edyta.zagorska 20.07.06, 10:35 że po stosunku sperma przypomina galaretkę,sorry za tak dokładny opis ale od 4 lat staramy się o dziecko i nic.jakie badania wykonuje się na wrogość śluzu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiunia555 Re: czy to może oznaczać wrogi śluz.. 20.07.06, 10:42 Edyta, ja gdzieś czytałam że to może być efekt występowania przeciwciał przeciwplemnikowych. one moga byc i w nasieniu i w śluzie i we krwi. sprawdzaliście już to? Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: czy to może oznaczać wrogi śluz.. 20.07.06, 10:44 a jakie badania w ogóle robiliście? Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.zagorska Re: czy to może oznaczać wrogi śluz.. 20.07.06, 10:51 własnie o to chodzi,że nie robiliśmy bo jeszcze do nas nie dociera ,że może być coś nie tak ale obydwoje chcemy iść się zbadać Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: czy to może oznaczać wrogi śluz.. 20.07.06, 10:53 Edyta zasuwajcie na badania. i myslę że badanie ansienia jako pierwsze bo nasienie powinno po stosunku się upłynniać a nie stawać się galaretkowate. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: czy to może oznaczać wrogi śluz.. 20.07.06, 10:54 a potem Ty hormony: podstawa to najlepiej w 3 dniu cyklu zbadać poziom LH, FSH, estradiol, w tym samym dniu (bo nie ma znaczenia kiedy) zrób tez od razu testosteron, TSH i prolaktynę. najlepiej rano na czczo przed godz. 8. ale ponieważ nasienie pokazuje zły objaw to zacznijcie od nasienia. Odpowiedz Link Zgłoś
karkarkar Re: czy to może oznaczać wrogi śluz.. 20.07.06, 10:49 Zrób test PCT (koszt około 50zł). Około 8 godzin po pełnym stosunku - robi się wymaz z pochwy i wtedy wszystko wiadomo. Badanie robi się mniej więcej podczas owu. U nas wszystkie pelminki były martwe A może nasienie się nie upłynnia .... Badaliście nasienie? Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: czy to może oznaczać wrogi śluz.. 20.07.06, 10:51 karkarkar - mi ten objaw właśnie na to wskazuje że może być wysoka aglutynacja (sklejanie się nasienia) oraz że nasienie się nie upłynnia. a to na pewno oznacza że są przeciwciała. moim zdaniem bardziej problem przeciwciał niż wrogiego śluzu Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.zagorska Re: czy to może oznaczać wrogi śluz.. 20.07.06, 10:59 3dc tzn.w trakcie @,jak myślicie jest bardzo żle,mąż jako chłopak chorował na świnkę czy coś się da zrobić z tymi przeciwciałami czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: czy to może oznaczać wrogi śluz.. 20.07.06, 11:20 tak w 3 dniu cyklu czyli jeszcze w trakcie miesiączki. zbadaj te hormony które Ci wymieniłam. pamiętaj żeby rano przezd godz. 8, na czczo i bez stresu. bo zbadasz też prolaktynę a to hormon stresu więc spokojnie, jak laboratorium wysoko i pójdziesz do góry po schodach do odpocznij... a przeciwciała: - z krwi - badasz Ty i Mąż obojetnie kiedy - z nasienia - najlepiej jak bedziecie robić ogóle badanie nasienia to możecie od razu zaznaczyć że też na obecność przeciwciał przeciwplemnikowych - a ze śluz uto np. przy sprawdzaniu czy jest wrogi Edyta ale to może być potem. najpierw koniecznie ogólne badanie ansienia. to co w nim wyjdzie da odp. czy badać przeciwciała Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 moja rada 20.07.06, 11:23 ja bym zrobiła w takiej kolejności: 1. ogólne badanie nasienia 2. Twoje hormony w 3 d.c. 3. koniecznie Ty do gina na usg dopochwowe (kiedy? to zależy jakiej długości masz cykle?) - żeby sprawdzić czy jajeczkujesz. bo nawet jeśli cykle masz regularne to mogą być bezowulacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.zagorska Re: moja rada 20.07.06, 15:00 dzięki asiunia555 tak zrobię i trzymam za Ciebie kciuki(chodzi o stomatologa)!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: moja rada 20.07.06, 15:15 dzięki)) pozdrawiam serdecznie i dawaj znać o wynikach. trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś