Dodaj do ulubionych

i mam swoj urodzinowy prezent!!! :)

25.07.06, 08:00
Dzisiaj 35 dzien cyklu, 1 cyklu z ziolami, zupelnie naturalnego, bez
monitoringu i ... odwazylam sie i rano zrobilam test. I sa,upragnione,
wyrazne 2 kreseczki. Asiunia555 dzieki, ze wierzylas!!! Najgorsze jest to, ze
po ostatnim poronieniu tak sie boje powtorki, ze nie umiem sie cieszyc,
strach jest wiekszy ... Ale mimo wszystko ufam, ze tym razem sie uda. Jeszcze
w to nie wierze, zupelnie naturalnie, bez monitoringu, przy moim zupelnie
bezowulacyjnym PCO.
Obserwuj wątek
    • tymonka30 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:05
      o matko! Extra! Tak czytałam sobie Wasz wątek! i kibicowałam!!!!! życzę
      wszystkeigo NAJ!!!!!!!
    • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:07
      Iwcia!!!! wielkie gratulacje!!!! tak czułam tak musiało być.
      o Boże!!! czyżby cud??????? tak bardzo się cieszę . wysyłaj mi te fluidki!!!
      pamiętaj że jestem pierwsza!!!! w końcu i Ty i ja to 31 lipiec 79 no i
      Poznań!!!!
      • tymonka30 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:08
        Heh ja byłam pierwsza!smile Niech będzie równosmile
        • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:13
          ej Tymonka ja miałam już wczoraj w poprzednim wątku obiecane!smile)))
          Ty dostaniesz drugiesmile))
          • tymonka30 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:14
            Dogadamy się jakoś no nie?smile
            • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:17
              no pewniesmile)) jakoś tam dojdziemy do porozumieniasmile
              Tymonka te zioła to szok!!! tyle dziewczyn na bocianie zaszło tak jak iwcia w
              pierwszym cyklu z nimi. ja tez piję ale ja się wyłamię...bo czuję juz po podnym
              śluzie zbliżającą się @.
              no ale może w drugim cyklu z ziołami się uda.
              a i iwcia to dowód że nie potrzeba od razu inseminacji.wyniki jej m. są słabsze
              od mojego m. a nam już od razu stymulacja i iui. a ja tam mam swoją wiarę że
              uda się naturalnie. ..pewnie do czasu. ale na razie wierzę.
              • iwcia777 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:19
                dziewczyny, ja nie wierzylam, ze uda mi sie w koncu napisac taki post. Blagam,
                modlcie sie za moja fasolke, zeby zostala ze mna cale 9 m-cy.
                • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:24
                  będziemy. obiecujęsmile nie panikuj bo stres zły. wierz dalej tak jak do tej
                  chwili.
                  • tymonka30 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 10:47
                    A te zioła to się potem też pije dalej na podtrzymanie czy tylko do momentu...
                    no wałsnie jak to jest? I czy je kupowałyście przez internet?
                    • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 10:52
                      Tymonka mieszankę nr 3 przestaje się pić jak potwierdzi się ciążę bo w niej
                      jest ruta która w dużych ilościach działa poronnie. i dlatego lepiej juz nie
                      pić jak wiesz że się zaszło w ciążę.
                      ale na stronie bociana jest tez mieszanka na ciążę na podtrzymanie przeciwko
                      poronieniom.

ja kupowałam zioła w Poznaniu w zielarni.
                      • tymonka30 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 13:09
                        To może Iwcia powinna sobie je kupić?
                      • tymonka30 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 13:10
                        To może Iwcia powinna je brać?
                        • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 13:14
                          Tymonka może masz rację. zwłaszcza że ona ma już jedno poronienie samoistne za
                          sobą. ale nie można dać się zwariować.

a my kiedy??????
                          • tymonka30 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 14:13
                            Ja nie wiem. Nie czuję, żeby to się miało w najbliższym czasie wydarzyć. Od
                            sierpnia zeszłego roku miałam 3 potwierdzone owu, jedną z lewego jajnika, z
                            którego już raz zaszłam ciążę, 2 z prawego, który nie wiadomo czy nawet jest
                            drożny. Chyba powinnam sobie dać jeszcze szansę i poczekać na owu z tego
                            lewego? Tylko czemu to tyle trwa? Cały rok???!?!?!
    • dagps Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:09
      wow!!! gratulacje!!!
    • ewa.analityk1 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:16
      wielki gratulacje ja naprawdę wierzę w te zioła, ostatnio z zakupionych 20
      mieszanek już 4 są w ciąży !!!
      • iwcia777 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:18
        kochane wielkie dzieki, ja nie wierzylam z ziola, wymiotowalam, zle je pilam
        (ja nawet nie moge sie napic owocowej herbaty, bo nie lubie, wiec picie ziol to
        byla dla mnie katorga). Asiunia to dla ciebie
        ********************************************************************************
        ********************************************************************************
        *****************************, aha, no i podziel sie z tymonka i dagmara.
        Kochane jestescie
        • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:22
          dzięki kochana!!!! łapię je do torby część rozrzucam w biurze część biorę do
          domu ..smile)) o rany jak to super wiadomość. daje mi nadzieję że może pomimo
          moich kłopotów i męża może się udać naturalnie.
          A TY moja droga ciesz się. ale na spokojnie. zero mycia okien żadnego
          sprzątania prosze Cie odpuść sobie na trochę. zwłaszcza na ten początek.

a.Iwcia czy miałaś zioła z tej samej zielarni co ja? róg
          mickiewicza/dąbrowskiego?smile)) i czy piłaś pełen zestaw z rutą (bo ja tak).
          • iwcia777 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:32
            asiu, ziola kupowal mi maz nie wiem gdzie ale zapytam. Byly w oryginalnych
            papierowych torebkach. Pilam pelen zestaw. Najgorsze jest to, ze teraz nie
            wiem, czy moge podrozowac i co z urlopem. A sprzatac nie bede, obiecuje,
            chociaz w sobote sie przeforsowalam, bo kladlismy w kuchni kafelki, wiec w
            chacie byla sodoma i gomora...ale teraz juz dosc.Lyknelam juz folik i
            duphaston, bo jakby co, to tak kazal gincio, 3 razy dziennie po jednej tabletce.
            • maliniaq Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:40
              I ja serdecznie gratuluję! Super, ze sie udało. Śledziłam Wasz wątek już dawno
              i trzymałam kciuki. Asiuńci też sie uda, teraz nie ma wyjścia, bo wstyd by
              był!!! MUSI!!!. Iwcia, a napisz mi, Kochana, jak Ty dozowałaś te ziółka, tzn.
              jak piłaś, kiedy, po ile i do kiedy??? Pozdrawiam. Agnieszka.
              • iwcia777 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:49
                Asiuniu, tobie musi sie udac, bede trzymac kciuki.
                Ziolka pilam na noc, tak po 1 lyzeczce zaparzalam przez pol godziny, potem
                czekalam, az ostygna, zeby je wypic jednym duszkiem. Czasem nie dopilam calego
                kubka do konca, bo bylo mi niedobrze i sie cofalo, a przestalam pic w piatek z
                lenistwa, bo nawet nie mialam kiedy zaparzyc, bo remontowalismy kuchnie a jak
                nie dostalam okresu w sobote, to pomyslalam, zrobie sobie wekend, zaczne pic od
                1 dnia cyklu smile
                • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:01
                  ja też tak piję. zaparzam w kubeczku pół godziny a kubeczek przykrywam małym
                  talerzykiem na czas zaparzania.
                  Iwcia liczę że to jakiś znak ze tak się tu poznałyśmy i że mi też się uda. w
                  sierpniu będę mieć urlop wyjazd więc zero monitoringu pierwszy cykl od wielu
                  miesięcy że zupełnie ani razu nie sprawdzę co tam w jajniczkach słychać. i może
                  wtedy...
                  Iwcia normalnie wierzyć mi się nie chce!
              • justyna9965 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:05
                Hej!

Piszecie o ziółkach, a ja nie mam pojęcia o nich. Co to za zioła ? Może i ja
                spróbuję !
                • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:08
                  www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=30212
                  my z Iwcią pijemy mieszankę nr 3 Ojca Sroki
                  • justyna9965 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:16
                    dzięki wielkie. Ja nie miałam pojęcia o takich ziołach ciągle jadę na lekach. A
                    już mam ich dość. Chyba spróbuję.
                    • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:18
                      Justyna. ja myślę że warto. poczytaj na bocianie ile dziewczyn z ziołami zaszło.
                      ja czekam na @ i zaczynam drugi mam nadzieję ostatni cykl z ziołamismile))
                      • justyna9965 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:21
                        Własnie czytam na dwa fronty (na Bocianie i tu). Mam jeszcze pytanie. Czy
                        odstawiłyście zupełanie leczenie farmakologicznie. Ja jestem 3 dni przed
                        laparoskopia. Czy leczycie się lekami i ziołami?
                        • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:37
                          ponoć lepiej nie łączyć. ja akurat nic teraz nie biorę bo zdecydowałam że daję
                          jeszcze szansę naturze i do tej natury dołączyłam ziółka. ale na bocianie
                          dziewczyny są stymulowane i piją. także sama musisz zdecydować. powodzenia
                        • tymonka30 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 10:50
                          Nie powinno się łączyć ziłó z lekami hormonalnymi.
              • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:06
                Agnieszka dzięki że tak wierzysz i we mnie smile)))
                Tobie też musi się udać i to szybciuto. mocno trzymam kciuki!
            • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:43
              o rany jak ja bym chciała mieć taki problemsmile)) tzn. wiesz co z urlopem i
              podróżamismile)) iwcia wszystko będzie dobrze!!!! zobaczysz.
              koniecznie spytaj męża - chociaż ja kupowałam i Pani na miejscu w zielarni
              ważyła więc pewnie miejsce nie to samo i nie podziała magiczniesmile
              ale co tam...sierpień przede mną. i drugi cykl z ziołami.
              ale będziesz mieć urodziny!!!!smile)) superowo.
            • tymonka30 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 10:49
              Jak będzie wszystko w porządku to i na urlop możesz jechać. Jak ma być ciąża to
              będzie! A będzie! Musi być!!!!!!
        • ewa.analityk1 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:45
          jak macie problemy z piciem ziół to jak lekko ostygną dodać łyżeczkę-dwie miodu
    • lomre Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 08:49
      Gratulacje ogromniaste!!!!!
      Rozumiem Cię, ja poroniłam poprzednio w 8 tyg. i teraz też się boję. Wiem, że
      stres szkodzi, ale to jest chyba silniejsze ode mnie. Może za parę tygodni jak
      minie ten sły czas będę się bardziej cieszyć.
      • iwcia777 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:05
        lomre a u ciebie ktory tydzien??
      • wilma-w2 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:09
        Wielkie gratulacje!!! Czutam wasze posty i jestem bardzo szczęśliwa że się
        udaje .Mam za sobą 3 letnie starania z piewszym dzieckiem, badania leki itp.
        Synek ma 3.5 roku a teraz chcemy rodzeństwo i znów fiasko. Mam więc do was
        prośbę o skład tych ziół. Ostatnio kupiłam na allegro zioła ojców bonifratów i
        nic. Prosze podzielcie sie składem wszechmogącej mikstury. Pozdrawiam
        • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:13
          www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=30212
          wilma wejdź na tą stronę co podałam powyżej tam są mieszanki. ze składem.
          my pijemy zestaw nr 3.
          powodzenia!!!
          • wilma-w2 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:28
            Dziękuję i mam nadzieje że się uda!!!
          • iii10 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 09:34
            Wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i trzymam za Ciebie aby te 9 miesięcy
            to najszczęśliwszy okres w Twoim życiu.
            Ja drugi cykl piję ziółka ale inną mieszankę o. Sroki. Pierwszy bez rewelacji,
            teraz własnie dostałam okres w 30 dc co dla mnie w ostatnim roku to jakiś cud
            (miewam cykle około 40 dniowe) a więc może dla mnie też jest nadzieja.
            Jeszcze raz wielkieeeeeeee gratulacje smile
            • iwcia777 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 10:37
              dzieki kochane ze ze mna jestescie, poki co wiecie tylko wy, moja kolezanka z
              za biurka no i oczywiscie moj kochany maz. Calej reszcie powiemy jak minia 3 m-
              ce - jak oczywiscie wytrzymam. Nie chce, zeby moja mama przezywala to, co
              ostatnio jakby i tym razem sie nie udalo. Poki co lykam 3 razy dziennie
              duphaston (od dzisiaj oczywiscie) i zobaczymy. Dzieki za wasza obecnosc, dzieki
              wam poczulam ,ze nie jestem sama.
            • iga1001 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 10:38
              Ogromne gratulacje. Życzę dużo zdrowia i spokoju
              Pozdrawiam
    • madija A jakie to zioła..? 25.07.06, 11:12
      Przede wszytskim: GRATULACJE!!!!

A czy te zioła to mieszanka o. Sroki, czy Klimuszki?
      Pozdrawiam!
      Madija
    • lomre Iwcia 25.07.06, 11:39
      U mnie dopiero sprawa sieklaruję, robię bety potwierdzające ciązę czyli jest to
      4/5 tydzień. Narazie też nikomu nie mówię, bo ostatnio poszłam od razu na
      zwolnienie, bo odklejała siekosmówka. W związku z tym wszystcy wokół wiedzieli
      i jak poroniłam to albo na każdym kroku mi współczuli i ryczałam non stop, albo
      pytali jak ciąza i patrz jak wyżej. Nie chcę tego przechodzić raz jeszcze.
      Chciałabym żeby dziecko wytrwało spokojnie jeszcze 8 miesięcy - jeśli beta się
      potwierdzi (wczoraj test wyszedł negatyny sad(().
      Trzymam za ciebie kciuki!!!
    • wilma-w2 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 14:36
      Dziewczyny czy wy pijecie cały ten skład ziółek czy bez ruty - ponoć działa ona
      poronnie?
      • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 15:14
        Iwcia (i ja też) pijemy cały zestaw tj. z rutą włącznie.
        ruty jest celowo mniej niż innych ziół w zestawie i w takiej ilości nie szkodzi.
        • justyna9965 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 15:50
          Mam rozumiec, że pijecie przez cały czas aż do zrobienia testu?. Czyli już w
          ciąży w przypadku Iwci?
          • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 15:53
            dziewczyny na bocianie piszą że pije się cały czas aż do momentu zrobienia
            testu. jka wyjdzie pozytywny to się przestaje pić.
            i życzę żeby to nam się wszystkim jak najszybciej przydarzyłosmile
            • 1234rar Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 16:08
              powiedzcie mi czy wszystkie te ziola(cale torebki wymiesza razem)i jedna lyzke
              zaparzac, czy z kazdej torebki brac po jednej lyzce i zalewac woda??powiedzcie
              mi??
              • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 16:10
                absolutnie wymieszać wszystkie kupione zioła w jednej misce. i wieczorkiem
                sypać jedną łyżeczkę czubatą na szklankę. zalać wrzątkiem po dpryzkryciem
                naparzac pół godziny i pić.

1234rar - gdybyś brała po łyżeczce z każdego zioła to by Ci prawie kubka nie
                straczyło na to siano i potem na wodęsmile
                • 1234rar Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 16:23
                  rozumiem, dzieki wielkiesmile)niestety ich jeszce nie widzialam, wiec pytamsmile)a
                  powiedz mi jeszce Asiu , bo gzies pisal ze tego nostrzyka i ruty trzeba wsypac
                  pol opakowania nostrzyku i ruty czyli po 10 g, jak to jest naprawde?
                  • asiunia555 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 20:56
                    1234rar: zależy czy będziesz kupować zioła sypkie czyli luzem (w zielarniach
                    większych tak można) to wtedy podajesz ile gram i pani zważy.
                    a jeśli kupujesz sama pakowane w paczuszkach to musisz zwrócić uwagę ile gram
                    ma całe opakowanie. jedna mieszanka zawiera ilości zgodnie z tym co poniżej.
                    oznacza to że jeśli kupisz paczuszkę np. 40 gram to w przypadku nagietka
                    nostrzyka i ruty musisz wziąć pół paczki. większość jest pakowana po 50 gram.

* Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, * z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca
                    pracę jajników

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
                    koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
                    macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
                    pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
                    dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
                    rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
                    ruta {Herba Rutae} 20gr
                    nagietek {Calendulae flos} 20gr
                    nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
                    • 1234rar asiunia dziekuje:)) 25.07.06, 22:53
                      • asiunia555 Re: asiunia dziekuje:)) 26.07.06, 08:30
                        proszę bardzo
    • iwcia777 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 17:03
      asiunia555 do poniedzialku mam urlop, wiec nie bede mogla sie odzywac, ale w
      poniedzialek napewno zawitam na forum. Raz jeszcze dziekuje za wsparcie.
      Do poniedzialku
      iwona
    • dzasti79 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 21:50
      GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przy okazji wszystkiego najlepszego z okazji urodzin smile
    • coco17 Re: i mam swoj urodzinowy prezent!!! :) 25.07.06, 23:39
      kocham takie wiadomości.zycze wszystkiego obrego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka