24.02.06, 11:47
Przepraszam, że pisze do osoby, ale moze i problem jest ogólniejszy, a z
mira23 nie mam kontaktu mailowego.
Otóż mira23 w ktorymś wątku pisałaś, że po zdiagnozowanej w laparoskopii
niedrożności jajowodów masz mieć zabieg uplastyczniania jajowodów. Proszę
napisz, co to takiego i jak to wygląda. Czy to jakiś wynalazek nowy w
udrożnianiu, czy tylko ponowny kontrast? A może któraś z Was będzie
wiedziała..
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
M.
Obserwuj wątek
    • mira23 Re: do mira23 24.02.06, 17:47
      Witam
      Nie to nie ponowny kontrast. Gin mi tłumaczył to tak, że wytną mi odcinek
      jajowodu ze zrostem a reszte zszyją, tak mniejwięcej. Nie wiem na ile to jest
      skuteczne ale w moim przypadku tylko to mi teraz zostało i mam nadzieję że coś
      z tego będzie. A ty może też masz może problem z niedrożnymi jajowodami?
      Pozdrawiam
      • puzon88 Re: do mira23 24.02.06, 19:05
        dzięki za odpowiedź. Pisałam do Ciebie maile, ale nie odpisywałaś, więc tu
        zagadnęłam. No właśnie, mam także niedrozne, dlatego tak mnie zaintrygowało to,
        co napisałaś. Ja już powoli przygotowuję się do in vitro, ale dałaś mi jakąś
        iskierkę nadziei na "odepchanie" tych paskudów. A kiedy będziesz miała ten
        zabieg? Skąd mozna wiedzieć gdzie jest zrost, który ma zostać wycięty? Czy
        można to zdiagnozować? Przecież kontrast, który w ogóle nie przepływa nie daje
        takiej informacji... Hm, a może to początkowy odcinek najbardziej się zapycha.
        Tak bym chciała, żeby to działało. Spytam mojego gina jeszcze. Tymczassem
        jednak prosze Ciebie,abyś - jeśli się to Tobie uda (a tego życzę z całego
        serca)- opisała wszystko dokładnie. Możesz pisać do mnie na pocztę gazetową,
        jeśli nie będziesz chciała na forum. Napisz proszę, gdzie to robią i za ile.
        Pozdrawiam
        M.
        • mira23 Re: do mira23 24.02.06, 19:22
          Strasznie przepraszam ale już dawno nie zaglądałam na pocztę i stąd nie
          odpisywałam. Zabieg mam mieć w poniedziałek i strasznie się boję, bardziej niż
          przed pierwszą laparo. To właśnie potej pierwszej laparo dowiedziałam się że są
          niedrożne. 2 miesiące wcześniej miałam hsg i były drożne. Ja mam mieć to
          robione w Tuchowie i o ile wiem zadarmo. Zapytaj swojego gina czy u ciebie
          jest to możliwe bo nie zawsze tak jest. Ja też ci życze żeby i tobie się
          udało.Jak będę po to ci opisze jak było na pocztę. Powodzenia
          • puzon88 Re: do mira23 24.02.06, 19:38
            to trzymam kciuki za Ciebie. Bardzo Ci zyczę, aby wszystko poszło ok i miało
            pomyslny wynik.
            Pozdrawiam i czekam na info
            M.
            • mira23 Re: do mira23 24.02.06, 19:43
              Dziękuję i dam ci znać co i jak zaraz jak wyjdę. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka