Dodaj do ulubionych

Torbiel po ICSI ???? Pomocy

28.04.06, 13:38
Hallo . Mam pytanie dziewczyny pomocy .W lutym bylo moje nieudane ICSI potem
2-tygodniowy @ 55-dni nie bylo @ i teraz przyszla .Dzis bylam u gina i szok
mam torbiel Po nie udanym ICSI i 55-dniowej nic moj gin stwierdzil ze to
normalne ze torbiel to nie katastrofa.Gin kazal czekac do lipca moze sie sama
rozejdzie jak nie to co ?????(zastanowimy sie co robic)!!!!!. My mamy w
planach 2-ICSI i nie chce czekac az sie sama rozejdzie to glupieale ja mam 30-
lat i troche malo czasu na czekanie. Czy wy bralyscie jakies leki bo mi sie
wydaje ze czekanie to glupi pomysl . pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • asiunia555 Re: Torbiel po ICSI ???? Pomocy 28.04.06, 13:44
      mi sie robią torbiele o wielkosci 4-8 cm z przerośnietych pęcherzyków - ale na
      cyklach naturlanych. czasem czekałam na @ z torbielą, a jak były te duże to
      dostawałam progesteron. albo po nim przychodziła @ i torbiel się samoczynnie
      wchłaniała albo na skutek branego hormonu robiła się mniejsza i kurczliwa.
      ale może u Ciebie przy ICSI jest inaczej i lekarz decyduje. trzymaj się.
      • iwonag77 Re: Torbiel po ICSI ???? Pomocy 28.04.06, 13:46
        Asiu, a jaki hormon bralas na zmiejszenie torbieli?
        • asiunia555 Re: Torbiel po ICSI ???? Pomocy 28.04.06, 13:49
          progesteron.
          jeśli chodzi o lek to np. mi pomagał Lutenyl, zapisywali też Luteinę.
          • iwonag77 Re: Torbiel po ICSI ???? Pomocy 28.04.06, 13:53
            ja bralam teraz lutenyl, dostalam wlasnie @, ale mam go na dwa cykle wiec
            pewnie, jak wszystko pojdzie w terminie, to z koncem maja, po kolejnej @
            zobaczymy co zwojowal.
            • asiunia555 Re: Torbiel po ICSI ???? Pomocy 28.04.06, 14:05
              mi @ po lutenylu przyszła i tak późno. chyba 13 dni po ost. tabletce a nibu=y
              miala być max do 5 dni po ost.tabletce.
              no ale jak juz w koncu przyszła to po niej na usg torbieli nie było.
              były wprawdzie pęcherzyki nowe małe, które potem niestety znów nie pękły... ale
              to juz inna bajka.
              może warto żebys poszła na usg po @. bo moze niepotrzebie wezmiesz znow
              lutenyl. moze 1 opakowanie juz pomoze jak u mnie. @ też powoduje że torbiel sie
              wchłania.
              • iwonag77 Re: Torbiel po ICSI ???? Pomocy 28.04.06, 14:18
                Bardzo chcialam isc od razu, ale gin urlopuje do 21 maja, i dlatego te dwa
                cykle. Nawet sam mi proponowal pojscie do innego, tylko zobaczyc jak sie sprawa
                ma. Chyba rzeczywiscie powinnam zrobic usg. Zadzwonie do niego, podpowie mi u
                kogo. Zawsze to szybciej o miesiac smile
              • iwonag77 Re: Torbiel po ICSI ???? Pomocy 28.04.06, 14:23
                A, lutenyl super mi wyregulowal ostatni cykl, bo odkąd pamiętam cykle 38-40
                dniowe, czasem i po 50 dni, a teraz 30. Może dobrze zaczyna sie dziać...
                • asiunia555 Re: Torbiel po ICSI ???? Pomocy 28.04.06, 14:36
                  dobry pomysł. jeśli nawet gin Ci proponował to tym bardziej się przejdź.Trzymam
                  kciuki.
                  • iwonag77 Re: Torbiel po ICSI ???? Pomocy 28.04.06, 14:44
                    Dziękuję, ja za Ciebie też mocno trzymam, bo zaczytuję się w tym forum i wiem z
                    Twojego wątku, że zaczełaś nowy cykl, a moment, kiedy stary przeciągający się
                    cykl (po negatywnym teście) własnie się kończy jest ogromną ulgą. Powodzenia,
                    słonka i nadziei życzę smile
                    • asiunia555 Re: Torbiel po ICSI ???? Pomocy 28.04.06, 14:46
                      dzięki. wzajemnie. chociaż w poznaniu za oknem szaro i ponuro...
                      odezwij sie po długim weekendzie bo ja na ten czas na pewno uciekam z forum.
                      pozdrawiam serdecznie i koniecznie daj znać.
                      • iwonag77 Re: Torbiel po ICSI ???? Pomocy 28.04.06, 15:03
                        Uciekaj i odpoczywaj smile A ja przejdę się do gina dziś po namiar na innego gina,
                        bo niestety nie odbiera (pewnie mocno zajęty swoimi pacjentkami smile), a za oknem
                        jeszcze ładnie, może z okazji nowiuśkiego cyklu kupię sobie coś małego. Od
                        Ciebie idą chmurki chyba w stronę centrum. Lubię Poznań, miałam tam
                        studiować smile Pozdrawiam, odezwę się i trzymam ciuki smile
                        • asiunia555 Re: Torbiel po ICSI ???? Pomocy 28.04.06, 15:08
                          chyba prawda bo godzine temu rozmawiałam z kumpelą z Łodzi przez telefon i
                          mówiła że u nich ładnie słonecznie ale coś nadciąga chmurzastego...
                          bardzo dobrze zdecydowałaś. po co łykać hormony na zapas. lepiej sprawdzić czy
                          jest potrzeba.
                          życze aby torbieli nie było no i walczymy o maj!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka