lulik1 28.03.06, 18:13 Witam serdecznie, mam endometrioze, musze sie leczyc Decapeptylem_Depot, czy wiecie gdzie go mozna dostac najtaniej????jestem z Krakowa Lulik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzia.777 Re: decapeptyl_depot 28.03.06, 18:25 ja dziś właśnie kupowałam decapeptyl 0,1 - 7 amp najtaniej znalazłam na al.29 listopada pod kliniką dr J Janeczki byłam też na ul pilotów ale tam opakowanie kosztowało 50 zł więcej. Ty masz chyba inny decapeptyl ale możesz tam sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: decapeptyl_depot 28.03.06, 18:37 Depot to dawka 3.75. Więc dużo większa niż 0,1 i droższa i podaje się ją jednorazowo. Decapeptyl kosztuje w granicach 400 zł, różnice między aptekami mogą wynosić max 10-15 zł a poza tym kosztuje prawie wszędzie tyle samo. Niewiem czy to róznica warta Twojego czasu i kosztów przejazdu, czy nawet zatelefonowania do kilku aptek . Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.777 Re: decapeptyl_depot 28.03.06, 18:44 mnie właśnie przeraziły różnice cen pomiendzy miejscem mojego zamieszkania a krakowem to była różnica 80 zł na opakowaniu a w krakowie (ja pisałam wcześniej) 50 zł Odpowiedz Link Zgłoś
lulik1 Re: decapeptyl_depot 28.03.06, 22:35 Dziewczyny a tak wogole to leczylyscie sie Decapeptylem???? Odpowiedz Link Zgłoś
iwa2000 Re: decapeptyl_depot 28.03.06, 22:47 Witam!! Zaczynam brać decapeptyl od 5 kwietnia.Kupuję w Poznaniu o,1 po 38 zł, w aptece akademickiej,w innych są po 46 zł. Będę brała po pół amp.Tak mnie ciekawi jak występują miesiączki po tym leku? Odpowiedz Link Zgłoś
wiola1977 Re: decapeptyl_depot 29.03.06, 07:40 witam, też mam endometriozę, brałam decapepty depot przez trzy miesiące (tzn trzy kolejne zastrzyki co 28 dni). W Warszaiwe płaciłam ok 380 zł za jedną dawkę. Zanim kupiłam obdzwoniłam wiele aptek ale ceny niewiele się różniły. Odpowiedz Link Zgłoś
lulik1 Re: decapeptyl_depot 29.03.06, 11:22 ponawiam pytanie, czy ktos sie leczyl decapeptylem, czy po tym leku cykle szybko sie unormowuja... Odpowiedz Link Zgłoś
wiola1977 Re: decapeptyl_depot 29.03.06, 14:32 ostatni zastrzyk miałam w listopadzie a pierwszą miesiączkę dopiero w marcu Odpowiedz Link Zgłoś
lulik1 Re: decapeptyl_depot 29.03.06, 20:14 a moglabys mi napisac jak znosilas leczenie???mialas jakas depreche???jakies inne objawy menopauzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: decapeptyl_depot 29.03.06, 20:35 Skutki działania tego specyfiku są dość przykre. Ale nie oznacza to, że musisz je mieć lub będziesz je miała wszystkie. Ale dokładnie wszystko to co występuje w okresie menopauzy może Ci się przytrafić. A bebeczki naprawdę różnie reagują na ten lek jedne mocniej inne słabiej ale tym nie ma się co sugerować bo każdy oragnizm jest inny. Ja raczej zastanowiłabym się nad skutecznością tego leczenia, bo tu opinie są baaardzo podzielone. Odpowiedz Link Zgłoś
wiola1977 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 07:40 leczenie znosiłam nie tak źle jak się spodziewałam po przeczytaniu ulotek i różnych opinii, depresji nie miałam. Głównie niewiarygodne fale gorąca, ciągle było mi duszno itp lulik1 a ile masz mieć zastrzyków? Odpowiedz Link Zgłoś
lulik1 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 09:47 dziekuje Ci za odpowiedz, mam miec 4 zastrzyki po 3,75 mg, nie wiesz przypadkiem czy to leczenie tym Decapeptylem cos pomaga??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiola1977 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 11:44 Z tą nasza endometriozą to w ogóle jest ciężka sprawa. Byłam u kilku lekarzy. Wszyscy powtarzali, że nie ma leku, który gwarantowałby wyleczenie. Decapeptyl na pewno zahamuje powstawanie kolejnych ognisk chorobowych (poprzez wstrzymnie miesiączki). Przez ten czas mogą się wchłonąć istniejące zmiany. Ale po odstawieniu leku wszystlo może powrócić. U mnie na razie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
lulik1 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 13:42 a moglabys mi napisac skad jestes i u kogo sie leczysz???z gory dziekuje... Odpowiedz Link Zgłoś
wiola1977 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 13:54 Jestem z Warszawy. A z tym leczeniem to dłuższa historia. W zeszłym roku trafiłam „z biegu” na ostry dyżur do szpitala na Starynkiewicza. Tam stwierdzono właśnie, że mam endometriozę. Zrobiono laparoskopię i laparotomię. Usunięto wszystkie zmiany. Po paru miesiącach znów coś się zaczęło dziać. Lekarze (przemiła dr Cyganek) zalecili Decapeptyl. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.777 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 14:13 Ja też miałam endometrioze, lecze się w Krakowie u dr J.Janeczki. Mi zostały usunięte ogniska endo podczas laparoskopi po zabiegu brałam danazol. Endo narazie nie wraca ale ciąży też nie ma. Jestem w trakcie przygotowań do ivf. Odpowiedz Link Zgłoś
wiola1977 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 14:55 Zuziu to jesteśmy w podobnej sytuacji. Czekam aż po Decapeptylu unormuje mi się cykl. Mam już większość badań za sobą. Parę dni temu byłam u lekarza. Miałam nadzieję że już rozpisze mi leki, ale niestety okazało się że nie pękł pęcherzyk, zrobił się guzek i najpierw muszę to zwalczyć (zapisano mi lek orgametril). Na wizytę idę za jakieś 3 tygodnie. Może wtedy ustalimy z lekarzem konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.777 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 15:08 Wiola ja też właśnie miałam problemy z pęcherzykiem ale po lekach znikł. Jutro mam ostatnie badania jeśli będą prawidłowe to zaczynam stymulacje w kwietniu. Życze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 15:22 kiedy trafilam do szpitała na laparoskopię po stawierdzeniu u mnie na usg torbieli na obu jajnikach też wyrok brzmiał :endometroza. usunięto torbiele po jakimś czasie urosła mi znowu, lekarz podał dipfereline o przdłużonym działaniu, jakiś czas było dobrze póżniej znowu torbiel przed drugą laparoskopią (Trzeba BYło ją usunąć ) zaczęłam brac danazol kontynuwałam po laparoskopii (brałam go przez 6 m- cy.) przed tym jak lekarz przepisał mi danazol robiłam Ca125 ( marker ) wyszedł na granicy normy.po pół roku powtórzyłam : Ca125 normie <35 miałam 25 ,miesiąc temu zbadałam znowu i mam wynik 11. czyli spadło dużo.z resztą ogniska endometriozy podobno miałam niewielkie nie powinnam mieć problemów z zajściem w ciaże . a jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
wiola1977 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 15:35 Dziewczyny trzymam za nas kciuki. Zuzia, pisz na bieżąco jak będzie przebiegało dalsze leczenie. Ja tez chciałabym już zacząć stymulację. Może i mi uda się zacząć w kwietniu. Lekarz powtarza, że pośpiech to zły doradca, ale tak ciężko o cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.777 Re: decapeptyl_depot 30.03.06, 18:26 Wiolu będe na bieżąco informować cię o moim przebiegu leczenia, może nasze terminy stymulacji zbiegną się? Ty też pisz na bieżąco o swojej sytuacji bo fajnie będzie dzielić się wiadomościami z osobą o tym samym problemie. Odpowiedz Link Zgłoś