Dodaj do ulubionych

Pierwsze podglądanie pęcherzyków przed IVF

12.07.06, 18:53
Nie wiem, co to ze mną będzie, ale mam nadzieję, że nie będzie tragicznie smile
A co tam, jakoś humor mam dobry, mimo że nie powinno mi chyba być do śmiechu.
Dziś 5 dc, jade na krótkim protokole po dwóch cyklach wyciszajacych (provera
+ cilest), po 3 gonalach 75 wynik moje podglądania dzisiaj:
na obu jajników pęcherzyki wielkości 8-9 mm w liczbie ok 15 na jajnik, czyli
razem hodowla liczy sztuk 30. Poziomu estradiolu jeszcze nie znam, bo
zrobiłam po usg. Kolejne USG w piatek, potem w niedziele. Punkacja na
początku przyszłego tygodnia. Mam już wykupiony cetrodite 3x0,25, tylko nie
wiem w sumie kiedy mam go wziąść. Dowiem sie w piątek pewnie.
Jestem nastawiona na hiperstymulacje; mam pić ogromną ilość wody (nie wiem za
bardzo dlaczego) no i czekamy co dalej.
Endo marne 4 mm, ale pewnie to nieistotne, bo dr juz wstępnie mi
zakomunikował, że będziemy mrozić wszystkie zarodki, ponieważ za duże jest
dla mnie ryzyko. Powiedział, że i tak położy mnie na kilka dni do szpitala po
punkcji ze względu na ryzyko. Mam nadzieję, że z mrozaczkami mam jakąś
szansę sad u mnie w klinice mrozi się na etapie przedjadrza, co podobno daje
większą przeżywalność. No nic zobaczymy, może naciągne jednak doktorka na
chociaż jeden mały zarodeczek, co myślicie? Czy ryzyko jest naprawde tak
duże?
A tak na marginesie, ciekawe ile z tych megalicznych pęcherzyków pozyskamy
wartościowych komórek jajowych... To mnie martwi bardzo
Obserwuj wątek
    • mila_do_nieba Re: Pierwsze podglądanie pęcherzyków przed IVF 12.07.06, 18:57
      dodam, że na razie jeszcze nic nie czuje. No i wszyscy sie dziwią łącznie z
      lekarzem że jak taka mała osoba jak ja może taki arsenał wyprodukować? ja sama
      nie wiem, ale biorąc pod uwagę, że chyba przez pół życia ovu nie miałam to
      musze kiedyś nadrobić
      • dagps Re: Pierwsze podglądanie pęcherzyków przed IVF 12.07.06, 19:15
        mila, kochana, ja nie znam sie nic na tym etapie. tyle ze wciaz czuje sie do ciebie podobna, ze tez taka mala a takie arsenaly mam zawsze.
        ja jestem z toba i trzymam kciuki zeby z tego arsenalu nie wszystkie na raz sie pchaly a te co sie dopchaja zeby byly super wartosciowe. i po prostu, zeby sie udalo. buziaki wirtualne.
        • mila_do_nieba Re: Pierwsze podglądanie pęcherzyków przed IVF 12.07.06, 19:21
          Daga dzięki smile)) te cholery sie pchają wszystkie naraz, pojedynczo się ich nie
          mogłam doprosić, a teraz ?!! No ja za ciebie też trzymam, obyś nie musiała się
          niczym stymulować, tylko żeby taki jeden pęcherzyk sie zdobył na odwagę i ładną
          komóreczke ci wypuścił. Pozdrowienia !!!
    • lomre Re: Pierwsze podglądanie pęcherzyków przed IVF 12.07.06, 20:11
      Ciekawe jakie e2. W hiper chyba jest to powiązane. tzn. nie ma hiper.; jeśli
      jest dużo kom a małe e2 i odwrotnie. Jeśli oba wskaźniki są duże to prawie
      pewna. Trudno w ogóle określic kiedy będzie hiperstym.
      Ja też mam takie zagrożenie i gin kazał mi pić nawet 4 litry płynów dziennie.
      Jestem opita jak bąk!
      • monik39 Re: Pierwsze podglądanie pęcherzyków przed IVF 12.07.06, 21:53
        Mila, ja też do wielkich nie należę, a udało mi się wyhodować 33 pęcherzyki.
        Jeden mi podano, a 18 zamrożono. Trzymam za Ciebie kciuki. Pozdrawiam gorąco smile
    • zuzia.777 Re: Pierwsze podglądanie pęcherzyków przed IVF 12.07.06, 21:56
      No Mila piękny wynik ale Ci zazdroszcze ja też już chce być stymulowana. Ja jak
      narazie to sobie odpoczywam leżąc na słonku popijając piwko jutro wypije za
      pomyślne zakończenie twojego programu. Kibicuje Ci z całego serca! Pozdrawiam!
    • mila_do_nieba Re: Pierwsze podglądanie pęcherzyków przed IVF 12.07.06, 22:14
      Dziękuje Wam serdecznie za kciuki i zainteresowanie smile))
      będę meldować na bieżąco co dalej z moimi pęcherzolami i też jestem ciekawa
      tego estradiolu. W piątek mam rano zrobić e2 i popołudniu drugie podglądanie,
      pewnie będzie już coś wiecej wiadomo!!!
      • kitek29 Re: Pierwsze podglądanie pęcherzyków przed IVF 13.07.06, 08:12
        ja tez trzymam kciuki mocno!!!

