Dodaj do ulubionych

Czy to możliwe??

11.01.07, 08:33
Witam!
Mam pytanie byc może głupie, ale ja już czasami nie wyrabiam psychicznie.
Wczoraj (13 dc) byłam na USG i lekarka stwierdziła, że w poprzednim cyklu
owulacje miałam prawdopodobnie z prawego jajnika. 1. Czy to jest możliwe po
tak długim odstępie czasu to stwierdzić? Na jakiej podstawie?
Z moich obserwacji i odczuć owu miałam z lewego jajnika.
2 Czy jest możliwe stwierdzenie policystycznych jajników w przypadku gdy owu
występuje (potwierdzone monitoringiem), miesiączki regularne, stosunek LH/FSH
prawidłowy?
Obserwuj wątek
    • eszforcik Re: Czy to możliwe?? 11.01.07, 11:01
      Nikt mi nie odpowie?? sad
      • dagps Re: Czy to możliwe?? 11.01.07, 11:30
        nie wiem jak ona wypatrzyla co bylo miesiac temu an jajniku. moze zobaczyla teraz cos na lewym i tak strzela, a to przeciez nie zawsze na przemian.
        pcos mozesz miec i miec czyste jajniki, mozesz miec eleganckie hormony, albo elegancka owulacje. po jednym objawie sie nie stweirdza, ale jakies podstawy tzreba miec.
        • dagps Re: Czy to możliwe?? 11.01.07, 11:35
          same policystyczne jajniki moga byc np wynikiem tylko i wylacznie prolaktyny, po pigulkach, w wyniku stresu, przy tarczycy
          • eszforcik Re: Czy to możliwe?? 11.01.07, 11:49
            Mam niedoczynność tarczycy, którą leczę.
            Dziwi mnie tylko, że wczesniej żaden lekarz nie zauważył na USG policystycznych
            jajników sad
            • dagps Re: Czy to możliwe?? 11.01.07, 11:54
              a moze nie mowil? jak masz stare zdjecia to sobie poogladaj. mi tez nie mowlili bardzo dlugo, a okazuje sie ze pierwsze usg w wieku 15 lat juz bylo cale w kropy. a moze dopiero teraz wyszly? pecherzyki moga jeszcze sie rozwijac normalnie a pcos juz jest, bo ma sie zespol od zawsze ale objawy dochodza kolejno z biegiem czasu. ja tez nie od razu mialam wszystkie objawy.
              • eszforcik Re: Czy to możliwe?? 11.01.07, 14:21
                Sęk w tym, że mój gin mówił, że nie mam PCO a na starych zdjęciach nie widać
                charakterystycznych "krop" wink
                • wiktoria33 Re: Czy to możliwe?? 12.01.07, 07:44
                  e tam ja sadze ze to nieprawda, mnie lekarz powiedzial kiedys ze aby stwierdzic
                  policystyczne jajniki to w widoku usg musi byc kilka-kilkanascie pecherzykow np
                  7-10 na jednym , i jak tak jest to mozna podejrzewwac PCO co nie znaczy ze nie
                  ma owu, a nie zapytalas ile pecherzykow widzi na jajniku?
                  Owu mogla stwierdzic po obecnosci resztek cialka zoltego moze? ale wydaje mi
                  sie to maloprawdopodobne.
                  • eszforcik Re: Czy to możliwe?? 12.01.07, 09:53
                    Wczoraj byłam u gin-endo i , stwierdziła, że moje wyniki hormonów nie wskazują
                    na policystyczne jajniki wink ale USG tak. Przepisała mi Clo od 3-7 dc. To będzie
                    mój pierwszy cykl z CLO i mam nadzieje, że szczęśliwy smile
                    Co do pęcherzyków na USG, to w/g mnie nie jest ich tak dużo, ale p. dr nie
                    raczyła mi nic powiedzieć sad
                    • tymonka30 Re: Czy to możliwe?? 12.01.07, 13:08
                      Z clo jest różnie także nie nastawiaj się, że to będzie za I cyklem, bo potem
                      jest rozczarowanie. Jeśli Ci się uda to oczywiście będę się cieszyć razem z
                      Tobą.
                      • wiktoria33 eszforcik 12.01.07, 15:19
                        no to przy okazji monitorowania (bo bedziesz sie przeciez monitorowac przy clo)
                        zapytasz lekarke ile widzi pecherzykow w jajniku!!!
                        a tak nawiasem mowiac to... idziemy podobnie bo- jestem chyba w twoim wieku a w
                        przyszlym cyklu tez bede brala clo smile)) ( i to bedzie moj drugi cykl z clo)
                        wiec oby nam sie ...wink))
                        ps
                        a dala ci pregnyl ?
                        • eszforcik Re: eszforcik 12.01.07, 20:35
                          Tak, będę chodziła na monitoring, ale doswojego gina a usg na którym widać policystyczne jajniki robiła mi inna ginka sad
                          Pregnylu nie dostałam. Uważasz, że to błąd?? Zawsze pęcherzyki mi same pękały, więc może będzie tak samo przy Clo smilesmilesmile

Czy dobrze tolerujesz Clo, bo różne są zdania. Poza tym kiedy najlepiej brać rano czy wieczorem??

Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie wink
                          • tymonka30 Re: eszforcik 13.01.07, 08:52
                            Jeśli pęcherzyki nie będą pękały po clo to na pewno podadzą Ci pregnyl ale to
                            nie powiedziane, że nie będą. Np. u mnie, raz pękały same, raz po pregnylu,
                            czasem i pregnyl nie pomagał,....
                            • wiktoria33 Re: eszforcik 13.01.07, 09:23
                              mnie tez nie dala pregnylu ale w tamtym cyklu pekl pieknie - po samym clo,
                              (niestety jak widac nic z tego nie wyszlo sad(
                              w kazdym razie dobrze ze idziesz do innego gina a nie do tamtej- to zapytaj
                              wprost - ptzy okazji monitorowania - CZY moje jajniki wygladaja na
                              policystyczne?? ale nie mow z gory co ci tamta mowila i zobaczysz co ten
                              odpowie
                              pozdrawiam
                              • eszforcik Re: eszforcik 13.01.07, 14:49
                                Idę do niego jeszcze w tym cyklu i mam zamiar spytać się go wprost, co myśli o tym USG na którym podobno widać policystyczne jajniki. Właśnie On wcześniej zawsze robił mi USG i po obejrzeniu wyników powiedział, że PCO nie mam. Zobaczymy co teraz powie wink
                            • eszforcik Re: eszforcik 13.01.07, 14:43
                              Mam nadzieję, że będą ładnie rosły a potem pękały smile
                      • eszforcik Re: Czy to możliwe?? 12.01.07, 20:36
                        Tymonka, nie nastawiam się, ale dzięki za dobre słowo smilesmilesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka