lekarz powiedział, że lepiej wolno niż zbyt szybko. Mam
      zwiększoną dawkę do 3 amp. purogenu dziennie. Też już sobie wymyślam, czy one
      urosną i będą dobre?!
      • magdamajewski Re: jak to z tym estradiolem? 26.08.05, 18:56
        ja to juz na finiszu jestem i coraz bardzie sie martwie. Sama nie wiem co mam
        mylec bo ostatnio tez mi sie wydawalo, ze duzo tych pecherzykow bylo i go...
        bylo a teraz to tez mi sie wydaje ze jest duzo, a ile to sie okaze po punkcji
        • ksara4 Re: jak to z tym estradiolem? 26.08.05, 19:10
          Magda, jestes na finiszu na pewno, a meta to fasolka.Tylko jak bedziesz znowu
          lazic w przypadku - co nie daj Boze - plamienia to pojade i nie wiem co Ci
          zrobie, wiesz jak sie wtedy martwilam? bo u mni etakie plamienie tez sie zle
          skonczylo! bo nie lezalam, natomiast moja mam lezala i ma mnie smile)
          • magdamajewski Re: jak to z tym estradiolem? 26.08.05, 19:16
            niestety w tym przypadku czy bym lezala czy nie i tak bym pronila bo na 90 %
            zrodeki byly genetycznie uszkodzone (czytaj wyciagnieto je za wczesnie).
            tak widocznie mialo byc
            • ksara4 Re: jak to z tym estradiolem? 26.08.05, 19:26
              sad ja mialam ciaze biochemiczna sad tez podobno taka jest przy wadach
              genetycznych, a nawet czytalam, ze z winy niskiego progesteronu i zarodek sie
              zeslizguje ze scianek, nie moze sie zagnizdzic, dobra, porzucmy ten temat bo
              bede plakac.....
              • magdamajewski Re: jak to z tym estradiolem? 26.08.05, 19:28
                masz racje bo ja zaraz zaczne sie jeszcze bardzej zamartwiac.
                To z innej beczki.
                Probowalas tego partyzanta bo mnie to bardzo ciekawi.
                Mam tylko nadzieje, ze nikomu nic nie strzeli w krzyzychu od tych akrobacji, hi
                hi hi
                • ksara4 Re: jak to z tym estradiolem? 26.08.05, 19:31
                  nie probowalam, bo moj M wczoraj zjadl 5 mielonych na kolacje i nie mial sily :-
                  ) rano go dopadlam, ale tez na szybko bo szedl do pracy sad
                  • magdamajewski Re: jak to z tym estradiolem? 26.08.05, 19:33
                    to powinno byc wrecz owdwrotnie, po 5 powinien dostawc wiecej sily,
                    a jak tak to na niego dziala to na drugi raz dawaj na raty polowe przed seksem
                    a polowe po seksie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka