Dodaj do ulubionych

decapeptyl_depot

28.03.06, 18:13
Witam serdecznie, mam endometrioze, musze sie leczyc Decapeptylem_Depot, czy
wiecie gdzie go mozna dostac najtaniej????jestem z Krakowa

Lulik
Obserwuj wątek
    • zuzia.777 Re: decapeptyl_depot 28.03.06, 18:25
      ja dziś właśnie kupowałam decapeptyl 0,1 - 7 amp najtaniej znalazłam na al.29
      listopada pod kliniką dr J Janeczki byłam też na ul pilotów ale tam opakowanie
      kosztowało 50 zł więcej. Ty masz chyba inny decapeptyl ale możesz tam sprawdzić.
      • honeybeam Re: decapeptyl_depot 28.03.06, 18:37
        Depot to dawka 3.75. Więc dużo większa niż 0,1 i droższa i podaje się ją
        jednorazowo. Decapeptyl kosztuje w granicach 400 zł, różnice między aptekami
        mogą wynosić max 10-15 zł a poza tym kosztuje prawie wszędzie tyle samo.
        Niewiem czy to róznica warta Twojego czasu i kosztów przejazdu, czy nawet
        zatelefonowania do kilku aptek smile.
        • zuzia.777 Re: decapeptyl_depot 28.03.06, 18:44
          mnie właśnie przeraziły różnice cen pomiendzy miejscem mojego zamieszkania a
          krakowem to była różnica 80 zł na opakowaniu a w krakowie (ja pisałam wcześniej)
          50 zł
    • lulik1 Re: decapeptyl_depot 28.03.06, 22:35
      Dziewczyny a tak wogole to leczylyscie sie Decapeptylem????
      • iwa2000 Re: decapeptyl_depot 28.03.06, 22:47
        Witam!!
        Zaczynam brać decapeptyl od 5 kwietnia.Kupuję w Poznaniu o,1 po 38 zł, w
        aptece akademickiej,w innych są po 46 zł. Będę brała po pół amp.Tak mnie
        ciekawi jak występują miesiączki po tym leku?
      • wiola1977 Re: decapeptyl_depot 29.03.06, 07:40
        witam,
        też mam endometriozę, brałam decapepty depot przez trzy miesiące (tzn trzy
        kolejne zastrzyki co 28 dni). W Warszaiwe płaciłam ok 380 zł za jedną dawkę.
        Zanim kupiłam obdzwoniłam wiele aptek ale ceny niewiele się różniły.
    • lulik1 Re: decapeptyl_depot 29.03.06, 11:22
      ponawiam pytanie, czy ktos sie leczyl decapeptylem, czy po tym leku cykle szybko
      sie unormowuja...
      • wiola1977 Re: decapeptyl_depot 29.03.06, 14:32
        ostatni zastrzyk miałam w listopadzie a pierwszą miesiączkę dopiero w marcu
        • lulik1 Re: decapeptyl_depot 29.03.06, 20:14
          a moglabys mi napisac jak znosilas leczenie???mialas jakas depreche???jakies
          inne objawy menopauzy???
          • honeybeam Re: decapeptyl_depot 29.03.06, 20:35
            Skutki działania tego specyfiku są dość przykre. Ale nie oznacza to, że musisz
            je mieć lub będziesz je miała wszystkie. Ale dokładnie wszystko to co występuje
            w okresie menopauzy może Ci się przytrafić. A bebeczki naprawdę różnie reagują
            na ten lek jedne mocniej inne słabiej ale tym nie ma się co sugerować bo każdy
            oragnizm jest inny. Ja raczej zastanowiłabym się nad skutecznością tego
            leczenia, bo tu opinie są baaardzo podzielone.
          • wiola1977 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 07:40
            leczenie znosiłam nie tak źle jak się spodziewałam po przeczytaniu ulotek i
            różnych opinii, depresji nie miałam. Głównie niewiarygodne fale gorąca, ciągle
            było mi duszno itp
            lulik1 a ile masz mieć zastrzyków?
            • lulik1 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 09:47
              dziekuje Ci za odpowiedz, mam miec 4 zastrzyki po 3,75 mg, nie wiesz przypadkiem
              czy to leczenie tym Decapeptylem cos pomaga???
              • wiola1977 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 11:44
                Z tą nasza endometriozą to w ogóle jest ciężka sprawa. Byłam u kilku lekarzy.
                Wszyscy powtarzali, że nie ma leku, który gwarantowałby wyleczenie. Decapeptyl
                na pewno zahamuje powstawanie kolejnych ognisk chorobowych (poprzez wstrzymnie
                miesiączki). Przez ten czas mogą się wchłonąć istniejące zmiany. Ale po
                odstawieniu leku wszystlo może powrócić. U mnie na razie jest ok.
                • lulik1 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 13:42
                  a moglabys mi napisac skad jestes i u kogo sie leczysz???z gory dziekuje...
                  • wiola1977 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 13:54
                    Jestem z Warszawy. A z tym leczeniem to dłuższa historia. W zeszłym roku
                    trafiłam „z biegu” na ostry dyżur do szpitala na Starynkiewicza. Tam
                    stwierdzono właśnie, że mam endometriozę. Zrobiono laparoskopię i
                    laparotomię. Usunięto wszystkie zmiany. Po paru miesiącach znów coś się
                    zaczęło dziać. Lekarze (przemiła dr Cyganek) zalecili Decapeptyl.
    • zuzia.777 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 14:13
      Ja też miałam endometrioze, lecze się w Krakowie u dr J.Janeczki. Mi zostały
      usunięte ogniska endo podczas laparoskopi po zabiegu brałam danazol. Endo
      narazie nie wraca ale ciąży też nie ma. Jestem w trakcie przygotowań do ivf.
      • wiola1977 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 14:55
        Zuziu to jesteśmy w podobnej sytuacji. Czekam aż po Decapeptylu unormuje mi
        się cykl. Mam już większość badań za sobą. Parę dni temu byłam u lekarza.
        Miałam nadzieję że już rozpisze mi leki, ale niestety okazało się że nie pękł
        pęcherzyk, zrobił się guzek i najpierw muszę to zwalczyć (zapisano mi lek
        orgametril). Na wizytę idę za jakieś 3 tygodnie. Może wtedy ustalimy z
        lekarzem konkrety.
        • zuzia.777 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 15:08
          Wiola ja też właśnie miałam problemy z pęcherzykiem ale po lekach znikł. Jutro
          mam ostatnie badania jeśli będą prawidłowe to zaczynam stymulacje w kwietniu.
          Życze powodzenia.
          • jola733 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 15:22
            kiedy trafilam do szpitała na laparoskopię po stawierdzeniu u mnie na usg
            torbieli na obu jajnikach też wyrok brzmiał :endometroza. usunięto torbiele po
            jakimś czasie urosła mi znowu, lekarz podał dipfereline o przdłużonym
            działaniu, jakiś czas było dobrze póżniej znowu torbiel przed drugą
            laparoskopią (Trzeba BYło ją usunąć ) zaczęłam brac danazol kontynuwałam po
            laparoskopii (brałam go przez 6 m- cy.) przed tym jak lekarz przepisał mi
            danazol robiłam Ca125 ( marker ) wyszedł na granicy normy.po pół roku
            powtórzyłam : Ca125 normie <35 miałam 25 ,miesiąc temu zbadałam znowu i mam
            wynik 11. czyli spadło dużo.z resztą ogniska endometriozy podobno miałam
            niewielkie nie powinnam mieć problemów z zajściem w ciaże . a jednak... sad
          • wiola1977 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 15:35
            Dziewczyny trzymam za nas kciuki. Zuzia, pisz na bieżąco jak będzie
            przebiegało dalsze leczenie. Ja tez chciałabym już zacząć stymulację. Może i
            mi uda się zacząć w kwietniu. Lekarz powtarza, że pośpiech to zły doradca, ale
            tak ciężko o cierpliwość.
            • zuzia.777 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 18:26
              Wiolu będe na bieżąco informować cię o moim przebiegu leczenia, może nasze
              terminy stymulacji zbiegną się? Ty też pisz na bieżąco o swojej sytuacji bo
              fajnie będzie dzielić się wiadomościami z osobą o tym samym problemie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka