Dodaj do ulubionych

plamy a nieplodność

16.07.06, 16:27
od kilku lat po braniu sr.antykoncepcyjnych ,zrobily mi sie na twarzy wielkie
symetryczne plamy brazowieja na słoncu ,czy moze to powodowac moja
nieplodnosc ? czy ktos ma takie plamy na twarzy ?czy jesli sie chce ustalic
przyczyne bezplodnosci jest konieczne zeby lezec w szpitalu ? czy mozna to
zrbic dochadzac na jakies badania ? jak dlugo trwaja ustalenia przyczyny ??z
gory dziekuje za pomoc i odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • 56at Re: plamy a nieplodność 16.07.06, 16:52
      Nie słyszałam,zeby plamy były przyczyna niepłodności.
      Żeby się diagnozować nie musisz leżeć w szpitalu.
      Diagnozowanie niepłodności to loteria ,czasmi szybko czasami nawet kilka lat.
      • kika9910 Re: plamy a nieplodność 16.07.06, 18:17
        nie chodzilo mi ze te plamy sa przyczyna ,,lecz moze jakies powiazanie np
        jakies sprawy hormonów ,i dlatego pytanie ,ze moze ktos ma podobny problem
        takie plamy i ma problem z zajsciem w ciaze moze ma ustalona przyczyne dlatego
        moje pytania ,,dziekuje za kazda odpowiedz i wskazówki
        • 56at Re: plamy a nieplodność 16.07.06, 18:39
          ja wiem że przy antykach nie mozna sie za bardzo na słońce wystawiac.
          A może watroba tak sie broni przed antykami kurcze cholera wie sad

Sorki żle zrozumiałm pytanie smile
          • mimi282 Re: plamy a nieplodność 17.07.06, 11:30
            takie podobne przebarwienia na twarzy miala moja siostra, ale miala problemy z
            tarczycą...moze u ciebie to samo...?
    • lidek0 Re: plamy a nieplodność 17.07.06, 05:54
      Plamy na skórze mogą być oznaka problemów z wątrąba, ale gin przed przepisaniem
      leków chyba zlecił Ci próby wątrobowe? Musisz koniecznie zrobić badania
      hormonalne, bo antyki potrafią pięknie rozregulować hormony, poza tym choroby
      odzwierzęce, chlamydie, być może drozność, leżenie w szpitalu jest tu zbędne.
      • kika9910 Re: plamy a nieplodność 17.07.06, 19:38
        dzieki za info ,,ja jestem ze wsi i u nas nie ma lekarza ktory by mi kazal
        zrobic proby wartobowe lub badanie hormonow ,,moge sobie isc prywatnie czego
        nie zrobilam ,bo na liczne prosby zaden mi takiego skierowania nie wydal ,bo
        musialby zaplacic chyba ,...nie wiem,WIELKIE DZIEKI ZA KAZDA INFORMACJE ,
        • agnesx6 Re: plamy a nieplodność 17.07.06, 20:22
          Pocieszę moja przyjaciółka ma plamy na twarzy, z zajściem w ciążę nie miała
          problemów smile
        • lidek0 Re: plamy a nieplodność 18.07.06, 05:50
          Prywatnie badania możesz zrobic bez skierowania a wierz mi, że warto wydać
          troche pieniędzy i wiedzieć na czym stoisz i byc może znacznie skrócic drogę do
          dziecka.
    • mila333 Re: plamy a nieplodność 18.07.06, 11:13
      Takie plamy to jest normalna reakcja światłoczuła skóry u kobiet biorących
      hormony. Jest to wyłącznie problem kosmetyczny, nie ma nic wspólnego z twoją
      gospodarką hormonalną. Przyczynę niepłodności ustali mądry lekarz na zwykłych
      wizytach, na podst. wyników badań.
      • kika9910 Re: plamy a nieplodność 19.07.06, 12:28
        jestem Wam wszystkim wdzieczna za pomoc w mojej sprawie ,dodaliscie mi nadziei
        ze moze nie jest ze mna najgorzej i ze po wynikach wiele sie wyjasni ,,juz
        myslalam ze te plamy swiadcza o jakims trudnym przypadku i ze nic sie nie da
        zrobic ,,ale jesli to tylko zachwianie gosp ,to wybieram sie do lekarza i
        koniecznie zrobie badania ,,to forum jest naprawde pelne zyczliwych ludzi
        chetnych pomoc sobie nawzajem w swoich troskach i niepewnosciach ,,to takie
        budujace ze znalazlam sie tu ,,WIELKIE DZIEKI ! za wszystkie wyjasnienia dla
        moich watpliwosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka