Dodaj do ulubionych

dwie kreski, czy to prawda...?

07.09.06, 19:24
Dziś chyba 36 czy 37 dzień cyklu, czuje się jakbym za chwilę miała dostac @,
17 dni po pregnylu, na teście dwie krechy (ewidentne, wyraźne). Na ile ten
wynik może oznaczac ciążę. Kochane proszę powiedzcie co o tym myslicie???
Obserwuj wątek
    • asiunia555 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 07.09.06, 19:25
      Justy ja Ci gratuluję!!! to na pewno nie pregnyl
    • alinka761 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 07.09.06, 19:31
      17 dni po Pregnylu to napewno ciążasmile))) Gratulacje!!!
      • justy113 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 07.09.06, 19:33
        a dlaczego się czuję jak na @?
        • alinka761 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 07.09.06, 19:35
          często objawy @ są podobne do ciążowych.Tak bynajmniej piszą dziewczyny bo nie
          jestem doświadczona w tym temaciesmile
        • maretina Re: dwie kreski, czy to prawda...? 07.09.06, 21:37
          justy113 napisała:

> a dlaczego się czuję jak na @?

to normlnesmile naprawde, mozesz czuc pobolewanie brzucha, cieplo w brzuchu jak
          przy okresie, mozesz miec zwiekszona wydzieline itd...to normasmile
        • ruszka77 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 08.09.06, 09:07
          Ja też się tak czuję, a ciąża potwierdzona hCG
      • sylla4 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 07.09.06, 19:34
        Gratuluję Justy, też mam powód do radości smile))
    • 56at Re: dwie kreski, czy to prawda...? 07.09.06, 19:33
      na ile ?
      na 100% ciąza smile
      • dagps Re: dwie kreski, czy to prawda...? 07.09.06, 19:54
        gratulacjesmile piekniesmile
        • mj78 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 07.09.06, 19:58
          gratuluję smile

Ja w 5 i 6tc mialam bóle w podbrzuszu jak na @
          • agnieszka.krak Re: dwie kreski, czy to prawda...? 07.09.06, 20:26
            pięknie, gartuluje bardzo, poprosze o fluidki
    • kalinazkalinowa Re: dwie kreski, czy to prawda...? 07.09.06, 21:08
      super gratuluję
    • maretina Re: dwie kreski, czy to prawda...? 07.09.06, 21:37
      na milion procent justy!smile)))))))))))
      • justy113 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 07.09.06, 22:27
        dziewczynki dziekuję za ciepłe słowa, ale fluidki dopiero będą jak ciąża
        potwierdzi się na 100 %, jeszcze w to nie wierzę, jutro znów testuję. pozdrawiam
        • lidek0 Zrób betę 08.09.06, 06:02
          Zamiast testów sikanych sprawdź jak przyrasta beta
          • magasi9 Re: Zrób betę 08.09.06, 06:22
            Justy, powodzenia !!! smile))))

No teraz to test ci pewnie pokazal prawde !!! i to nie sa zafalszowe kreski,
            ktore "chcialas"
            teraz zycze scenariusza: 2 kreski (juz masz), serduszko ( smile) trzymam kciuki),
            i spokojnej 9 miesiecznej ciazy!!

• justy113 Re: Zrób betę 08.09.06, 06:46
              dziekuję dziewczynki, właśnie znów zrobilam test i znów dwie jebitne krechy,
              powiedzcie kiedy na 100% będę wiedzie czy to prawda? ile taki zarodek
              potrzebuje czasu żeby we mnie zamieszkac?
              • maretina Re: Zrób betę 08.09.06, 08:03
                justy113 napisała:

> dziekuję dziewczynki, właśnie znów zrobilam test i znów dwie jebitne krechy,
                > powiedzcie kiedy na 100% będę wiedzie czy to prawda? ile taki zarodek
                > potrzebuje czasu żeby we mnie zamieszkac?

jestes w ciazy.
                zamiast latac na bete relaksuj sie. kup owocki, warzywka, lez do gory brzuchemsmile
                coiesz sie, to Twoje 9 miesiecy.
                zamiast wydawac kase na beta hcg lepiej pojsc do ginekologa na usg. poczekaj
                jeszcze kilkanascie dni, a teraz sie ciesz, masz do tego prawo!
        • tymonka30 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 08.09.06, 07:34
          Justyna ależ to na pewno ciąża! Ja przy pierwszej ciąży też się czułam jak na
          @ smile Wszystkiego naj!!!!! Chyba mi o Tobie wczoraj pisała Monika na skrzynkęsmile
          • justy113 do tymonki 08.09.06, 08:25
            tak to o mnie pisała Monika, chyba coraz bardziej bardziej w to wierzę...
            • tymonka30 Re: do tymonki 08.09.06, 08:37
              Na 100% Justyna! Na 100smile Hurraaaa!!!! A wiesz ja się odrazu jej spytałam czy
              coś czułaś zanim zrobiłaś test, bo ja teraz też jestem po pregnylu i nic
              specjalnego się nie dzieje, zaraz po zastrzyku odczuwałam różne dziwne objawy a
              teraz nic, cisza kompletna. Tempka 36,2. Napisz szybciutko jak to u Ciebie
              byłosmile
              • justy113 Re: do tymonki 08.09.06, 09:03
                więc ja pregnyl brałam 21.08., owulacja strasznie mnnie bolała, aż się
                skręcałam tak bolał mnie brzuch, juz 6 dni po pregnylu robiłam test a
                nastepnego kolejny w obu wyszło coś dziwnego (takiej opcji nie przewidywała
                instrukcja). Uznałam testy za wadliwe i czekałam na @ ale jak minęło 14 a
                później 16 dni od owu to nie wytrzymałam i wczoraj zrobiłam test, wyszły dwie
                tłuściutkie krechy!! Nie wierzyłam, gin kazał powtórzyc test za 3 dni i przyjśc
                do niego za tydzień, ale ja oszołomek juz dziś zrobiłam kolejny test i to samo
                dwie grube tłuste krechy, ale jeszcze cały czas w to nie wierzę, ile zagnieźdża
                sie taki zarodek czy to już ciąża...??
                • ruszka77 Re: do tymonki 08.09.06, 09:11
                  Moja droga ja też brałam pregnyl 21.08.06 i na to wygląda, że będą to forumowe
                  bliźniaki smile
                  • tymonka30 Re: do tymonki 08.09.06, 09:33
                    Robiłaś test?
                    • ruszka77 Re: do tymonki 08.09.06, 10:49
                      Robiłam już betę i lekarz potwierdził, że maluch będzie
                      • tymonka30 Re: do tymonki 08.09.06, 11:16
                        To superancko !!!!!! Gratulacjesmile
                • tymonka30 Re: do tymonki 08.09.06, 09:30
                  To już na pewno ciąża!!!! A gin Ci nie mówił, że po pregnylu się nie robi testu
                  za szybko, dopiero po 14 dniach można, bo tyle się utrzymuje w organiźmie, a to
                  hormon ciążowy właśnie!smile Zagnieżdżenie po ok. 10 dniach. Na pewno!!!! A ja
                  dalej swoje - czułaś coś po tej owu? Coś co by wskazywało na ciążę?
                • tymonka30 Re: do tymonki 08.09.06, 09:30
                  To już na pewno ciąża!!!! A gin Ci nie mówił, że po pregnylu się nie robi testu
                  za szybko, dopiero po 14 dniach można, bo tyle się utrzymuje w organiźmie, a to
                  hormon ciążowy właśnie!smile Zagnieżdżenie po ok. 10 dniach. Na pewno!!!! A ja
                  dalej swoje - czułaś coś po tej owu? Coś co by wskazywało na ciążę?smile
    • kinia19830 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 08.09.06, 13:32
      czesc justyna gratuluje ci zycze milej ciąży.mam do ciebie pytanie.jakie leki
      brałas w tym cyklu i czy byla to twoja pierwsza owulacja stwierdzona, czy miałas
      juz ją wczesniej a do piero teraz wam się udało. jaki okres czasu staracie się o
      dzidzie? pozdrawiam i zycze szczęscia.
      • justy113 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 08.09.06, 18:45
        więc od czterech miesięcy jestem na CLO. Początkowo 1 tabletka i nic, później 2
        i nic, później 3 i... nic, póżniej 3xCLO + metformina + ziółka ojca Sroki i
        namowa lekarza na USG w 20 dniu cyklu (nigdy nie chciał robic mi później USG
        niż w 12 - 13 dniu i twierdził że później juz nic nie urośnie), ogromny ból
        dzien po pregnylu, trzydniowe starania i czekanie, dwa testy w 6 i 7 dniu po
        pregnylu (jakieś dziwne wyniki, chyba były uszkodzone, w każdym bądź razie
        ciąży nie wykazały) a wczoraj i dziś kolejne dwa testy i oba pozytywne, ale nie
        wiem czy mogę się cieszyc, boli mnie w brzuchu jakbym zaraz miała dostac@, więc
        nie wiem, mój gin powiedział że ni mam się cieszyc bo to może ciąża urojona i
        sama już nie wiem co myślec. A i badałam jeszcze progesteron 7 czy 6 dni po
        pregnylu i wyszedł niski bo 12,9 i myślałam że wcale nie było owu. Nie wiem co
        jest grane??
        • tymonka30 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 08.09.06, 18:52
          Mnie przy pierwszej ciąży też bolał brzuch jak na @ ale @ nie przyszła. Tym się
          nie sugeruj a test to pierwszy dobry znak!!! Kiedy idziesz na wizytę?
          • justy113 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 08.09.06, 18:56
            gin kazał mi przyjśc tydzien po spodziewanej miesiączce ale nie wiem czy wtedy
            już cos zobaczy?
            • tymonka30 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 08.09.06, 18:58
              Jak dobre USG to w 5 tygodniu widać. Którego był 1 dzień @?
              • justy113 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 08.09.06, 19:04
                licząc 144 dni od owu we wtorek 5.09. powinnam dostac @ ale do dziś jej nie ma.
                a owu stwierdził mi a właściwie pęcherzyk dominujący w 20 dc.
                • tymonka30 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 08.09.06, 19:15
                  Bo tygodnie ciąży się liczy od 1 dnia @.
                  • neshia Re: dwie kreski, czy to prawda...? 08.09.06, 20:45
                    Grarulacje, fajnie zobaczyć dwie krechy. Ja mam 36 dc, testować się boję, mój
                    gin po pregnylu nie kazał, ale jak widzę, że ty testowałaś to może spróbuję.
                    Już 21 dni minęło od zastrzyku, temp też od 21 dni niby wyższa.Z 26,3 skoczyła
                    na 36,5, 36,6, 36,8 i wczoraj 37, dziś 36,9. Jak myślicie,czy coś z tego będzie?
                    Bolą mnie piersi a brzuch jak na @. Boję się o tym myśleć, że się mogło udać,
                    bo to moja pierwsza ovu od wielu miesięcy i trudno uwierzyć, żeby się udało.
                    Gina kazał przyjść dopiero po 40 dc, jak nie dostanę @.Co ja mam biedna robić?
                    • remka1 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 08.09.06, 21:25
                      Myślę,że musisz się trochu uspokoić. Cierpliwość też jest ci potrzebna do tego
                      40 dc.Teraz i tak jeszcze nic nie zobaczysz (oprócz kresek na teście), a to cię
                      z pewnością nie uspokoi i dalej będzie cię nosiło (aż do widoku na usg).
                      Trzymaj się cieplutko i powodzenia!!!
                    • tymonka30 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 09.09.06, 08:39
                      21 dni pregnylu to jak najbardziej zrób test! Ja dokładnie tego dnia będę też
                      testować! tylko to wypadnie dopiero za prawie 2 tyg. neshia! Zrób test i daj tu
                      znać co wyszło szybko!!!!!
                      • neshia Tymonka 09.09.06, 15:07
                        Jasne, że dam znać jak tylko coś będzie wiadomo, dziś 38 dc jeszcze dwa dni do
                        40. Dziś testu nie zrobię, idziemy na wesele, a więc nie chcę sę denerwować,
                        czas szybko zleci i nie będę o tym ciągle myślałą a w poniedziałek zobaczę.
                        Trzymajcie kciuki, żeby @ nie przyszła!
                        • tymonka30 Zrobiłaś????? 11.09.06, 10:43
                          Neshia to już 40 dc! Testuj kochana, bo ja tu zwariuję niedługosmile))
                          • neshia Tymonka - nie testowałam!! 11.09.06, 15:41
                            Nieeee, ale poczekaj do jutra i nie wariuj. Mam na jutro umówioną wizytę u
                            lekarza na 17, a więc wieczorkiem niezależnie od tego co mi powie napiszę.
                            Wiem, że nie słucham dobrych rad, ale tak okropnie się boję. Jestem strasznym
                            tchórzem, nie wim jak ja tam jutro dojdę, trzymaj jeszcze przez chwilkę kciuki,
                            papa!Odezwę się jutro!
                            • asiunia555 neshia 11.09.06, 15:46
                              ja tez dziś 40 d.c. zapraszam na wspólne testowanie jutro!!! no dalej...
                              • neshia Re: asiunia 11.09.06, 19:27
                                Ja nie wytrzymam do jutra chyba, mąż zaraz wróci z testem. Co prawda jutro
                                wizyta u lekarza, ale zrobię dziś ten test(albo jutro rano) a niech tam...
                                • asiunia555 Re: asiunia 11.09.06, 19:29
                                  kochana i tak sikanca lepiej robić rano. my też jutro rano testujemy, zaczekja
                                  z nami do rana. w grupie raźniej.
                                  • neshia Re: asiunia 11.09.06, 19:33
                                    No to jak mówisz,że rano, to się przyłączę. Jakoś chyba dam radę wytrzymać, już
                                    tyle czekam.
                                    • asiunia555 Re: asiunia 11.09.06, 19:44
                                      jutro testuje Dagps, TY, ja może ktoś jeszcze. dwie dziewczyny zaplanowane
                                      wypadły dziś sad
                                      • neshia Re: asiunia 11.09.06, 19:53
                                        Ja się naczytałam jeszcze o torbieli i nerwy mam, bo może to torbiel opóźnia @.
                                        Żeby już było jutro!
                                        • asiunia555 Re: asiunia 11.09.06, 19:59
                                          a masz tendencje?
                                          ja np. mam tendencję do torbieli. więc każdy przedłużający się cykl to u mnie
                                          nie wiara że może się udało tylko właśnie obawa że znów torbiel.
                                          tak samo czuję teraz. jeśli jutro test wyjdzie negatywny to na czwartek mam już
                                          zarezerwowaną wizytę i pewnie się dowiem że brak @ to wynik ogromnej torbieli:
                                          (((normalnie tak czuję.

a Ty masz jakieś ciążowe objawy w ogóle?
                                          • neshia Re: asiunia 11.09.06, 20:03
                                            Ja nie wiem nic o torbielach, bo miałam dopiero pierwszą owu i pierwszy raz
                                            podany pregnyl, ale tak sobie myślę, bo pierwsza owu i już by coś miało wyjść.A
                                            co do objawów, to po skoku temp. z 36,3 mam już od 24 dni wyższą 36,7, 8, 9
                                            różnie - a więc nie wiem czy to coś mówi. Piersi bolą, już mniej ale jeszcze
                                            kilka dni temu strasznie, brzuch bolał cały czas jak na @, teraz tylko trochę
                                            pobolewa, śluz jakiś tam jest, ale nie wiem czy takie objawy to jakieś objawy.
                                            Tak mało o tym jesczze wiem, nigdy nie miałam owu, przynajmniej od kiedy się
                                            staramy a to już 13 msc.
                                            • asiunia555 Re: asiunia 11.09.06, 20:31
                                              Neshia to już są jakieś objawy. wiem co masz na myśli z tymi owu. ja od
                                              października odkąd jestem na stałym monitoringu miałam tylko jedną owu w
                                              kwietniu. a w tym cyklu nie wiem bo był urlop i zero usg.
                                              Neshia jeśli byłaś po podanym pregnylu sprawdzić czy pękł to nie ma możliwości
                                              żeby się torbiel zrobiła.
                                              no chyba że nie byłaś na usg sprawdzić czy pęcherzyk pękł....to wtedy tylko
                                              jest możliwe że mimo pregnylu nie pękł i przerósł w torbiel.
                                              • neshia Re: Asiunia - Zrobiłam test 11.09.06, 20:55
                                                Właśnie nie byłamsprawdzić, czytałam o tym na forum, ale mój gin mi nie kazał
                                                przychodzić, aby sprawdzić, dlatego te obawy.
                                                Zrobiłam właśnie test, są dwie kreski. Jutro się wszystko wyjaśni.Napiszę
                                                wieczorem.Jeszcze za szybko, aby się cieszyć.
                                                Pozdrawiam!
                                                • asiunia555 Re: Asiunia - Zrobiłam test 11.09.06, 21:38
                                                  Neshia jak masz dwie kreski wieczorem to ciąża!!! gratulacje!!!!!!!! ale super.
                                                  Ty już jesteś tyle po pregnylu że to nie on dał tą drugą kreskę.
                                                  • neshia Re: Asiunia - Zrobiłam test 11.09.06, 21:49
                                                    No chciałabym w to wierzyć, że wynik jest prawdziwy i że to nie jakaś urojona
                                                    ciąża. Idę zaraz spać, to szybciej doczekam jutra.
                                                    Trzymaj jeszcze za mnie kciuki!
                                                    Dzięki za ciepłe słowa i dodawanie otuchy, no i za zachęty do testowania smile
                                                    Pa, do jutra!
                                                  • asiunia555 Re: Asiunia - Zrobiłam test 11.09.06, 21:55
                                                    pa do jutra. kolorowych snów.
                                                    pewnie że będę trzymać kciuki!
                    • ruszka77 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 09.09.06, 09:06
                      Ja w 14 dni po pregnylu dostałam plamienia i myślałam, ze to @, ale wytuacja
                      się nie rozwinęła, zrobiłam test wyszedł pozytywny, a mój gin powiedział, że 14
                      dni po pregnylu już można robić test i nie będzie przekłamany.
                      • justy113 do tymonki 09.09.06, 12:01
                        czesc pisałas że tygodnie ciąży liczy się od 1@ ale spodziewanej czy tej która
                        ostatnio była?
                        • asiunia555 Re: do tymonki 09.09.06, 12:01
                          tej ostatniej
                          • justy113 Re: do asiunia 09.09.06, 12:05
                            czyli jak ja miałam ostatnią 2 sierpnia to który to ewentualnie byłby tydzień
                            (owu była 22 sierpnia dopiero)?
                            • tymonka30 Re: do asiunia 09.09.06, 12:50
                              5 tydzień 3 dzień dokładnie! Termin porodu na 9 maj 2007 smile Możesz sobie
                              jeszcze tutaj zobaczyć:
                              www.noworodek.pl/index.php?sm=3
                              Tu liczy w zależności od długości cyklu.
                              • justy113 Re: do asiunia 09.09.06, 16:08
                                czyli jak pójdę w poniedziałek na USG to będzie już coś widac?
                                • maretina Re: do asiunia 09.09.06, 17:30
                                  justy113 napisała:

> czyli jak pójdę w poniedziałek na USG to będzie już coś widac?

najwyzej pecherzyk cizowy.
                                  • tymonka30 Re: do asiunia 10.09.06, 09:24
                                    Jasne pęcherzyk ale będzie już widać. A o to chodzi prawda?smile
                                    • justy113 Re: zrobiłam trzeci test 10.09.06, 16:19
                                      dziewczyny zrobiłam kolejny test, to juz trzeci i znów ten sam wynik. Co wy na
                                      to?
                                      • sylla4 Re: zrobiłam trzeci test 10.09.06, 17:37
                                        Jesteś w ciąży! Uwierz w to wreszcie... smile))
                                      • asiunia555 Re: zrobiłam trzeci test 10.09.06, 17:39
                                        Justy a jak się czujesz? nadal jak na miesiaczkę?
                                        • justy113 do: asiunia 10.09.06, 21:14
                                          objawy miesiączkowe jakby mi przeszły i w ogóle nie mam objawów, żadnych, idę
                                          jutro do gina to może czegoś się dowiem.
                                          • asiunia555 Re: do: asiunia 10.09.06, 21:58
                                            Justy. koniecznie daj znac. ale na pewno wszystko bedzie dobrze.
                                            a powiedz mi skoro minely objawy miesiaczki i raczej masz zero objawow.
                                            a czy masz jakis sluz tzn taki ktory mozna ocenic?
                                            • justy113 Re: do: asiunia 11.09.06, 08:07
                                              tak mam bezbarwny sluz, nie ma takiej suchości tylko jest jakaś wydzielina
                                              (bezbarwna). nie wiem czy to dobrze czy nie?
                                              • asiunia555 Re: do: asiunia 11.09.06, 08:29
                                                kochana ja też nie wiem. pewnie nie ma to znaczenia. ja pytam bo mnie
                                                interesuje czy jeśli się zajdzie to czy śluz w ogole jakiś jest czy go nie ma
                                                wcale.
                                              • tymonka30 Re: do: asiunia 11.09.06, 10:46
                                                Dżastin!!!!!! Ty nie świruj! Przecież to pewne na 100% żeś w ciąży!!!!
                                                Uwierzysz dopiero na sali porodowej czy też nie ?!?!?!?! smile)))))
                                                • justy113 dziś o 18-tej idę do gina. trzymajcie kciuki. 11.09.06, 14:43
                                                  dzisiaj idę na wizytę, chyba to wszystko za wcześnie, ale co tam dłużej nie
                                                  zniosę tej niepewności, gin kazał mi przyjśc tydzień po terminie spodziewanej @
                                                  czyli powinnam pójś jutro ale co tam muszę, chociaż z nim sobie trochę pogadam.
                                                  a myślicie że można sobie wmówic ciążę do tego stopnia żeby 3 wykonane testy w
                                                  ciągu 4 dni wyszły pozytywnie?
    • justy113 przełożyłam wizytę na 17:00? 11.09.06, 15:28
      widzieliście kiedyś większego świrusa niż ja?
      • tymonka30 Re: przełożyłam wizytę na 17:00? 11.09.06, 17:35
        Nieesmile
      • asiunia555 Re: przełożyłam wizytę na 17:00? 11.09.06, 19:46
        Justy świrusko!!smile) i co u gina?????
    • kalinazkalinowa Re: dwie kreski, czy to prawda...? 11.09.06, 20:35
      I co i co wink ??? Pisz pisz pisz
      • justy113 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 11.09.06, 20:42
        no i jest...smile pęcherzyk ciążowy, jakieś dwa - trzy tygodnie ciąży, ale
        oczywiście mój sceptyczny gin powiedział że nie mam się z czego cieszyc bo
        dopiero się okaże czy ciąża się rozwija, on zawsze wie jak mnie zdołowac. A co
        Wy o tym myślicie?
        • neshia Re: dwie kreski, czy to prawda...? 11.09.06, 20:57
          Gratulacje, myśl pozytywnie, nie słuchaj gina. Oni zawsze tak mówia w razie
          czego, nadgorliwcy. Ja jutro idę do swojego, bo test mi wyszedł dziś pozytywny.
          Pozdrawiam!
        • tymonka30 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 12.09.06, 13:18
          O tym Twoim ginie słyszałam już trochę. On od początku Cię nie pociesza. Co tu
          może nie być pewnego, jak jest pęcherzyk ciążowy. Nie zamartwiaj się tylko
          ciesz z zostania mamusią w przyszłym roku!!! Wszystko jest jak należy.
    • kalinazkalinowa Re: dwie kreski, czy to prawda...? 11.09.06, 21:04
      wow dziewczyny same dobre nowiny gratulacje

!!!!
    • justy113 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 11.09.06, 21:31
      dziewczyny tak się cieszę a jednocześnie tak się boję, fluidki będę przesyłac
      za tydzień jak będzie wszystko ok. A Ciebie nasza kochana fasoleczko prosimy
      zostań z nami!!!
      • asiunia555 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 11.09.06, 21:41
        JUSTY trzymam kciuki bardzo mocno żeby się wszystko prawidłowo rozwijało!!!
        a teraz się ciesz a nie zamartwiaj bo stres tylko szkodzi.
        buziak
    • justy113 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 13.09.06, 14:28
      dziewczyny dlaczego ten czas tak wolno leci dopiero w poniedziałek do gina,
      ciekawe czy moja najkochańsza fasoleczka będzie się rozwijac, najgorsza jest ta
      niepewnośc, jak sobie z tym radzic?
      • asiunia555 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 13.09.06, 14:45
        Justy ja to rozumiem ja idę do gina jutro na I wizytę z moim wczorajszym
        wynikiem bety.
        czy gin na I wizycie kazał ci sprawdzić czy beta dobrze rośnie?
        bo ja myslę czy jutro rano ne zrobić drugiego oznaczenia żeby iść z dwom
        wynikami.
        • justy113 asiunia 13.09.06, 16:53
          ja byłam na wizycie w poniedziałek, gin zrobił mi USG i powiedział że jest
          pęcherzyk ciążowy, bety wcale nie robię, skoro gin stwierdził fasolkę to nie
          robię bety, cały czas modlę się żeby ta bajka się nie skończyła, nie wiesz w
          którym tygodniu ciąży widac bijące serduszko?
          • neshia Re: Justy 13.09.06, 21:36
            Ja byłam we wtorek u gina, mam też pęcherzyk ciążowy, wstępny termin na 10 maja
            07, jeżeli sięwszystko dobrze rozwinie. Nie wiem kiedy ma bić serduszko, ale u
            mnie nie ma jeszcze tętna, mówił coś że za wcześnie.Mam iść do niego za 3 tyg.
            A więc módlmy się razem,bądź dobrej myśli!
    • jula1232 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 13.09.06, 17:06
      Cieszę się! Twoja historia napawa optymizmem!!!!! Mam nadzieję ze niedługo i ja
      dołączę do grona szczęśliwych matek. A jeśli chodzi o twoja fasoleczkę to badź
      dobrej myśli!!!! Ja wierze że sie rozwinie prawidłowo!!!!!!! A za 9 m-cy
      będziesz najszczęśliwszą matką pod słoncem!!!!!!!!!!!!!!!
      • justy113 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 14.09.06, 09:17
        najgorsza ta bezczynnośc, to czekanie i niepewnośc, ile my musimy znosic?
        • tymonka30 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 14.09.06, 09:44
          Justyna jestem pewna, że tą ciąża. Wszystko będzie dobrze. Czas możesz tylko
          przyspieszyć przez zajęcie sie czymś na maxa.
          • asiunia555 Justy 14.09.06, 09:49
            Ty to nie marudź.smile)) Ty już wiesz że masz pęcherzyk ciążowy. wszystko będzie
            dobrze....nie stresuj się.
            a ja czekam na I wizytę dziś po południu...
          • justy113 do tymonki 14.09.06, 09:52
            Tymonko ja wiem że to ciąża, ale tyle czytałam o pustych pęcherzykach, o
            ciążach które się nie rozwijają że świruję i do poniedziałku to na bank
            oszaleję, zastanawiam się czy można tak często robic USG w tak wczesnym stadium
            i wogóle jeden wielki mętlik w głowie
            • tymonka30 Re: do tymonki 14.09.06, 14:34
              Nic się nie martw. Tak naprawdę to można się całą ciążę martwić, bo przecież
              dzieci martwe też się rodzą. Brrrr, straszne co piszę, kończę...
    • kalinazkalinowa Re: dwie kreski, czy to prawda...? 14.09.06, 19:09
      justy rozumiem twój niepokuj ale postaraj się wyluzować wyłącz komputer
      telewizor idź na długi spacer i myśl pozytywnie smile
      • justy113 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 14.09.06, 20:35
        dzięki, muszę sobie wreszcie dac na luz bo oszaleję, obiecuję, że spróbuję!
    • justy113 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 15.09.06, 18:47
      do wizyty u gina jeszcze 3 dni, jakoś muszę to wytrzymac, kruszynko nasza
      najukochańsza rośnij, prosimy...!!!
      • tymonka30 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 15.09.06, 19:00
        Najlepiej by było zasnąć na 3 dni co?smile
        • justy113 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 16.09.06, 09:34
          tymonko Ty zawsze masz rację... (i pamiętaj ja szczególnie za Ciebie trzymam
          kciuki)
          • tymonka30 Re: dwie kreski, czy to prawda...? 16.09.06, 10:14
            Dziękismile Tylko nie puszczaj aż zajdę! Odciski się porobią co prawda ale co się
            nie robi w imię wirtualnej przyjaźnismile
            • neshia Re: justy 16.09.06, 11:27
              Justy, wiem jak to jest, sama czekałam na wizytę u gina z niecierpliwością.Nie
              chciałam robić testu, aby nie zapeszyć, dopiero dzień przed umówioną wizytą się
              zdecydowałam. A dni się tak ciągnęły... Teraz wiem, że jest pęchęrzyk, ale
              lekarz "optymista" oczywiście kazał podejść do tego bez euforii, bo niewiadomo
              jak się to rozwinie, a więc znowu czekam do następnej wizyty, ok 3
              października. To straszne, tyylee czasu.
              Trzymam kciuki za ciebie, tymonkę też.
              Będzie dobrze!
              • justy113 Re:neshia 16.09.06, 11:31
                a dopiero gin kazał Ci przyjśc 3 października, ja byłam tydzień temu w
                poniedziałek i kazał mi przyjśc za tydzień? czyli idę w poniedziałek
                • neshia Re:neshia 16.09.06, 11:38
                  Ja byłam we wtorek i kazał przyjść za trzy tygodnie.Mam brać luteinę, kwas
                  foliowy, witaminy i czekać. To może ja jednak pójdę szybciej? Daj znać co ci
                  powie twój, czy coś już będzie widać więcej. Nie ma jeszcze tętna u mnie, a
                  więc nic właściwie nie wiadomo. W każdym razie obliczył mi termin na 10 maja.
                  Dziwne nie, nie każe się cieszyć, a sam mnie nakręca.
                  • justy113 Re:neshia 16.09.06, 12:44
                    a masz jakieś objawy, ja początkowo jak na @ a teraz jakby mnie pobolewały
                    jajniki, nie wiem czy to dobrze czy źle? a kiedy miałaś owu?
                    • neshia Re:neshia 16.09.06, 12:58
                      Zaraz po pregnylu strasznie bolały mnie jajniki, tak myślałam, że może to owu,
                      bo nigdy nic takiego nie odczuwałam.Pregnyl dostałam 18 sierpnia w 15 dc.Na
                      kontroli w 12 dc okazało się że pęcherzyk ma 16mm.Od tamtej pory pobolewało
                      mnie wszystko na dole, jak zbliżał się 28 dc, to mocny ból piersi i bóle
                      brzucha jak na @.Teraz też mnie tam pobolewa, ale piersi już nie. Tak poza tym
                      to innych objawów, typu mdłości i inne nie mam. Nie wiem, czy to dobrze, że coś
                      tam boli, czy tak ma być, ale gin się pytał o bóle brzucha i kazał brać no-spę,
                      jak będą silne.Ale aż tak mocno już mnie nie boli. A i jeszcze co do
                      temperatury, to od momentu podania pregnylu była wyższa, od wtorku, po wizycieu
                      gina już nie mierzę.
                      • justy113 Re:neshia 16.09.06, 13:04
                        hej to mamy podobnie, ja pregnyl dostałam 21.08.2006, owu miałam w 20-21 dc
                        (czyli późno ale taki już mój urok) a mój pęcherzyk w 20 dc miał 25mm, jeżeli
                        chodzi o te pobolewania to jest to jakiś tam uciążliwy ból, ale jakbym coś tam
                        czuła, może po prostu nie panikujmy i czekajmy bo nic innego nam nie pozostało,
                        miejmy nadzieję że wszystko będzie ok, a nasze dzieci w maju ujrzą piękne
                        słoneczko (bo to przecież wiosna będzie) a my ujrzymy nasze skarby, tak długo
                        wyczekiwane, neshia a ile masz lat i czy to Twoja pierwsza ciąża?
                        • neshia Re:neshia 16.09.06, 18:29
                          Tak, pierwsza.Mam 29 lat. Masz rację, nie panikujmy, ale to takie trudne, tyle
                          myśli krąży po głowie.A więc relaksujmy się w weekend, będzie dobrze! smile
                          • justy113 jutro wizyta 17.09.06, 21:12
                            jutro wieczorkiem znów idę do gina żeby sprawdzic czy fasolka rośnie,
                            trzymajcie kciuki, cała drżę!!!
                            • asiunia555 Re: jutro wizyta 18.09.06, 08:21
                              Justy. rozumiem to doskonale. ja idę dopiero w czwartek i mam nadzieję że
                              będzie widać pęcherzyk ciążowy. moja ciąża jest o jakiś tydzień młodsza. na
                              podstawie sluzu owu i patrząc na wyjściowy poziom bety wychodzi mi idealnie że
                              owu mogła być 26/27 sierpnia.
                              chyba umrę do czwartku. Ty już się tak nie martw bo pęcherzyk był to chociaż
                              najgorszą opcję (pozamaciczną ) masz wykluczoną.
                              trzymam kciuki. daj jutro znać.
                              ps. ja nie mam dalej objawów. jedynie budzę się wcześnie rano okolo 4 tej lub 5
                              tej i nie mogę spać.
                              • asiunia555 Re: jutro wizyta 18.09.06, 08:22
                                tydzień młodsza od Twojej - to miałam na mysli.
                                • justy113 Re: jutro wizyta - asiunia 18.09.06, 14:39
                                  tak strasznie się boje i odliczam godziny do 18 - tej, też nie mam objawów, te
                                  jak na @ ustąpiły, jedynie ból piersi i trochę nabrzmiałe (ale tylko brodawki),
                                  a co bedzie jak ten pęcherzyk się nie rozwija??
                                  • tymonka30 Re: jutro wizyta - asiunia 18.09.06, 14:43
                                    Justa! Bo uduszę!!!!!!!!!! Jedź na jakieś zakupy, idź na spacer a nie
                                    wymyślasz. Poważnie piszę. Zrób coś, żeby nie myśleć.
                                    • justy113 Re: kochana tymonko 18.09.06, 14:46
                                      nie mogę nie myslec, ja kocham tą fasolkę i nie wiem co zrobię jak się okaże że
                                      nie rośnie, a tak w ogóle to czy po tygodniu od poprzedniego USG można
                                      stwierzdic czy to maleństwo się rozwija? boję się że dziś znowu gin mi powie
                                      proszę się nie cieszyc to jeszcze nic pewnego musimy poczekac i sprawdzic
                                      dokładniej... nie zniosę tego!
                                      • asiunia555 Re: kochana tymonko 18.09.06, 15:06
                                        ten twoj gin to jakis dziwak...
                                        moj pomimo że jeszcze nie ma nawet pecherzyka i pomimo ze ta moja druga beta
                                        wtedy wzrosla tylko o 33% to stwierdzil ze za malo sie ciesze!!! i ze mam byc
                                        radosna a nie uprawiac czarnowidztwo. ze mam sie po rpstu cieszyc!!!
                                        a twoj jest dziwny...bo Ty jestes juz kilka krokow do rpzodu w porownaniu do
                                        mnie!!!!
                                        • justy113 Re: asiunia 18.09.06, 15:14
                                          ten mój to gorszy pesymista ode mnie, najpierw dawał mi 20% na zajście w ciążę
                                          (ciąża po czterech miesiącach chodzenia do niego), jak zobaczyłamdwie krechy to
                                          powiedziałm, że to może byc urojona, a jak zobaczył już pęcherzyk ciążowy to
                                          powiedział że jest 50% na to że nie będzie się rozwijał. I jak ja mam się czuc,
                                          chodzę po domu, ryczę, kłócę się z mężem bo on już nie może zniesc tych
                                          czarnych mysli. To jakieś szaleństwo!!!
                                          • asiunia555 Re: asiunia 18.09.06, 15:19
                                            o matko to jakis mega pesymista. gorszy pesymista niz ja.
                                            rozumiem ze sie klocisz z mezem ja tez z moim sie poklocilam jak ryczalam ze
                                            beta za malo urosla. powiedzialam nawet o tym ginowi telefonicznie. no i trzyam
                                            sztame z moim mezem. pwoedzial ze nic sie nie dziwi ze maz jest na mnie za moje
                                            zachowanie solidnie wkurzony.
                                            a Ty oszczędź Twojego meża teraz macie sie cieszyc. jak stanie sie cos zlego to
                                            wtedy sie rozpacza a nie na zapas. Dooh2 mi tu napsiala zebym sie opanowala i
                                            nie wywolywala wilka z lasu i sluszna racja. Ty tez sie ciesz!!!! ja caly czas
                                            wymyslam imiona....smile
                                            • justy113 Re: asiunia 18.09.06, 15:31
                                              i jakie imiona wymysliłaś?
                                              • asiunia555 Re: asiunia 18.09.06, 15:38
                                                oj mamy juz mezem kilka wybranych
                                                dla dziewczynki marta albo olga a moze iga
                                                dla chlopca piotrus..nie wiem...
                                                moj maz marzy o dziewczynce. mi bylo obojetnie zalezy mi zeby dzieciaczek byl
                                                zdrowy bo to najwazniejszje ale tak mnie zarazil ta checia dziewczynki ze teraz
                                                to ja tez bym chyba chcialasmile))
                                                a Ty?
                                                pogadaj dzis z mezem o czyms wlasnie takim milym.pokaz mu ze wierzysz w was..w
                                                fasolke i spytaj go np. o imiona. zobaczysz ze popraiwsz mu humor jak zobaczy
                                                Ciebie w troche innym nastawieniu. prosze Justy...
                                                • justy113 jak ja wytrzymam do 18-tej??? 18.09.06, 15:46
                                                  dziewczyny! nie mam pojęcia jak wytrzymają moje nerwy do tej wizyty.
                                                  • asiunia555 Re: jak ja wytrzymam do 18-tej??? 18.09.06, 18:03
                                                    jak wrócisz to dawaj znać.
                                                  • justy113 Re: wróciłam!!! 18.09.06, 21:54
                                                    Mały (lub Mała) rośnie jak na drożdżach, to 5 tydzień ciąży, planowany poród na
                                                    21.05.2007, ma już 74 mm i jest oczywiście śliczny. Jestem taka szczęśliwa.
                                                    Pozdrawiam wszystkich i życzę takiej radości. Wysyłam miliony fluidków, łapcie
                                                    je dziewczyny
                                                    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
                                                  • neshia Re: wróciłam!!! 18.09.06, 21:56
                                                    No i po strachu, ja jeszcze się troszkę podenerwuję, ale jak u ciebie wszystko
                                                    dobrze, to jestem spokojniejsza i dobrej myśli.
                                                    Dbaj o siebie i maleństwo!
                                                  • justy113 Re: wróciłam!!! 18.09.06, 22:08
                                                    dziękuję że byłyście ze mną przez te trudne dla nas dni, mówiłam że musi się
                                                    udac, pozdrawiam i życze powodzonka.
                                                  • asiunia555 Re: wróciłam!!! 19.09.06, 08:09
                                                    no to super mama nadzieję że przestaniesz w końcu mężowi popłakiwac i zaczniesz
                                                    byc z nim bo to Wasz czas i cieszcie się ile się da!!!!
                                                    Justy ale to 5 tydzień od pierwszego dnia ost. miesiączki czy gin Ci liczył na
                                                    podstawie owu?
                                                  • justy113 Re: wróciłam!!! 19.09.06, 18:52
                                                    to 5 tydzień od zapłodnienia, bo ostatnią @ miałam 2 sierpnia
                                                  • asiunia555 Re: wróciłam!!! 19.09.06, 18:54
                                                    no dobra ale Ty wiesz kiedy mialas owu.
                                                    a jak ja ost. @ mialam 3 siepnia. ale owu dopiero 26 albo 27 sierpnia to ktory
                                                    tydzien u mnie jest?
                                                    ja juz nie wiem jak to liczyc?
                                                    ktorego Ty Justy mialas owu? chcialabym wiedziec czy skoro u Ciebie byl
                                                    widoczny pecherzyk juz tydzien temu to czy ja go zobacze w ten czwartek - bo
                                                    sie cholernie boje...
                                                  • tymonka30 Re: wróciłam!!! 20.09.06, 08:23
                                                    Jak późniejsza owulacja to termin się może przesunąć o te kilka / naście dni.
                                                    Bo tak normalnie to by był 10 maj. Ale w Twoim przyp. może być trochę później.
                                                  • tymonka30 Re: wróciłam!!! 20.09.06, 08:20
                                                    Extra!!!! Teraz już chyba będziesz spokojna? smile
    • kalinazkalinowa Re: dwie kreski, czy to prawda...? 19.09.06, 19:59
      a jednak super wink
      gratuluję i łapię fluidki wink
      • justy113 asiunia 19.09.06, 21:38
        miałam ostatnią @ 2 sierpnia, pregnyl brałam 21 sierpnia czyli owu była gdzieś
        22, 23 sierpnia, tydzień temu w poniedziałek już było widac pęcherzyk ciążowy,
        gin powiedział że wygląda na 2-3 tygodniową ciążę (od zapłodnienia) a w ten
        poniedziałek maleństwo ma 7 mm i gin określił jako 5 tydzień ciąży (licząc od
        zapłodnienia).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka