Gość: tosca IP: 212.160.141.* 27.06.01, 13:00 proponuej nowy watek - aby sluzyl w sprawach zw. z walka o lepsze traktowanie naszych problemow - czy mogloby tak nazywac sie nasze ew. stowarzyszenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iwona Re: stowarzyszenie IP: 212.160.79.* 27.06.01, 20:16 Bardzo trafnie i mnie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiak super pomysł 28.06.01, 13:38 Dobra, jestem za . Umieszczajmy tu unformacje potrzebne do działania. Tylko pewnie Rebasowi jest smutno, że w tytule nie ma " pro mater et fater". M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: super pomysł IP: *.tokfm.com.pl 28.06.01, 14:12 Sorry (((((( , głupek ze mnie. M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosca Re: super pomysł IP: 212.160.141.* 29.06.01, 13:21 ...fater et sui filius et puella ( nie wiem jak jest corka iwec niech bedzie po prostu dziewczynka..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REBAS Re: super pomysł IP: *.*.*.* 29.06.01, 13:35 Gość portalu: tosca napisał(a): > ...fater et sui filius et puella AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: stowarzyszenie IP: 217.97.178.* 29.06.01, 21:47 w takim tempie, to nasze stowarzyszenie zawiążą nasze wnuki Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiak Re: stowarzyszenie 30.06.01, 12:17 Aśka potrzybnych jest 15 osób . Ty i ja to dwie, gdzie reszta? Jet pare rzeczy, które trzeba zalatwić zakałdając stworzyszenie, ale to naprawdę nie jest trudne. Trzeba między innymi ułożyć statut, wybrać siedzibę, władze i przede wszystkim zarejestrować je.Ale przecież dałytbyśmy sobie z tym radę , codziennie organizujemy życie w domu. Problem polega tylko na tym, ze ( jak podejrzewam )to stowarzyszenie działałoby tylko do kolejnej ciąży każdej z członkiń. Jak któraś z nas doczeka sie upragnionego bobasa, przestsnie działać . Takie jest życie. Musimy się tez zastanowić jak to rozwiązać. jeśli nie bęzie chętnych, chętnie się do Ciebie Asiu dołączę. Na 100 procent.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: stowarzyszenie IP: *.pai.net.pl 30.06.01, 20:17 Małgosiu, to że członkinie zachodzące w ciążę przestaną działać, nie będzie stanowić problemu. Przy wzrastającej liczbie niepłodnych par, prawdopodobnie szybciej będzie nas przybywać niż ubywać. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: stowarzyszenie IP: *.avionmedical.com 02.07.01, 07:09 NO to chyba jasne, że jestem z Wami, bez względu na to jak sie skończy moja przyfoda . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: do Astry IP: *.avionmedical.com 03.07.01, 07:08 No to chyba czekamy na legitymacje związkowe)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola członkowstwo IP: 212.244.46.* 03.07.01, 08:40 Ja też! Ja też chcę! )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olivia Re: stowarzyszenie IP: *.tele2.pl 01.09.01, 21:48 cześć. Od 3 lat staramy sie z mężem o dziecko. Inseminacje nic nie dały więc zrobiliśmy In Vitro, Niestety dwa tygodnie temu poroniłam w g... Szpitalu Praskim (wszystkim odradzam to miejsce). Chodzi o to, że nie czuję się ciekawie i jestem zainteresowana waszym stowarzyszeniem. Jeśli oczywiście mogę? Czy mogę dostać więcej informacji na ten temat? Moj adres operka@euronetworldwide.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: stowarzyszenie IP: 212.244.46.* 03.09.01, 08:23 Olivka, zdarzyło Ci się coś najgorszego... Ale wygadaj się na Forum, będzie Ci lżej - Małgoś też straciła dziecko w 13 tyg. ciąży. W spr. stowarzyszenia spotkamy się na sabacie 30 wrz. - przybywaj! Cele stowarzyszenia Hathor ujęła w wątku - statut stow. na rzecz leczenia niepł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: stowarzyszenie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 11:55 kolejna osoba, ktora jest za to ja Pewnie, ze musimy cos zrobic same bo pewnikiem zaden facet z zadnej instytucji panstwowej sie problemem nie zajmie. Jedny problem o ktorym nasi politycy potrafia rozmawiac w trakcie kampanii to aborcja a o nieplodnosci to sie w tym kraju nie mowi, bo leczenie nieplodnosci jest bardzo bardzo be. Zrobmy cos my i nasi mezowie moze ktos poslucha w koncu 20% par w wieku rozwojowym - nie wiem ile tego dokladnie bedzie w skali kraju, ale chyba wiecej niz poslow w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiak lista 03.07.01, 19:27 Aśka, Ola, Astra, Marta i ja . Tyle na razie naliczyłam chętnych do założenia stowarzyszenia. Potrzeba jeszcze 10 osób. Jak się zarejestrujemy, bedzie można pisac oficjalne pisma i w ogóle będzie można więcej zrobić. Nikt nie ma czasu , ale sądzę, ze w tym przypadku warto. Teraz jest sezon ogórkowy, nic się nie dzieje, to dobry czas na działanie. Każda tv będzie chciała zrobić na ten temat materiał. Dziewczyny, do walki...... M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka spotkanie IP: *.pai.net.pl 03.07.01, 21:27 A co Wy na to, żeby się spotkać? Dla Poznania, Warszawy i Łodzi najsprawiedliwiej będzie chyba we Włocławku. No tak ale jest jeszcze Szczecin. Macie jakieś pomysły? PS. Marta, cieszę się, że jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiak Re: spotkanie 03.07.01, 21:37 A jest we Włocławku jakaś dobra kafeja? Pytam, bo uwielbiam caffe latte.Jestem za Asieńko. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: spotkanie IP: *.avionmedical.com 04.07.01, 07:01 A może tak w połowie drogi pomiędzy Warszawą a Szczecinem? No to chyba wypada na Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: spotkanie IP: 212.244.46.* 04.07.01, 08:45 Poznań! Poznań! Jestem za! Do Poznania mam 2x bliżej niż do Warszawy. )))) A z W-wy ekspresem jedzie się 3 godziny. Możemy się spotkać na Dworcu Głównym, a z tamtąd Was zaprowadzę na Rynek (mnóstwo kafejek). Włocławka dobrze nie znam, ale ok 10 km od Włocławka jest Ciechocinek, może Tam? Będziemy wdychać solanki i rozmawiać na poważne tematy(?!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosca Re: spotkanie IP: 212.160.141.* 04.07.01, 10:12 w takim razie od razu ustalmy, ze spotkamy sie nad morzem w sopocie - przeciez jest LATO jestem stamtad, w wie tylko na zeslaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: spotkanie IP: 212.244.46.* 04.07.01, 11:14 Sopot? to ja odpadam, bo urlopu już nie dostanę (wykorzystałam w maju)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: spotkanie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 13:50 Dziewczyny, a nie daloby sie bez spotkania. Ktora odnajdzie ustawe o podpisie elektronicznym, moze da sie to zrobic wirtualnie? Jest tutaj jakis informatyk?? A ja w piatek jade nad morze i wracam za tydzien, mmmmm Jeszcze jedno? Moze sie damy wyslac przez naszych doktorow do jakiegos sanatorium? Moze sie uda naciagnac wstretna Kase Chorych. Skoro Departament Ubezpieczen Spolecznym MZiO pisze, ze refundowane sa koszty leczenia nieplodnosci, a leczenie sanatoryjne to w koncu jeden ze sposobow, tak samo dobry jak cala reszta proponowana przez MZiO (ale jestem wstretna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Centaur Re: spotkanie IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 01.02.03, 22:16 Ciechocinek od Wloclawka jest oddalony o ok. 40 km a nie 10 www.ciechocinek.pl oficjalna strona miasta www.ciechocinek.biz strona miejska bdb. m. in. forum dyskusyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka szczegółów cd. IP: *.pai.net.pl 04.07.01, 19:57 Skoro doszedł nam Sopot, to proponuję spotkanie w BYDGOSZCZY (Szczecin i Warszawa po 250 km, Sopot i Łódź po 200 i Poznań jakieś 130). Termin 21 lipca (sobota) koło południa (proponuję przestudiować rozkłady jazdy PKP i PKS). Czy komuś w ogóle pasuje? )) PS1 A tak w ogóle to mi się marzy takie spotkanie na caaaaaaaały weekend. PS2 Marta, czy Ty wiesz jak niebezpiecznie jest podróżować samemu w pociągu? I chcesz mnie na to narazić????? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiak Re: szczegółów cd. 05.07.01, 16:24 Musze sie skonsultować z moim najdroższym, bo w tym czasie beziemy na urlopie. Ale może uda mi się porzyjechać na jedne dzień. Odezwę się, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka do Małgosi IP: *.pai.net.pl 05.07.01, 20:54 Wychodzi na to, że zapał dziewczyn minął. Czułam, że tak będzie jak przejdę do konkretów . Małgosiu, w takim układzie mamy ułatwione zadanie. Napisz, kiedy wracasz z urlopu, to dogadamy się w kwestii terminu i miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Małgosia i Asia! IP: *.avionmedical.com 06.07.01, 07:29 Ojej nie mówcie że zapał minął TYle,że bardzo trudno umawiać się na odległość, tym bardziej,że mieszkam jeszcze 120km za Szczecinem. Gdybyście to przesunęły o tydzień (28.07) to byłoby spoko. Zaczynam urlop.Mogę jechać choćby do Warszawy!(Ale wole bliżej) Buziaczki A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: do Aśki IP: 212.244.46.* 06.07.01, 09:04 Czemu sądzisz, że zapał nam minął? Padło tyle propozycji, że nie wiadomo co wybrać. Osobiście wolę jechać do miasta, które któraś z nas zna, żeby się nie włóczyć bez sensu... Czy Bydgoszcz ktoś zna? Bo ja nie... Jeśli to będzie sobota lub niedziela, to będę, ale gdzie się spotkamy? W którym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacha Re: do wszystkich IP: 195.205.13.* 06.07.01, 10:32 Witam. Wczoraj w Warszawie u "Mamy" odbylysmy kolejny sabat. Rozmawialysmy o Stowarzyszeniu, ale nie uradzilysmy zbyt wiele. Jest duzo pytan i watpliwosci, ktore wymagaja zastanowienia, rozmow i konsultacji. Mysle wiec, ze w tej sprawie niezbedne sa wszystkie glosy za i przeciw, no i przede wszystkim jak udzielone tutaj na Forum, no i koniecznie spotkanie. Szkoda troche rozpraszac nasza energie przynajmniej na tym etapie na male spotkania. Najlepiej byloby sie spotkac w duzej grupie no i w takim miejscu, gdzie nie tyle jest blisko co sa dobre polaczenia. Zastanowcie sie nad tym. Ta Warszawa wcale nie jest taka okropna, no i latwo stad wyjechac. POwstal natomiast wstepny pomysl spotkania sie z psychologiem. W grupie. Pomysl o tyle dobry, ze nasze dobre rady nie zawsze sa odpowiednie, same mamy rozchwiane emocje i rozne nastroje a to tego by komus pomoc trzeba troche dystansu. Gdyby ktos mial pomysl kto to moglby byc to oczywiscie dajcie znac. W grupie naprawde jest latwiej. Ja oczywiscie tez zglaszam swoj akces do stowarzyszenia (fundacji - wszystko jedno). Serdecznie pozdrawiam, szczegolnie Ole i Tosce, bo dawno sie z nimi nie "slyszalam" (czytalam). B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacha Re: do wszystkich o psychologu IP: 195.205.13.* 06.07.01, 10:44 Do: Mamy, EwyP, Rebasa, Hathor, Agi i Malgosi w sprawie psychologa. Proponuje na poczatek wejscie na strone http://ipszierciadlo.republika.pl Sory, ze jestm natretna z tym Zwierciadlem, ale skoro beda pisac o nas to moze im zaproponowac w ramach Instytutu psychospolecznego sformalizowanie grupy i udostepnienie pomocy psychologicznej. Jesli bedziecie za to rozpooczniemy dzialania. Serdecznie pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiak Re: do wszystkich o psychologu 06.07.01, 19:37 Ja zadzwonię do zaprzyjażnionego psychologa, który u nas prowadzi audycje. Jest podobno znany w śodowisku. Nazywa się Piotr Zaremba. Co do naszej działlności to chyba tak jak pisze bacha , będzie najlepiej jak każda z nasz napisze jak sobie to wyobraza. Generalnie trzeba działać , chociażby po to, żeby było jak najmniej takich nastrojów jak Lucii. Spotkanie, ustalcie datę, mnie pasuje ten 28- 29 lipca . Jestem do wtorku, czekam na lisciki. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Do Bachy i wszystkich IP: *.pai.net.pl 07.07.01, 09:43 Nikt nic do Warszawy nie ma. Problem w tym, że Astra ma rzeczywiście kawał drogi. Tosca też nie najbliżej. Może warto by było pomyśleć o zorganizowaniu jakiegoś noclegu dla tych najdalej mieszkających? Pewnie, że najlepiej by było się spotkać w większym gronie. Dlatego zachęcam do uczestnictwa w spotkaniu osoby, które są biernymi uczestnikami naszego forum. Jak również proponuję zainteresować inicjatywą tych, których znamy i wiemy, że nie mają dostępu do internetu. Jeśli chodzi o termin, to ostatni weekend lipca jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Do Bachy i wszystkich IP: 212.244.46.* 09.07.01, 08:29 Basiu, podaj adres na jaki mam wysłać ziółka Rezerwuję ostatni weekend lipca, mam nadzieję, że się spotkamy, gdziekolwiek by to było. ..... i znów mam ten pierwszy, okropny dzień w miesiącu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacha Re: Do Oli i wszystkich w sprawie Stowarzyszenia IP: 195.205.13.* 09.07.01, 10:06 Kazda z nas ma taki dzien. Niestety. Mam nadzieje, ze to sie kiedys skonczy, przynajmniej na jakis czas. Chcialam natomiast wrocic do pomyslow Stowarzyszenia. Ola poddala kiedys pod rozwage zalozenie strony internetowej i to wydaje mi sie na razie najlepszym rozwiazaniem problemu siedziby Stowarzyszenia. Nie musielibysmy w ten sposob korzystac z forum innych portali, a nasza strona skupila by wszystkich piszacych gdzies na innych stronach. Bylo by nas w ten sposob duzo wiecej. Latwiej tez byloby nas znalezc. Strona rozwiazuje takze problem kontaktu z nami. Na spotkaniu zastanawialysmy sie bowiem nad taka np. sprawa jak dyzury telefoniczne i ewentualne rozmowy z osobami szukajacymi pomocy. Na Forum zwykle ktos jest, w kazdej chwili mozna zapoznac sie z wypowiedziami poprzedniczek, nasze numery prywatne tez mozna tam podac. Przelamie to pierwsza bariere, a i pomoc bedzie bardziej wszechstronna. POzostaje wiec problem zalozenia strony, co pewnie bedzie mniej kosztowne niz wynajmowanie jakiegos lokalu. No i trzeba sie zajac strona prawna i formalnosciami, ale to juz pozostawiam tym, ktorzy sie na tym znaja. Kolejne spotkania trzeba planowac jednak na weekend, bo i frekwencja bedzie wieksza. Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: w sprawie Stowarzyszenia IP: 212.244.46.* 09.07.01, 12:41 No właśnie, może zacznijmy od strony internetowej {niestety nie mam nikogo, kto by nam ją zrobił }, następny krok to nieformalne stowarzyszenie. Bo jeśli formalne to należy zarejestrować w sądzie, a to są opłaty (nie małe). Ale pierwsze i najważniejsze to nasze wspólne spotkanie - wtedy ustalimy szczegóły. No to gdzie się spotykamy? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiak do Oli 09.07.01, 19:08 " niósł ślepy kulawego" - jak ja mam Cie pocieszać jak sama przeżywałam kilka dni temu dokłądnie to samo. Taki stan trwa zawsze kilke dni, a potem pojawia się nadziej, kolejne zabiegi, badania, trzeba wierzyć, ze się uda. Uszka do góry. Czekam na spotaknie.M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Plan spotkania IP: *.pai.net.pl 09.07.01, 21:07 1. Wypłakujemy się sobie w ramionach i wylewamy wszystkie żale (ale nie dłużej niż pięć minut, bo pozostałe punkty szlag trafił). 2. Piszemy list do MZ (na razie jako nieformalne stowarzyszenie). 3. Projektujemy stronę www (zanim ktoś ją zrobi, musimy wiedzieć, co chcemy, żeby na niej było). Proponuję zabrać ze sobą swoje wyniki w celach analityczno-porównawczych . To na czym stanęło? Warszawa, Dworzec Główny, 28 lipca, koło południa? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiak Re: Plan spotkania 09.07.01, 21:11 Asiu, nie pisąłam o Warszawie, bo nie chciałam byc posądzona o sprzyjanie stolicy, ale moze to naprawde najlepsze miejsce? Jeśli jednak ustalicie coś innego, zgodze się. Dajmy sobie czas do końca tygodnia, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Plan spotkania IP: 212.244.46.* 10.07.01, 08:39 Dzięki Małgosiu... No cóż, może być Warszawa - choć wolę Poznań. Jest jakiś charakterystyczny punkt na Dworcu C. gdzie mogłybyśmy się spotkać (no i gdzie łatwo trafić)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaP Re: Plan spotkania i miejsce IP: *.cofund.org.pl 10.07.01, 13:37 Witajcie Dziewczyny te z Warszawy i poza, Moje szczęście czyli REBAS ponownie powiedział, że pójdzie myć samochód. Mieszkamy niedaleko dworca centralnego (6 przystanków tramwajem bezpośrednio z dworca). Zawsze to lepiej porozmawiać w zaciszu domowym a nie przy kawiarnianym stoliku. Zapraszam Was na kolejny szerszy sabat - czekam na propozycje terminu. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiak Re: Plan spotkania i miejsce 10.07.01, 13:51 Zgadzam się, moza na początku zróbmy spotkanie u Ewy, a potem w Poznaniu, póżniej w Krakowie i tak zjeździmy całą Polskę. Ale poważnie- Ewa ma świetne miszkanie, bo jest duże i ma kuchnię, w której można swobodnie gadać. Ma też kotka, który włazi na kolana i na pewno nie przenosi toksoplazmozy. Jestem za spotkaniem u Ewy. Proponuję 29 - oststnia niedzielę lipca . Do wtedy mam urlop, a jak zrobimy później, na pewno nie będę mogła w weekend, bo w kazdy pracuję. To co, zgadzacie się. Zależy mi na decyzji, bo potem kontakt będzie utrudniony. Rety, biorę 2 tabl. CLO i jestem jak wielki pan pizza z amerykańskiego filmu, czuję, ze zaraz pęknę. M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: Plan spotkania i miejsce IP: *.avionmedical.com 10.07.01, 14:27 A potem w Świnoujściu- koniecznie, bo woda w morzu wyjątkowo ciepła. Mi pasuje.Mam urlop. Ubiorę się jaskrawo ( tabliczki na szyi z napisem Astra) żebyście mnie znalazły na dworcu bo sama na pewno się zagubię. Ostatnią barierą do przebrnięcia jest mój mężulek. To będzie ciężka batalia o samodzielną podróż. ( No cóż Stary Zazdrośnik). MAłgosiu! mnie też kiedyś faszerowali CLO i też czułam się jak balonik. Współczuję. A tymczasem czuję się jak Ola. Są takie dni w miesiącu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosiak To co, spotykamy się? IP: 213.158.195.* 10.07.01, 15:18 Astra, cieszę się, że przyjedziesz. To tak ekscytujące jak pierwsza randka )))))))))) Mogę Cię odebrac z dworca, bo i tak przyjeżdżam tam kolejką. Wiem gdziemieszka Ewa, więc nie będzie problemu. W sumie to nie mja sprawa, ale skoro nie msz co zrobić z mężem, może go zabierz do Warszawy. Rebas na pewno się ucieszy, nie sądzisz Ewo? Moge przenocować Was jak będziecie chcieli przyjechac na dłuzej. Mamy wygodna kanapę w salonie i 2 psy do głaskania. Czekam na odpowiedź, jestem dziś do 18 00. potem free time, więc odpiszcie. M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaP Re: Do Malgosi, mężów i dziewczyn IP: *.cofund.org.pl 10.07.01, 15:32 U nas w budynku na dole są dwa bary więc panowie mogą porozmawiać na osobności przy piwku. Rebas na pewno się ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Do mężów i dziewczyn IP: 213.158.195.* 10.07.01, 15:40 Dzięki Ewo za wsparcie.Rozumiem, ze jesteśmy umówione. Jeśli coś by sie zmieniło, rozumiem, ze zawiadomicie mnie. Ale raczej nic nie zmieniajcie.To ja się chyba żegnam, będę tęsknić przez te 2 tygodnie. Jak wrócę, wszystko mi opowiecie, mam nadzieję. Pa, życzę wam dużo płodnych dni i ruchliwych plemników. Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Do Malgosi, mężów i dziewczyn IP: 212.244.46.* 10.07.01, 15:41 Ewa, to jest cudowna wiadomość (o tym barze) - może więc wyciągnę swojego męża... A jak sama będę, to ktoś mi pomoże się odnaleźć w W-wie? Sorry - Was odnaleźć. Bzdury jakieś piszę, ale wybaczcie... Małgosiu - a nie może być 28. VII? Bo jak zabalujemy to nie będę miała czym wrócić - a w poniedziałek do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaP Re: Do Malgosi IP: *.cofund.org.pl 10.07.01, 15:59 Małgosiu, rzeczywiście 28 może być lepszy dla dziewczyn spoza W-wy, zawsze wtedy można wrócić w niedzielę. Co Ty na to i czy Twój "Śmietanowy Miś" da się namówić na piwko. Może dobrze by było żeby nasze polówki też pogadały i zobaczyły na czym to polega. Mam Twoją komórkę więc w razie czego będę dzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REBAS do mężów i nie tylko.. IP: *.*.*.* 10.07.01, 16:07 Na piwo zawsze można iść (piwo z bitą śmietaną) a jak będzie padał deszcz lub fantazja dopisze to idziemy z panami na „dzikie baby” jak nie można inaczej to chociaż sobie pooglądamy…. Oczywiście miłe panie żartowałem, jeśli panowie chcą pogadać to ja jestem naprawdę za. Mam pytanie do panów. Co i czy myśleli o dawcy (temat bomba – uwaga na odłamki, mogą boleć) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia good boy IP: 213.158.195.* 10.07.01, 16:28 Rebasie ,Ty to masz siłę przebicia. Będe na urlopie namawaić mojego śmietanowego misia na zwierzenia z Tobą i mężem Oli. Jeśli chodzi o dawcę ( nasienia rozumiem), mój dawca powiedział, ze gdyby zaszła taka potrzeba, od razu by się zgodził. Ja tak samo, gdyby okazało sie, ze moja komórka jest zła, na pewno stanęłabym na uszach i nie tylko , ze by znaleźć panią, która mi odda komórkę. Rozumiem, ze ogólnopolski sabat czarownic w Warszawie zwołany ( na 28 lipca). Przybywajcie. Małgosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia no to jesteśmy umówieni IP: *.tokfm.com.pl 10.07.01, 17:12 28 lipca w sobotę. Ewa będzie mózgiem sabatu, ja oferuję odebranie z dworca i dowóz na miesjce. Spadam na wieś, moze uda mi się odezwać, będę tęsknić z tymi naszymi " zbukami", " śluzami" itd. Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: no to jesteśmy umówieni IP: 212.244.46.* 11.07.01, 08:35 Pozostaje tylko godzina... tak naprawdę nie wiem czy uda mi się wyciągnąć moją Drugą Połowę, bo generalnie On nie lubi rozmawiać na ten trudny temat (i tu ukłony w stronę Rebasa - bo jak się okazuje należy do nielicznych...). Kiedy pisaliśmy odpowiedzi na pytania p. redaktor ze "Zwierciadła" - ja się rozpisałam na 2 str. a on po jednym (!) zdaniu na każde. Poprostu taki jest, nikomu się nigdy nie skarży (nie mówi o tym i o innych problemach) - tylko ze mną, czasami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: no to jesteśmy umówieni IP: *.kul.lublin.pl 11.07.01, 08:54 Kochane! Czy to spotkanie może się przedłużyc jednakowoż z 28 na 29!?!? Ja bardzo bym chciała dołączyć do sabatu. Zrobię wszystko by "zlecieć" z gór na niedzielę (sobota u mnie odpada). Jeśli wytrzymacie (he, he) do niedzieli, to czy mogę wpaść ok. 12-stej? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaP Re: godzina IP: *.cofund.org.pl 11.07.01, 09:04 Dziewczyny spoza Warszawy, mam propozycję, ustalcie odpowiadającą Wam godzinę i dokładny dzień (28/29), my z Warszawy dostosujemy się. Przysyłajcie informacje która Wam odpowiada, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: a moze jednak niedziela lub dwa dni ? IP: 217.153.35.* 11.07.01, 09:13 Chętnie bym sie dolączyła do "ogolnopolskiego" spotkania, ale niestety w sobote 28 nie mogę być w W-wie (uroczystosci rodzinne w Łodzi). Wiem, ze dla osob spoza W-wy sobota jest pewnie lepsza, wiec nawet nie probuje wywierac nacisku na zmiane tego dnia. Jesli jednak inicjatywa Kasi o probie 2-dniowego zlotu ma jakies szanse powodzenia, to chetnie dolacze w niedziele. Wtedy, o ile nie byloby to zbyt uciazliwe, jedna (lub wiecej osob) z W-wy (moze EwaP, jesli byłaby w stanie) bylaby "łącznikiem". NIe naduzywając Ewy uprzejmosci (i Rebasa cierpliwości - bo ile mozna pic piwo ?) w niedziele moge zaprosic do siebie - nie jest to centrum, ale dojechac mozna. Pewnie lepiej by bylo wszystko za jednym razem, ale jesli w naszym gronie nie uda sie wszystkim ustalic jednego terminu, to moze ten dwudniowy zlot bedzie mial jakas szanse powodzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaP Re: a moze jednak niedziela lub dwa dni ? IP: *.cofund.org.pl 11.07.01, 09:26 Dziewczyny, to może lepsza będzie niedziela, ale godziny przedpołudniowe. Możemy wtedy umówić się kilkoma samochodami z Warszawy i wyskoczyć na zieloną trawkę (gryla) jak będzie pogoda. Wtedy wieczorem możecie wrócić do domu, żeby w poniedziałek stanąć na stanowisku roboczym. Ci Wy na to???? Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: a moze jednak niedziela lub dwa dni ? IP: *.kul.lublin.pl 11.07.01, 09:35 Jak najbardziej za... zwłaszcza za tym grylem... Ewo - szefowo - przesyłam Ci mailem mój tel. kont. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaP Re: to znaczy niedziela IP: *.cofund.org.pl 11.07.01, 09:42 No, no - żadna szefowa, nawet z wysługi lat.... Niedziela, 10 czy 11 czy ?????- co Wam odpowiada???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: to znaczy niedziela IP: 217.153.35.* 11.07.01, 10:55 - To ja tak troche namieszalam z tą niedzielą, wiec ja się nie wypowiadam. Poczekajmy – powiedzmy do piątku rano - az wiecej dziewczyn sie wypowie. W końcu byla już ustalona sobota, która pasowała większości, więc z powodu mojej nieobecności nie ma co burzyc planów – zawsze kogoś nie będzie. Ja się już wypowidam - jestem za niedzielą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaP Re: termin IP: *.cofund.org.pl 11.07.01, 11:42 OK. Agnieszko czekamy do piątku na opinie na temat preferencji terminu, piszcie. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: termin IP: 212.244.46.* 11.07.01, 11:52 o.k. niedziela 29/07/2001 około 11.00 będę no będę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania dziś do Was dołączyłam IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 01:12 Choć od 2 lat borykam się z moim losem, to oprócz męża nie znalazłam nikogo z kim odważyłąbym szczerze porozmawiać o moim problemie. Boję się presji społeczeństwa (pytania typu a dzieci kiedy macie zamiar mieć?)i braku zrozumienia. Ale dziś widzę , że znalazłam oparcie w Was wszystkich. Będę zaglądała na forum jak tylko to będzie możliwe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka DO AGI - lipcowe spotkanie IP: *.pai.net.pl 14.07.01, 19:26 Aga, czy będziesz jechała na spotkanie z Łodzi? Jeśli tak, to chętnie się z Tobą umówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: DO Aśki - lipcowe spotkanie IP: 217.153.35.* 16.07.01, 08:00 Jesli termin spotkania bedzie ustalony na niedzielę, a wszystko na to wskazuje, to będę jechala z Łodzi do W-wy w niedzielę rano, więc nie ma problemu, żebyśmy razem pojechali. Z tym, że już później w W-wie zostaję, więc drogę powrotną będziesz musiała sama sobie zorganizować (pociągi jezdzą co godzina). Napisz do mnie się umówimy - agramav@poczta.gazeta.pl lub zadzwon 602 673 266. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Mamy doktora po swojej stronie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 13:20 Dziewczyny!! Jestem z Lodzi. Bylam dzisiaj u mojego doktora. Pokazalam mu pismo jakie Aska dostala z Ministerstwa, powiedzialam o tym co planujemy. Sam z siebie powiedzial ze jezeli cos to jest w stanie nam pomoc - nawet bardzo chetnie. Co wy na to. Wybieram sie do Wa-wy z mezem, tylko powiedzcie mi dokladnie sobota czy niedziela? A teraz poszukajcie prawnika i kogos od projektowania stron www - chociaz jak pogadam z kolega. Gdzies jest serwer, ktory za darmoche udostepnia miejsce roznym stowarzyszeniom i grupom spolecznym - tylko musze go znalezc bo nie pamietam jak sie zowie. martak@polbox.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Mamy doktora po swojej stronie IP: 212.244.46.* 17.07.01, 14:56 To jest bardzo dobra wadomość... trzeba ją dobrze wykorzystać (ale to na spotkaniu). Serwerów z darmowymi www jest jak "mrówków" (np. Onet-jeden z większych), trzeba nam tylko gościa od tworzenia stron, a z tym mamy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Mamy doktora po swojej stronie IP: *.pai.net.pl 17.07.01, 18:58 Chodzi mi po głowie taka nieśmiała myśl, żeby ... zaprosić przychylnego nam pana doktora na nasze spotkanie. Oczywiście nie w celu zasypania go pytaniami związanymi z grzybkami czy leniwymi plemnikami. Chodzi raczej o to, by nam pomógł napisać list do MZ podsuwając argumenty od strony medycznej. Moglibyśmy wspólnie podyskutować o przyszłej działalności naszego stowarzyszenia. A kto wie, może dałby się namówić, by udzielać porad medycznych na naszej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Mamy doktora po swojej stronie IP: 217.153.35.* 18.07.01, 11:28 Osobiście uważam, że dopóki w swoim gronie nie wypracujemy dokładnie tego co chcemy stworzyć i osiągnąc, to nie ma co zawracac głowę lekarzom. Miałyśmy już podobne dwa spotkania w W-wie, w węższym gronie, i choć trwały one pare godzin, nie udało nam się nic konkretnego ustalić, bo "jak się do siebie dorwałyśmy" i zaczęłyśmy wymieniać jeszcze wiele info nie poruszonych na forum, to tak właśnie przeleciał ten czas. Podejrzewam, że teraz może być podobnie, a jeśli nawet uda nam się konkretnie porozmawiać o zorganizowaniu CO DALEJ, to między nami mogą też być różnice zdań, więc najpierw przetrawmy to we własnym sosie, a potem przedstawmy gotową propozycję lekarzowi czy innym przychylnym. A tak z ciekawośći, co to za lekarz ? Marta, jeśli nie chesz ujawniać go publicznie, to napisz do mnie na priva (agramav@poczta.gazeta.pl) - jestem ciekawa, bo środowisko łódzkie jest mi bliskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacha Re: Spotkanie IP: 195.205.13.* 18.07.01, 14:16 Potwierdzam swoja obecnosc w niedziele i juz bardzo sie ciesze. Pozdrawiam Bacha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Mamy doktora po swojej stronie IP: *.pai.net.pl 18.07.01, 22:36 Tego się właśnie obawiam, że nasze spotkanie będzie polegało wyłącznie na wymianie doświadczeń. A przecież od tego mamy forum. Uważam, że skoro już nam się udało skrzyknąć w dużej ilości (nie wiadomo, kiedy ponownie tego dokonamy), to powinniśmy wykorzystać to na rozwiązanie takich problemów, których nie da się rozwikłać lub jest to utrudnione za pośrednictwem forum. Dlatego właśnie pomyślałam, że obecność lekarza zmobilizowałaby nas do konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaP Re: Mamy doktora po swojej stronie???? IP: *.cofund.org.pl 19.07.01, 08:28 Też mi się wydaje, że z tym lekarzem to za wcześnie (a w ogóle kto to jest? Czy specjalizuje się w temacie). Obawiam się, że jak dorwiemy lekarza to na pytaniach do niego skończy się sabat. Na poprzednich spotkaniach rozpoczęłyśmy kilka wątków nad którymi miałyśmy się zastanowić. Podstawowe pytanie co chcemy robić i w jakim celu. I do póki na nie odpowiemy i nie określimy konkretnych zadań będziemy rozpraszać się na różne pomysły. Najpierw musimy wiedzieć co chcemy od lekarza a potem go zapraszać, podejrzewam, że jak będziemy silną grupą to znajdzie się nie jeden, który chętnie z nami porozmawia. Hathor nawiązała rewelacyjny kontakt z mediami ale też najpierw musimy ustalić po co nam oni. Pojawił się również temat sponsoringu przez firmy farmaceutyczne oraz współpracy ze sprawdzonymi klinikami. Jak widzicie na razie mamy wiele rozpoczętych wątków i trzeba ustalić, gdzie idziemy, żebyśmy nie wyszły na stado rozhisteryzowanych bab. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Mamy doktora po swojej stronie???? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 10:11 Wyjasniajac: tak lekarz jest w tzw. temacie, ma juz troche dzieci na swoim koncie. To ze za wczesnie zeby go do konca wplatywac w nasze pogaduchy to calkowita racja. Jak dojdziemy do konkretow wtedy spokojnie mozna go spytac o medyczna strone roznych rzeczy. Poza tym na spotkaniu i tak sie wszystko rozjasni, dojdziemy co najpierw, i co dalej - tak mi sie przynajmniej wydaje. Kontakty z mediami tez sie przydadza - bez tego nikt nie bedzie chcial nas sluchac. To tyle. Marta Odpowiedz Link Zgłoś