k.
        • asiat99 Re: Pierwsze podglądanie pęcherzyków przed IVF 13.07.06, 08:33
          Przy 1 programie pobrano mi 21 komórek. Miałam zespół hiperstymulacji. 10 dni w
          szpitalu. Nie chcieli zrobić transferu. Wyprosiłam 1 zarodek, bo przecież jak
          to tyle przygotowań, kasy i miłabym wrócić do domu bez niczego? Ciąży brak.
          Przy 2 programie pobrali 30 komórek. Zespół miałam, ale się do niego nie
          przyznałam, żeby nie robili mi problemów z transferem. Tym bardziej że
          wiedziałam już, że nie ma na niego lekarstwa, tylko trzeba wyleżeżeć i pilnować
          bilansu płunów ( dużo picia i dużo sikania ) plus dieta wysokobiłakowa. Podali
          2 zarodki. Ciąży ciągle brak ale może z mrozaków coś się uda. Przy transferze
          mrożonym są jeszcze mniejsze szanse, dlatgo tak bardzo zależało mi na świeżym,
          bez względu na konsekwencje dla mojego zdrowia. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
    • anaika Re: Pierwsze podglądanie pęcherzyków przed IVF 13.07.06, 09:38
      mila, prawdziwa z Ciebie nioska. i zapewne jeszcze ta znosząca złote jaja smile
      ja zaczynam stymulację jutro i też zagrożenie hiperstymulacją jest bo to
      przeklęte PCO.. ale tak po cichu liczę, że skoro się nam udało z tą cytomegalią
      (mi to w ostatniej chwili, bo już byłam po dipherelinie) to dalej też powinny
      być sukcesy. czego życzę mocno i ściskam kciuki
      • iwa2000 Re: Pierwsze podglądanie pęcherzyków przed IVF 13.07.06, 20:02
        Mila gdzie podchodzisz do ivf?Mnie czeka kolejne podejście,poprzednio też
        miałam zespół hiperstymulacji.
        Pozdrawiam!!
    • mila_do_nieba Drugie podglądanie pęcherzyków przed IVF 14.07.06, 15:50
      No i taka ze mną zabawa; estradiol skoczył ze 193 do ponad 500 a dzis 7 dc!
      Pecherzyków ciut mniej, tzn tych na 12-13 mm jest po ok 10 na obu jajnkiach.
      Endo 7. Juz sie nie nakręcam, co ma być to będzie, oddaje sie w ręce lekarza, w
      końcu i tak nic juz nie zmienię. Machina ruszyła. Jutro kolejne USG. Odezwe
      sie. Dziękuje Wszystkim za kciuki, ja także 3mam za każdą z Was!!!
    • mila_do_nieba Punkcja już we środe 17.07.06, 13:29
      3majcie kciuki prosze. Mam nadzieję, że się obudzę i że bedzie wszystko w
      porzadku. 3majcie za moje komóreczki żeby były dojrzałe!!!! Na razie wszystko
      jest pod kontrolą; endo dzisiaj w 10 dc 10,5 mm, pęcherzyków jest dużo i mają
      ok 17-19 mm, juz nawet nie pytałam ile jest, bo dochodzę do wniosku, że lepiej
      wiedzieć mniej niz więcej smile
      Dzisiaj wieczorem kończe stymulacje ovitrelle.
      • dagps sroda dla ciebie! 17.07.06, 18:12
        milka, oczywiscie, bede myslala o tobie, sciskam cie goraco!!! nie wiem jak to wyrazic, glupi internet.
        • mila_do_nieba Re: sroda dla ciebie! 17.07.06, 18:34
          ja juz zaczynam swirować że sie nie obudze smile no bo to sie wkoncu zdarza
          przecież! Jeszcze tylko o 20.30 ovitrelle i odliczamy !
          • dagps Re: sroda dla ciebie! 17.07.06, 18:39
            ty lepiej odliczaj, nie swirujsmile

tak na serio to pewnie starszny stres. ale pozwol ze to ja ede sie martwila xczy sie jeszcze obudziszwink
            • mila_do_nieba Re: sroda dla ciebie! 17.07.06, 18:44
              na razie to bardziej sie stresuje ze mam tylko 1 ovitrell w lodówce i musze go
              wziąśc o 20.30 i od niego zależy całe powodzenie stymulaji! Niby sobie robiłam
              już zastrzyki pod skornie (gonal) i ten tak samo, ale ta presja, że jak coś
              spieprze to koniec!!! Oglądam tą ampułkostrzykawke, jest juz z igłą
              przygotowana, tylko żebym czegoś nie złamała cholera. Stres jest ale myślalam
              że bedzie gorzej. Myślę że większsy stres bedzie po transferze do testu, jeżeli
              dojdzie do niego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka