Dodaj do ulubionych

Duphaston a @

29.05.06, 13:37
Hello dziewczyny, napiszcie mi jak to jest u Was z przyjściem @ po
duphastonie, u mnie dzisiaj 32 d.c a @ ani widu ani słychu! Biorę 3 cykl po
rząd od 16-25d.c i poprzednie 2 cykle miałam 29 dniowe ( w 5 dniu po
ostatniej tabletce dostawałam @)
Obserwuj wątek
    • otylkaa Re: Duphaston a @ 29.05.06, 13:39
      A robiłaś test ??
      • selua Re: Duphaston a @ 29.05.06, 13:49
        test boję się zrobićwink nie chciałam za wcześnie i jakoś wątpie w ciąże, chociaż
        mam cicha nadziejęsmile, ale ja mam PCOs.... i to był cykl na CLO (juz 3 tablety)
        i lekarz w 11 d.c skreślił cykl bo nic nie urosłosad więc wątpię w pozytywny
        test, ale starania i tak były, cuda się zdarzają....hmmmmmm
        • aleks_czwa Re: Duphaston a @ 29.05.06, 14:23
          No to zrób test. Nie chcę Cię nakręcać, ale ja @ po duphastonie dostaję jeszcze
          w trakcie brania. Chyba powinno być do 7 dni po odstawieniu. Testuj. Trzymam
          kciuki!!! smile
    • tymonka30 Re: Duphaston a @ 29.05.06, 14:31
      Powinna przyjść do tygodnia ale nie musi, u mnie już kilka razy przyszła po 10
      dniu! A co Ci szkodzi zrobić test, jak nie wyjdzie to się będziesz martwić.
      • asiunia555 Tymonka a jak u Ciebie z tą drugą serią Duphastonu 29.05.06, 14:37
        • tymonka30 Re: Tymonka a jak u Ciebie z tą drugą serią Dupha 30.05.06, 07:47
          Biorę sobie właśnie przedostatnią tabletkę i jest luzik, wiem, że nic się teraz
          nie wydarzy przez co najmniej 2 następne tygodnie jeszcze więc nie rozmyślam
          całymi godzinami o tych rzeczach i w sumie dobrze. Prawie przez cały ten okres
          plamiłam, jednego dnia nawet krew poleciała ale gin kazał brać dalej, bo to
          mogła być krew z pękniętej torbielki. Mi się wydawało, że może to @ ale on
          powiedział, żeby lepiej wziąć do końca. Więc teraz się zastanawiam co to było i
          czy po odstawieniu duphastonu aby na pewno dostanę ten @. Nic. W przyszłym
          tygodniu się okarze. A co u Ciebie Asiu?
          • asiunia555 Re: Tymonka a jak u Ciebie z tą drugą serią Dupha 30.05.06, 09:29
            no to masz naprawdę mocno zamotany ten cykl... ciekawe co to faktycznie było
            czy rezultat pekniętej torbieli czy coś jeszcze innego. koniecznie daj mi znać
            kiedy przyjdzie @. no i trzymaj sie dzielnie.

a u mnie dziś od godz. 4 rano ból brzucha. nie mogłam spać no i rano przed
            pracą przyszła ta wredna małpa. spodziewałam się tego bo wiesz że pęcherzyk był
            nieregularny nie rósł jak należy. w 33 d.c. więc nie źle!
            także zaczynam nowy cykl. a co będzie...to czas pokaże...
            chcę zbadać te głupie hormony. czyli jak w 3 dniu to znaczy że w czwartek -
            prawda?
            • tymonka30 Re: Tymonka a jak u Ciebie z tą drugą serią Dupha 30.05.06, 18:34
              Na pewno w czwarteksmile Jak będziesz mieć wyniki to napisz, pomożemy
              zinterpretować zanim to gin zrobismile
              Fajnie, że już zaczęłaś nowy cykl. Jest z czego się cieszyć, bo już za 2 tyg.
              nowa szansa i nadzieja.
    • kalinka28 Re: Duphaston a @ 29.05.06, 17:09
      Biore duphaston wg takiego samego schematu u mnie @ tez przychodzila w 29
      dc.Inny byl ostatni -@ spoznila sie 4 dni! ja sie zdazylam podswiadomie nakrecic
      (chociaz mialam dolegliwosci tzn bol podbrzusza i piersi jak zawsze przed @),
      zrobilam test i nic!!!wieczorem przyszla @sad((
    • selua Re: Duphaston a @ 29.05.06, 21:45
      ehh już sama nie wiem co mysleć, ale chyba testować już nie musze, wieczorem
      raz zobaczyłam podbarwiony papier, tak dziwnie ani na czerwono ani brunatno(
      sorry), coś pomiędzy, teraz już nic. Nie wiem co to jestsad( Na Duphastonie
      raczej nie powinno być dziwnego plamienia zamiast @, prawda? (jeśli nie ma
      ciąży) Może się rozkręci, ale jakoś wątpie, bo nie mam bóli okresowych...
      • emkz Re: Duphaston a @ 29.05.06, 22:51
        A ja tu szukam i szukam podobnych wątków po różnych forach, aż wreszcie trafiłam!
        Mam identyczny problem, z tym, ze ja cykle z duphastonem miałam 28 - dniowe, a
        tu tymczasem 30 dzień dziś mija i nic... tzn.: ból brzuszka i piersi jak na @,
        ale... Robiłam już dwa testy, na każdym II, ale straaasznie blade i nie tak od
        razu;-(
        dZwoniłam do gina kazał brać duphaston, jak nie ma ciązy to wywoła @, a jak jest
        ciążą to ja podtrzymawink Wydaje mi się, ze jutrzejszy dzionek będzie decydujący,
        wiec zobaczymy...
        Trzymam kciuki, oby jak nas najmniej na tym forum byłowink))
        • selua Re: Duphaston a @ 30.05.06, 15:42
          i jak?? życzę II tlustych krech, jak masz bladą to duża nadziejasmile oby @ do
          Ciebie nie przyszła przez 9 miesięcy!!
      • tymonka30 Re: Duphaston a @ 30.05.06, 07:52
        A coś Ty, u mnie plamienie na porządku dziennym, 4 dni przed @ potrafię plamić,
        czasem jeszcze zanim skończę brać duphaston.
        • selua Re: Duphaston a @ 30.05.06, 15:20
          no ja plamienia znam bez brania duphastonu, a dzisiaj cisza nic nie leci,
          zrobiłam test - niestetysad((((((((( nie tym razem, ale nowy cykl nowa
          nadzieja.... tylko kiedy się zacznie?? może będę musiała wrócić do duphastonu
          na wywołanie, mój gin na urlopie, na moją pierwszą inseminacje z
          gonadotropinami mam się szykować lipiec-sierpień, więc musze dobrze wycelować z
          nowym cyklemsmile
        • emkz Re: Duphaston a @ 30.05.06, 17:05
          No kurczę, ja właśnie po to biorę duphaston, żeby nie plamić przed @! Zanim nie
          brałam to miałam plamienia okolo tyogdnia przed @, więc teraz miałam nadzieję,
          że mi się wszystko wyreguluje...;-(((
    • eve_23 Re: Duphaston a @ 30.05.06, 07:25
      Witam.
      Brałam duphaston przez pare miesięcy, po odstawieniu leku zauwazyłam cos bardzo
      dziwnego, że z duphastonem czy bez @ przychodzi w 37 dc (a czekałam 10 dni na
      @). Wiec wydaje mi sie ze ten lek o szerokim działaniu predzej ewentualna ciąże
      podtrzymuje a okres przychodzi w mniejszym stopniu dzieki duphastonowi.
      Normalną zależnością potwierdzająca moje przypuszczeniu jest fakt ze @
      przychodzi rowniez podczas brania leku, w takim wypadku jej pojawienie sie
      rowniez nie jest za bradzo zasługa duphastonu. Może sie myle, ale lekarzem nie
      jestem.
      Pozdrawiam
      • dorotaww Re: Duphaston a @ 01.06.06, 10:26
        u mnie nie przyszła wogóle, czego wam zyczę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka