askad2 02.12.05, 15:00 Kiedy wykonuje sie laparoskopie przed owulacja czy po ? a moze to obojetne ? Aska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moni27 Re: kiedy laparoskopia??? 02.12.05, 20:53 Jak to po miesiączce??????????? Ja miałam w 14 dc. A swoją drogą dziś jest 36 dc a @ nie ma. Coś mi zepsuli???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: kiedy laparoskopia??? 04.12.05, 08:43 Słyszałam opinię, że po misiączce, przed owulacją, aby nie zaszkodzić ewentualnej owulacji i zapłodnieniu w tym samym cyklu. -------- A Dzieciątko przyszło jesienią... Odpowiedz Link Zgłoś
rafulka Re: kiedy laparoskopia??? 05.12.05, 07:59 Dokładnie. Po przy laparoskopii najczęściej udrażniają jajowody, przekłuwają pęcherzyki etc. i bardzo często laseczki zachodzą w ciążę jeszcze w tym samy cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
1polo Re: kiedy laparoskopia??? 05.12.05, 21:20 Moj gin tez powiedział ze tuz po miesiaczce, najlepiej w pierwszym tyg jak tylko skończy się krwawienie, gdyż wtedy jest mała błona (endometrium) a jak jest duża to lepiej żeby nie wykonywać.Więc tak żeby to zawsze było przed owulacja, w pierwszej fazie cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: kiedy laparoskopia??? 11.01.06, 13:00 Laparoskopie wykonuje sie do 10 dnia cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: kiedy laparoskopia??? 11.01.06, 20:05 kasiaaa85 napisała: > Laparoskopie wykonuje sie do 10 dnia cyklu. To nie jest reguła, niektóre osoby jeszcze plamią w 10 d.c. np. ja Najlepiej zrobić laparo przed owulacją ale często lekarze robią laparo w dowolnym dniu cyklu. Ważne jest aby w tym czasie przed laparo "uważać" ze staraniami Pamiętam jak miałam mieć hsg w 16 d.c. (co wypadało w poniedziałek) to nie chcieli mnie wypisać na przepustkę do domu na weekend bo sobie dziecko zrobimy - szokkkkkkkkk !!! Czasami traktują nas jak dzieci ******** 51 cykl starań i nie poddaję się ..... 23 stycznia laparoskopia Odpowiedz Link Zgłoś