Dodaj do ulubionych

test owulacyjny

25.03.03, 13:39
Przy nieregularnych cyklach pomiedzy 28 a 32 dni zastanawiam sie nad
stosowaniem testow owulacyjnych. Podobno mozna je stosowac co dwa dni (tylko
5 szt. w opakowaniu) czy przy takim stosowaniu mozna wykryc owulacje czy
raczej nie warto az tak kombinowac? Bede wdzieczna za wasze rady. Pozdrawiam
wszystkie forumowiczki!
Obserwuj wątek
    • aggulek Re: test owulacyjny 25.03.03, 15:11
      Hej - z tego co wiem testy owulacyjne są dość drogie. Słyszałam o takim, który
      opiera się na pomiarach LH (pik przedowulacyjny) jak również o takm, który
      opiera się o estrogeny (odpowiednia struktura śliny lub śluzu na szkiełku).
      Myślę jednak, że na początek warto zacząc od pomiaru podstawowej temperatury
      ciała i jak zorientujesz się mniej więcej jakie prawidłowości rządzą Twoim
      organizmem (w jakich dniach cyklu występuje u Ciebie jajeczkowanie)- dołączyć
      testy owulacyjne. A Twoje cykle są wg. mnie bardzo regularne. Takie odchylenia
      uznaje się za standardowe smile))
      Pozdrowienia serdeczne -A.
    • promyczek4 Re: test owulacyjny 25.03.03, 15:52
      witaj, ja uzywam testu Clearplan, nie znam niestety firmy, to piec sztuk w
      opakowaniu, cena od 87zl do nawet 100 za opakowanie! pokazuja one zblizajaca
      sie owulacje, na 24-36 godzin przed jajeczkowaniem, i sa bardzo dokladne, jesli
      spoznisz sie z badaniem o jeden dzien, a jeszcze nie nastapila owulacja, to
      niestety test nic nie pokaze... juz mi sie tak zdarzylo, ze badalam sie od 11
      dnia cyklu i kolejne, i test nic nie wykazal, a wiem, ze owulacja nastapila, bo
      np. rownolegle robilam badanie USG...
      moim zdaniem nie mozesz uzyc go co dwa dni, tylko wlasnie codziennie, bo poziom
      LH w organizmie jest podwyzszony przed owulacja wlasnie te 24-36 godzin i
      musisz trafic dokladnie w te "godziny"...
      cykle mam podobnie jak Ty 28-32dni;
      pozdrawiam
    • Gość: watergate Re: test owulacyjny IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 26.03.03, 21:25
      Nie używałam jeszcze żadnego z takich testów , ale....zamierzam w przyszłym
      miesiącu zacząć. Konsekwencją powyższej decyzji jest dokładne przejrzenie
      internetu, a przede wszystkim strony www. nasz-bocian oraz zasięgnięciu opinii
      dziewczyn, ktore mają doświadczenie w tym zakresie.
      W związku z powyższym informuję WAS, iż na stronie www.testsforless. możecie
      dokonać zakupu 15 TESTÓW WRAZ Z 3 CIĄŻOWYMI (promocja) za 17,25$! Za przesyłkę
      nic się nie płaci (w cenie). Dziewczyny, które go stosują sobie chwalą i
      twierdzą, że lepszy od polskich no i dużo tańszy.

Pozdrawiam.
      • malakarolcia Re: test owulacyjny 27.03.03, 09:29
        MOzesz mi przyblizyc ten temat bo ta strona sie nie otwiera. Placi sie karta
        przez internet czy mozna przelewem, bo zakladam, ze to przychodzi gdzies zza
        granicy? Ile czasu uplynie od zamowienia do dostarczenia? Dzieki za rade!
        Pozdrawiam
    • Gość: watergate Re: test owulacyjny IP: *.promax.media.pl / 192.168.1.* 27.03.03, 18:54
      Strona to: www.testsforless.com - musi się otworzyć. Płacić można kartą: visa,
      mastercard. Czeka się ok. 14 dni.

Zyczę powodzenia - watergate

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka