jola733 18.04.06, 10:58 czy po hsg @ przychodzi w terminie? czy się spóżnia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olaola76 Re: @ po hsg 18.04.06, 11:04 mi sie spoznila i cykl mialam 30 dni a poprzedni 22 wogole jakies takie mam rozwalone po tych wszystkich stymulacjach Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 a ja sie naczytałam i znów mi odbija 18.04.06, 11:34 Jola...na Twoje pytanie nie znam odpowiedzi...a czy taka spóźniająca się @ nie może po prostu oznaczać ciąży???? ja z kolei wpadłam na trop zespołu niepękajacych pęcherzyków...no i się cholernie wystraszylam ze to moze moja przypadłość. i nawet ta stwierdzona owu (przed świętami która mnie uradowała)po tym co przeczytałam to już w nią nie wierzę. chciałabym wiedzieć co pokazuje usg po owulacji aby ją na pewno potwierdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: a ja sie naczytałam i znów mi odbija 18.04.06, 11:47 Asieńko chciałabym aby to była w końcu ciąża ale wątpię.... nie mam jeszcze opóżnienia @ ,tak pytam na wyrost czego mogę się spodziewać po tym hsg .a Ty się nie dołuj!wiem że łatwo mówić, sama tylko czytam, szukam i tak prawdę mówiąc to znajduję u siebie tyle nieprawidłowości ,że nie wiem czy uda mi się zostać mamą przed 40!a na pęknięcie pęcherzyków są leki też interesuje mnie to Twoje pytanie : co pokazuje usg po owulacji aby ją na pewno potwierdzić?jak coś będziesz wiedzieć na ten temamt to daj znać. trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: a ja sie naczytałam i znów mi odbija 18.04.06, 12:02 chyba zaczne nowy wątem o tym. powodzenia tzrymam kciuki żeby sie udało. przecież nigdy nic nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
selena24 Re: a ja sie naczytałam i znów mi odbija 18.04.06, 12:04 też mnie to b interesuje jak wygląda na USG potwierdzenie owulacji? Byłam na USG w 14dc - gin powiedziała że duży pęcherzyk do pęknięcia, następny raz 17dc gdy nastąpił wzrost temp - gin powiedziała że już była owulacja. Ale jak przeczytałam wasze stare wątki o LUF to się zaczęłam zastanawiać jak to właściwie widać(dopiero pierwszy raz je widziałam). Jaka jest różnica w obrazie USG w przypadku prawidłowej owulacj a LUF i czy jest możliwy błąd interpretacji? Odpowiedz Link Zgłoś
bozeena Re: @ po hsg 23.04.06, 11:59 W terminie. Ale odradzam wykonywanie HSG na ul Waryńskiego w Warszawie. Tam uważają, że nie warto korzystać z nowoczesnych środków dezynfekujących i chyba dezunfekują pochwę alkoholem!!! Może robią tak dlatego, że potem już całego badania się nie czuje bo wszystko potwornie piecze. Wiem, że środek dezynfekujący jest nieprawidłowy, bo miałąm potem robiony zabieg w szpitalu Wolskim i dezynfekcji w ogóle nei poczułam. O lekarzu z Waryńskiego powiem tylko jedno: RZEŹNIK! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia142 Re: @ po hsg 23.04.06, 19:52 Witam - ja miałam tydzień opóźnienia. Potem wróciło do normy 35d. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iga302 Re: @ po hsg 25.04.06, 00:51 a czy ktoraś z Was miała stan zapalny po HSG ?? i co o tym mysleć....bo mam bede wdzieczna za odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
lidia.ms Re: @ po hsg 05.05.06, 21:21 Iga, ja też dostałam zapalenie 5 dni po HSG. I teraz leczę się! Odpowiedz Link Zgłoś
oleska16 Re: @ po hsg 01.05.06, 20:38 A ja mialam w terminine palnowanej miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
ksara44 Re: @ po hsg 04.05.06, 11:15 j adostalam w 34 dniu cyklu, zatem opoznia niestety Odpowiedz Link Zgłoś
ksara44 Re: @ po hsg 06.05.06, 13:07 hehehe, myslalam, ze dostalam, bo bolalo, ale nie przyszla @ tylko 2 kreski, zatem , dziewczyny!!! do roboty po hsg!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: @ po hsg 06.05.06, 16:16 gratuluję Ci Ksaro! ja zaś chyba po hsg ma cykl bezowulacyjny wszystko na to wskazuje nie ma gin. bo ma urlop i nie mogłam mieć cyklu monitorowanego Tobie życzę spokojnej ciąży pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ksara44 Re: @ po hsg 06.05.06, 21:51 Jolu, dlaczego hsg mialoby powodowac cykl bezowulacyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: @ po hsg 06.05.06, 22:04 nie wiem czy powoduje ale akurat wtedy kiedy miałam mieć monitorowany cykl,gin, wybrał się na urlop.kazał mi zrobić hormony:lh i progesteron w 13 dniu cyklu ,hormony wyszły takie jak w pierwszej fazie cyklu (bardzo blisko dolnej granicy!pytałam nawet czy w laboratorium nie było pmyłki )w 14 dniu zrobiłam jednak test od Ewy wyszedł (+) w 15,16,17 dniu był (-). dzisiaj zmierzyłam sobie temp.bo skoro była owulacja to powinna być ok.37 st. a było 36.7 ( wiem że przesadziłam z tą temp. bo powinnam ja mierzyc codziennie bo nie wiadomo jaka była wcześniej)ale te wyniki hormonów? Odpowiedz Link Zgłoś
ksara44 Re: @ po hsg 06.05.06, 23:25 progesteron musi spasc nawet do zera, zeby moglo dojsc do owulacji, wiec 13 dnia mogl byc niski, sprawdza si eokolo 21 dnia progesteron, wtedy wiadomo, czy byla owu, bo po owu gwaltownie rosnie Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: @ po hsg 07.05.06, 10:46 a LH dzień przed owulacją też może być tak niski? był w dolnej granicy fazy folikularnej. Odpowiedz Link Zgłoś
ksara44 Re: @ po hsg 07.05.06, 11:24 na lh to si enie znam, nawet nigdy ni erobilam, zawsze tylko estradiol, progesteron i prolaktyne i na nich gin ocenial czy byla owu Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: @ po hsg 07.05.06, 11:44 a ja mam teraz dylemat bo nie wiem czy iśc jeszce do tego gin.? zlecił mi badania w dziwnych dniach cyklu.w 7,13,19. dziewczyny z forum twierdzą ze to coś bez sensu.mi tez się tak wydaje.zdecydowałam że wybiore się w końcu do Kliniki niepłodności bo ten mój gin. chyba coś zciemnia... Odpowiedz Link Zgłoś
ksara44 Re: @ po hsg 07.05.06, 15:41 wiem , ze lh bada sie na poczatku cyklu, prl kiedy sie chce, progesteron w 21 dniu mniej wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: @ po hsg 07.05.06, 15:48 no i co teraz zrobić? iść do niego?poszłabym tylko żeby zrobił mi usg.czy wszystko w porządku ? czy nie ma tam żadnej torbieli.( odpukać) Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: @ po hsg 07.05.06, 18:25 Jola daj sobie spokój z niedouczonym baranem Idź do kliniki lub są też państwowe przychodnie zajmujące się leczeniem niepłodności. Odpowiedz Link Zgłoś