Dodaj do ulubionych

Wyniki małżona - pomóżcie

08.01.07, 10:42
Witam! w piątek odebraliśmy wyniki małzona po ponownym badaniu...pierwsze
badanie kiepsciutkie,1 ml spermy, no i wtym 1ml 30 mln plemniczków, z tego
30% zywych no i 70% martwych...małzon zazywał różne medykmenty...po 3
miesiącach powtórka badania - ilość 3 ml, w 1 ml 110 plemniczków, nadal 30%
zywych i 70 martwych...no ale najgorsze że sperma nie ulega upłynnieniu...na
ostatnim wyniku bylo, ze ulego powyżej 30 minut, a tu nagle nie ulega w
ogóle...co my mamy teraz zrobić...mój gin chyba nie ebdzie umiał nam
pomóc...jaki lekarz od przypadłości męskich...niby wiem, że urolog, no ale
może jest jakis specjalny spec...tak jak u kobiet gin.smile

Pozdrawiam!

Ps. a u nas na wyniku nie ma posziału na A,B,C,D a widziałam, ze u wielu
dziewczyn na wynikach jest cos takiego podawane...mieszkam w Bielsku i tylko w
jednym laboratorium robia badanie spermysad i tylko takie wyniki sa
umieszczone na karteczce + z głowka, z wicią+ leukocyty, erytrocyty, kom
nabłonka...

Ps2. Powiedzcie mi dziewczynki czy ejst szansa na naturalną ciążę (pierwsza
ciąże poroniłam po 1,5 roku starań)? Wyniki mnie dobiły - nie weimy co dalej
robić...

Pomóżcie! Pozdrawiam1 doti
Obserwuj wątek
    • calineczka793 Re: Wyniki małżona - pomóżcie 08.01.07, 12:49
      No i znalazłam musimy sie wybrać z małżonem do androloga, w ziważku z tym, ze
      ejstesmy z Bielska...mamy nie daleko do katowic jaki i Krakowa!
      W związku z tym mam wielka prośbę - podajcie mi namiary na dobre kliniki
      leczenia niepłodności zarówno w Katowicach jak i Krakowie...w wyszukiwarce
      wpisuje i jest tego dość duzo, jednak nie chciałbym trafić do nierzetelnej
      kliniki...Z góry dziekuje! Doti
      • anedziax Re: Wyniki małżona - pomóżcie 08.01.07, 13:01
        cześc ja polecam dr Janeczko z krakowa
        • calineczka793 Re: Wyniki małżona - pomóżcie 08.01.07, 13:23
          a dr Janeczko przyjmuje w konkretnej klinice?
          • tekla12 Re: Wyniki małżona - pomóżcie 08.01.07, 13:48
            Wejdź na niepłodność:kliniki, tam jest sporo informacji i dokładnych namiarów. A
            te wyniki wyrzuć, jeśli w lab. nie potrafią podać podstawowych informacji to nie
            można im wierzyć.
            • calineczka793 Re: Wyniki małżona - pomóżcie 08.01.07, 14:05
              Badania robilismy we Frydzie...myslałam że to dobre laboratoriumsad...dość
              czesto o nim czytałam...no nic...szkoda...sad
              • tekla12 Re: Wyniki małżona - pomóżcie 08.01.07, 14:11
                to też czytałaś?
                www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=352819
                • calineczka793 Re: Wyniki małżona - pomóżcie 08.01.07, 18:19
                  Dzięki tekla12...kurde nie wiedziałam, że sa aż takie rozbieżności w
                  wynikach...nie wiem co mam o tym myśleć...ja również robiłam tam wiele
                  badań..m.in. chlamydie...no i walczyłam z nia z 4 miesiące, zawsze dodatni
                  wynik, a w listopadzie juz ujemny więc odetchnęłam...noo a się okazuję, że nie
                  powinnam...muszę znaleźć jakieś dobre laboratorium w Katowicach...i przebadać
                  siebie i małżonka...jeszcze raz dzięki tekla za oświeceniesmilePozdrawiam! Doti
          • anedziax owszem 08.01.07, 14:01
            www. klinikaivf.pl
      • szeja No nareszcie jakaś z moich stron!! 08.01.07, 19:19
        Cześć!
        Oj bardzo mi miło spotkać nareszcie kogoś prawie z moich stron.
        Cd kliniki leczenia niepłodnościto w Bielsku tez jest wiem, bo tam byliśmy, ale
        nie do tego zmierzam. Otóż po wizycie w owej klinice leczenia niepłodnośi pani
        doktor zleciła mążowi badania u urologa (wyniki badań meża nasienia w maju
        dobre a we wrześniu okropne pogorszenie, w zasadzie zero plemników
        żyworuchomych i odsetek tak samo) najpierw doktor który jest urologiem
        ordynatorem w szpitalu pod Szyndzielnia w Bielsku przyjeżdża do Wisły także na
        wizyty okazał się totalną klapą!!!! nawet męża nie dotknął a co dopiero jakieś
        badania palpacyjne nie wspomne już o jakimś innym, w ogóle nie wiedział co ma
        robić- BYLISMY ZAŁAMANI I WZBURZENI. TAK PO PIERWSZYM DOKTORZE TRAFILIŚMY DO
        INNEGO CUD NIE DOKTOR!!! Lekarz który jest ordynatorem w Szpitalu Śląskim w
        Cieszynie, ale przyjmuje tez na wizyty w innych miejscowosciach, na pierwszej
        wizycie zbadał męża dokładnie, ręcznie, palpacyjnie, itd, zlecił zrobic badania
        radiologiczne(rówież w świetnej przychodni)po tym zgłosić się do niego z
        wynikami.Mąż miał żylaki powrózka nasiennego pisze miał bo po odebraniu wyników
        za tydzień mąż już leżał w szpitalu i czekał na zabieg w trakcie którego doktor
        zrobił takze biopsję czyli pobrał tkankę do badania. Od tego czasu mineło już
        ponad 2 miesiace i na poczatku lutego mąż ma zrobić powtórkę badania nasienia,
        ale mamy nadzieje że wszystko dobrze bedzie bo m twierdzi że sam zauwazył juz
        poprawę, więc pozostaje tylko czekać W razie jakiś pytań napisz na moje GG
        9192301 a i zapomniałabym doktorek powiedział że najlepsza kliniką leczenia
        niepłodności jest Białystok trochę daleko ale robią badania nawet w niedziele.
        Pozdrawiam Basia
        • calineczka793 Re: No nareszcie jakaś z moich stron!! 09.01.07, 07:34
          Basiu jak się ciesze, że ktoś z okolic BBsmile zaraz sobie Twój nr gg zapisze do
          kontaktów...Pozdrawiam!
          • szeja Re: No nareszcie jakaś z moich stron!! 09.01.07, 13:26
            Coś nie możemy sie spotkać mój GG 9192301. Ja teraz raz jestem raz nie ale
            staram się co chwila tu zaglądać. W najgorszym wypadku mój mail
            barbik24@interia.pl gdzieś od godz ok 18:oo może wcześniej bedę cały czas na
            necie,
        • calineczka793 Re: No nareszcie jakaś z moich stron!! 09.01.07, 07:39
          Basiu wiesz napisze do Ciebie na gg...bo mam kilka pytań...aż nie moge usiedzieć
          w miejscu...a jestem w pracysmile...Pozdrawiam! Doti
          • szeja Re: No nareszcie jakaś z moich stron!! 09.01.07, 10:04
            Hejo Calineczko - jestem, ale sprawdzaj bo ja nieraz odskakuje na pare minut
            noi czekam
            • calineczka793 Re: No nareszcie jakaś z moich stron!! 09.01.07, 12:20
              a ja juz na gg napisałam od razu na twój nr który mi podałas w pierwszym posciesmile
              Podam Ci moje gg 4963296...spróbuję jeszcze raz do Ciebie napisac na ggsmile
    • anula302 Re: Wyniki małżona - pomóżcie 08.01.07, 16:26
      Kochana dr Janeczko ci nie polecę,a to dlatego że mój mąż miał złe wyniki
      nasienia i mówiąc brzydko doktor olał te wyniki i zajął się tylko mną.Teraz mąż
      chodzi do androloga, który naprawdę wziął się za leczenie męża.Podobno dobry
      lekarz od damskich i meskich problemów to dr Pabian z Krakowa.Przyjmuje podobno
      na ul. Balickiej 12 w Fertility Clinic.
      Pozdrawiam
      • anedziax Re: Wyniki małżona - pomóżcie 08.01.07, 16:44
        to mialaś pecha z tego co ja wiem pierwszee badanie na ktore zwraca dr janeczko
        to bad męża u nas niby u męża wszysrko ok według zwykłego badania ale mimo to
        kazał zrobić chromatyne.a poza tym nie drogi wiem co mówię przeszłam już przez
        6 lekarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka