Dodaj do ulubionych

Witam wszystkich

11.01.06, 18:44
Jestem nowa na forum, choć wcześniej często czytalam wasze wypowiedzi. Bardzo
cieszy mnie to ze nie jestem ze swoim "problemem" i staraniami sama. To że
jesteście podnosi mnie na duchu. Mam 26 lat. Od sierpnia 2005 staramy sie
intensywnie o dziecko. Na razie 3 stymulacje Clo + Pregnyl po stwierdzeniu
dobrego pęcherzyka i Duphaston. 2 stymulacje bezskuteczne, teraz czekam na
miesiączkę ale test na mocz ujemny, i nie czuję żeby miał być dzidziuś. W
lutym mam pierwszą wizytę w klinice nieplodności.
Obserwuj wątek
    • 56at Re: Witam wszystkich 11.01.06, 18:48
      Cześć smile
    • agatka1606 Re: Witam wszystkich 11.01.06, 18:53
      Witaj w gronie kobiet oczekujących na swój Mały Cud.... My z mężem dwa i poł
      roku próbowaliśmy naturalnie, bez leczenia, a od dwóch miesięcy jestem na CLO,
      pregnylu i Duphastonie. A dziś wstrętna @ i kolejny ból rozczarowania. Madziu,
      nie jest łatwo, ale rzeczywiście świadomośc, że wiele z nas boryka się z tym
      problemem, pomaga przetrwać ten czas w jako takiej równowadze psychicznej,
      emocjonalnej. Pisz do nas zawsze, kiedy tylko potrzebujesz porady, pocieszenia,
      wsparcia, pomocy. Po to jest to nasze forum. Z całego serca życzę Ci pięknej,
      upragnionej dzidzi i duzo sił na trudny czas starań.
      • madziasm Re: Witam wszystkich 11.01.06, 20:05
        Super że jesteście. Do Agaty: Jesteśmy leczone podobnymi lekami więc jestem
        bardzo ciekawa w jakich dniach cyklu przyjmujesz Clo ,pregnyl i Duphaston i
        kiedy masz robione usg. My wcześniej także próbowaliśmy około roku tylko na
        Duphastonie ( brałam go bo po odstawieniu tabletek antykoncepc wogóle nie miałam
        miesiączek)Ja biore Clo od 3 miesięcy od 5-9 dnia cyklu 50 mg na noc potem usg
        -ostatnio w 14 i ponownie w 17 d.c i w 17 d.c Pregnyl 5000, a od 23 d. c
        Duphaston 2x 5 mg przez 10 dni.
        • agatka1606 Re: Witam wszystkich 11.01.06, 20:36
          No to się nam podobnie to leczenie układa, tylko owulację Ty masz później niż
          ja. Często tworzą mi się torbiele, wiec USG mam robione zawwsze w 2, 3dc, żeby
          przed podaniem CLO wykluczyć cysty. CLo biorę 2x dziennie po 50 mg, od 5 do 9
          dc. Pregnyl 10 000 j. w 13 dc. USG mniej więcej 11-12 dc. Duphaston najpierw 2
          x dziennie od 16 do 25 dc, teraz brałam 3 x dziennie. USG jeszcze raz ok 22-23
          dc, żeby podejrzeć jak mają się ewentualne torbiele. Na CLO reaguję dość
          dobrze, mam zazwyczaj 2 pęcherzyki z szansami na zapłodnienie, ale niestety
          jeden pęcherzyk robi się gigant i przekształca się w torbiel. Badań nasienia
          jeszcze nie mamy, ale wkrótce to nas czeka. Mój lekarz mówi, że jeszcze ten
          cykl stymulujemy, potem miesiąc przerwy i ewentualnie potem znów stymulacja.
          Dalej to już kładę się do kliniki i robimy wszystkie możliwe testy.
          Musimy trzymać się dzielnie dziewczyny. Kobiety to silne stworzenia, damy radę.
          Pozdrawiam Was wszytskie i ściskam. Dla Magdy uśmiechy ślę, kiedyś musi zdarzyć
          się nam szczęście...
          • agatka1606 DO Magdy i reszty dziewczyn też :-) 11.01.06, 22:11
            No to się nam podobnie to leczenie układa, tylko owulację Ty masz później niż
            ja. Często tworzą mi się torbiele, wiec USG mam robione zawwsze w 2, 3dc, żeby
            przed podaniem CLO wykluczyć cysty. CLo biorę 2x dziennie po 50 mg, od 5 do 9
            dc. Pregnyl 10 000 j. w 13 dc. USG mniej więcej 11-12 dc. Duphaston najpierw 2
            x dziennie od 16 do 25 dc, teraz brałam 3 x dziennie. USG jeszcze raz ok 22-23
            dc, żeby podejrzeć jak mają się ewentualne torbiele. Na CLO reaguję dość
            dobrze, mam zazwyczaj 2 pęcherzyki z szansami na zapłodnienie, ale niestety
            jeden pęcherzyk robi się gigant i przekształca się w torbiel. Badań nasienia
            jeszcze nie mamy, ale wkrótce to nas czeka. Mój lekarz mówi, że jeszcze ten
            cykl stymulujemy, potem miesiąc przerwy i ewentualnie potem znów stymulacja.
            Dalej to już kładę się do kliniki i robimy wszystkie możliwe testy.
            Musimy trzymać się dzielnie dziewczyny. Kobiety to silne stworzenia, damy radę.
            Pozdrawiam Was wszytskie i ściskam. Dla Magdy uśmiechy ślę, kiedyś musi zdarzyć
            się nam szczęście...
    • zona29 Re: Witam wszystkich 11.01.06, 20:13
      cześć Madziasm.my z mężem staramy się od czerwca 2005.też trafiłam na to forum .Ciesze sie razem a Tobą że nie jesteśmy same.Miałam dopiero pierwsze clo ,Ty widze że masz już 3 o klinice jeszcze nie myślałam ale wiem ze zmienie moją lekarke.Mam wrażenie że stoje w miescu(nie miałam jeszcze monitorigu) nawet nie wiem czy mam owu.Zapomniałam napisać że mam pco.Pisz co robisz i jak sie czujesz pozdrawiam
    • madziasm Re: Witam wszystkich 11.01.06, 20:15
      Dzięki za ciepłe słowa,dzień w którym dostajemy@ jest faktycznie okropny.
      Trzymaj się Agatko. Dopóki jej nie ma zawsze gdzieś tli się iskierka nadzieji. Z
      tego co piszesz wynika że dostajemy podobne leki. W jaki dzień cyklu je
      przyjmujesz? Ja biore Clo od 5-9 d.c, potem usg między 12-14d.c ostatnoi
      dodatkowe w 17d.c i w 17 d.c Pregnyl 5000 oraz Duphaston 5 mg 2x dz od 23 d.c
      przez 10 dni- ale czuje że tym razem też nic nie wyszło.
      • madziasm Re: Witam wszystkich 11.01.06, 20:21
        Sorry że się powtarzam ale dopiero uczę się poruszania po forum . Ja podobno mam
        owulację po Clo zawsze są na którymś z jajników dwa pęcherzyki do pęknięcia,
        dostaję Pregnyl ale na razie nic. Też mam PCO ale podobno nie takie typowe bo
        choć jajniki są licznie usłane pęcherzykam ito podobno nie są przerośnięte. To
        moja pani ginekolog skierowała mnie do kliniki niepłodności. Podejrzewa że może
        dodatkowo mam wrogośc śluzu szyjkowego na plemniki męża. Zobaczymy pierwsza
        wizyta na początku lutego. Mamy też badanie nasienia. ogólnie dobre, tylko
        trochę zbyt mało ruchu typu A i B norma pow 50% a my mamy 40 %, liczba plemników
        i inne wartości w normie.
    • madziasm Re: Witam wszystkich 11.01.06, 22:37
      Jasne że kiedyś uśmiechnie się do nas szczęście. Ja zawsze mam dużo nadzieji
      podczas stymulacji i trochę po, a potem jak czuję że nic z tego i dostanę @ to
      mam doła. Moja pani ginekolog twierdzi że jeśli po 6 stymulacjach nie uzyska się
      ciąży znaczy to że jeszcze jest inna przeszkoda, że trzeba szukać dalej.
    • korlewna Re: Witam wszystkich 12.01.06, 09:27
      witam Cie cieplutkosmile
      I mam nadzieje, ze szybko zaczniesz przesylac fluidkismile
    • maja28 Re: Witam wszystkich 12.01.06, 10:45
      hej,
      u mnie konczy sie wlasnie 4 cykl z CLO:
      clo 5-9 dc, w 12 dniu USG i zastrzyk na pekniecie, od 14 dc progesteron (przez
      13 dni). dzis zrobilam test - negatywnysad wiec odstawiam progesteron i czekam
      na mestruacje. USG robie tez zawsze w 3-4 dc, zeby sprawdzic, czy nie ma
      torbieli. po clo rosna mi zwykle 2 pecherzyki, ostatnio nawet 3. stymulacje
      mozna robic max. 6 razy. juz nastawiam sie psychicznie na IVF. od 3 lat nie
      zabezpieczam sie, a swiadome strania zaczelam ok. 2 lata temu.
      pozdrawiam Was wszystkie - maja
    • madziasm Re: Witam wszystkich 13.01.06, 17:31
      Ciekawe dlaczego ja nie mam robionego usg przed podaniem Clo, żeby sprawdzić czy
      nie ma torbieli? Ale mam zawsze po stymulacji i jak dotad mi sie nie robiły, to
      może nie będą. U mnie 31 d.c jutro ostatni dzień Duphastonu i potem pewnie @
      niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka