Dodaj do ulubionych

ponawiam prosbę

25.08.06, 21:38
moje wyniki
lh9.60 IU/l (1.26-8.92)
fsh 7.55IU/l (1-6.9)
estradiol 0.047 (0.041-0.057)
testosteron 1.2 norma do 0.86

maz:
objetosc 4ml
liczba 60 milionow
ruch zachowawczy 60%
ruch postepowy 40%
budowa prawidłowa 35%
test eozynowy E-80% E+20% co on oznacza? czy z naszymi wynikami jest
mozliwosc naturalnego zajscia w ciaze?
dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rokoman Re: ponawiam prosbę 25.08.06, 21:55
      Ważny do oceny Twoich wyników jest dzień cyklu, poza tym kolejno: FSH, LH, E2,
      PRG, PRL, i ew. testosteron. A co do opisu seminigramu, to nie rozumiem
      określenia " ruch zachowawczy ". Ruch plemników ocenia się jako typ A, B, C lub
      D /martwe/. Zapłodnić komórkę jajową mogą tylko te z oceną A /min. 50 % /.
    • dagps Re: ponawiam prosbę 26.08.06, 09:00
      iwona ale czy to nowe wyniki sa? kiedy je robiliscie? twoje same wyniki z 4 dnia nie mowia nic szczegolnego, poza tym co widac, ze jest testosteron za duzy i estradiol za maly, czyli w cyklu w ktorym byly robione niewielkie szanse, ale...natura to nie matematyka. trzeba by do tych badan dopisac jakie sa twoje cykle i @, jak wyglada opis usg, jakie masz problemy z cera, wlosami z powodu testosteronu, ile wazysz i mierzysz, samych wynikow nikt ci nie powie ani co robic ani czy sa szanse ani co ci jest. zaczynajcie od nowa wszystko i powodzenia
    • stauros1 Re: ponawiam prosbę 26.08.06, 11:13
      Już Ci wiele osób odpisało, że te wyniki o niczym nie świadczą, bo są stare,
      jak rozumiem. To tak jakby ktoś 9 lat temu miał podwyższony cukier, a dziś na
      podstawie starycgh wyników pytał, czy ma cukrzycę, czy może już jest zdrowy...
      Ja 9 lat temu byłam zdrowiutka jak rybka, a dziś turlam się po szpitalach. Mój
      mąż rok temu miał bardzo złe wyniki, a dziś są OK. Jak szłam na hsg, to pytali
      o wyniki męża (może z ciekawości). Dałam te sprzed roku, czyli te nienajlepsze.
      Powiedzieli, że to stare wyniki i trzeba zrobić nowe (zobacz - po roku, a nie
      po 9 latach). No i okazało się, że jest OK. Żaden lekarz nic Ci nie powie na
      podstawie starych badań, a co tu dopiero mówić o dziewczynach z forum. No bo co
      my mamy Ci powiedzieć, jak Ty nawet nie wiesz, czy wyniki tych starych badań są
      wiarygodne. W medycynie wszystko zmienia się z dnia na dzień. Sama wiesz, że
      leczenie 9 lat temu wyglądało zupełnie inaczej. przemyśl to sobie. Zróbcie nowe
      badania i wtedy będzie można Ci coś doradzić.
      Pozdrowionka
    • stauros1 Re: ponawiam prosbę 26.08.06, 11:17
      No i dziś funkcjonują już troszkę inne określenia. Rzeczywiście ruch plemników
      określa się nieco inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka